REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gali būti daugybė priežasčių, kodėl ilgą laiką nesimylėjote. Galbūt neseniai patyrėte skaudų išsiskyrimą? O gal jūs arba jūsų antroji pusė serga? Be to, tam paprasčiausiai nebelieka laiko, nes tenka rūpintis vaikais, darbe atsirado papildomų rūpesčių, o gal dažnai keliaujate?

Gali būti daugybė priežasčių, kodėl ilgą laiką nesimylėjote. Galbūt neseniai patyrėte skaudų išsiskyrimą? O gal jūs arba jūsų antroji pusė serga? Be to, tam paprasčiausiai nebelieka laiko, nes tenka rūpintis vaikais, darbe atsirado papildomų rūpesčių, o gal dažnai keliaujate?

REKLAMA

Prieš jums susivokiant, kelios dienos gali virsti savaitėmis ar net mėnesiais, vėliau sekso jums ima nebetrūkti, tai tampa normaliu reiškiniu.

Kiekvienas žmogus skirtingai reaguoja į sekso trūkumą. Vis dėlto tai gali sukelti tam tikrų problemų. 

Kai kurios jų – labai rimtos, kitos labiau susijusios su susilpnėjusia koncentracija, užklupusiu liūdesiu, libido trūkumu.

Taigi, kitą kartą išgirdus, kad nepasimylėjus vaikinas gali mirti, nenustebkite, nes tai gali būti visiška tiesa. 

Štai kas nutinka jūsų kūnui, kai ilgą laiką nesimylite.

1.      Dažniau kamuoja įvairios ligos

Dr. Corys B.Honickmanas teigė, kad tuo metu susilpnėja žmogaus imuninė sistema. Kaip išvengti gripo ar peršalimo? Užsiimkite seksu.

REKLAMA
REKLAMA

2.      Kamuoja stresas

Jaučiatės labiau susinervinę, nes organizme sumažėja sekso metu išskiriamų laimės hormonų kiekis. Kai kurie mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė, kad norint, bet negaunant sekso, sunkiau susitvardyti stresinėse situacijose.

REKLAMA

3.      Tampa sudėtingiau susijaudinti

Vyrams sekso trūkumas kenkia ne ką mažiau nei moterims. Kartais jiems išsivysto erekcijos sutrikimas, priešlaikinė ejakuliacija. Kadangi vyro organas yra sudarytas iš raumens, ilgą laiką jo „netreniravus“, jis susilpnėja.

4.      Pasikeičia sapnai

Kalbant iš pozityvios pusės, galite pradėti sapnuoti erotiškus sapnus, miegant netgi patirti orgazmą. Nors tai ir neprilygsta tikram lytinio akto metu patirtam pojūčiui, tai gana neblogas pakaitalas.

5.      Ilgainiui nebenorite mylėtis

Vienas iš įdomesnių dalykų, nutinkančių ilgą laiką nesimylėjus, yra noro mylėtis sumažėjimas, netgi dingimas. Dr. Corys B. Honickmanas teigė, kad ilgą laiką nesuartėjus su žmogumi, sumažėja noras mylėtis, dingsta geismas, tačiau tai, jog jaučiatės keistai, yra normalu.

REKLAMA
REKLAMA

6.      Atitolstate nuo partnerio/-ės

Jei draugaujate su vaikinu/mergina, ilgainiui galite pradėti jaustis nesaugiai, judviejų tarpusavio ryšys susilpnėja. Dėl to kiti žmonės jums gali pasirodyti patrauklūs, norėsite užmegzti naujas pažintis. Būtent todėl svarbu pasirūpinti, kad miegamajame virtų aistros.

7.      Suprastėja jūsų savivertė

Galite pasijusti ne tokie patrauklūs kitiems, kamuoti liūdesys. Tikima, kad vyro sėkla turi antidepresantams būdingų savybiųSekso metu naudojamas prezervatyvas taip pat gali paskatinti tokią prastą savijautą.

8.      Vyrams padidėja tikimybė susirgti prostatos vėžiu

Tai rimčiau nei imuninės sistemos susilpnėjimas. Pasak Dr. Cory‘io B. Honickmano, jei vyrai ilgą laiką nesimyli, padidėja rizika susirgti prostatos vėžiu. Atrodo šiek tiek nesąžininga, kad nepatirdami orgazmų vyrai galiausiai gali mirti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9.      Susilpnėja makšties sienelės

Seksas – puiki mankšta moters intymios vietos raumenims.

10.  Sumažėja rizika pasigauti lytiškai plintančią infekciją

Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Daugelis lytiškai plintančių ligų ar infekcijų pirmuosius požymius pradeda rodyti po sekso praėjus daugiausiai 24 valandoms, tad sumažėja rizika užsikrėsti intymios vietos infekcijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų