REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Klaipėdos rajone - vietomis rūkas (nuotr. Elta)

Šios savaitės naktis dažnai lydės vienas iš nemaloniausių reiškinių vairuotojams – rūkas. Tad būkite atidūs.

24

Šios savaitės naktis dažnai lydės vienas iš nemaloniausių reiškinių vairuotojams – rūkas. Tad būkite atidūs.

REKLAMA

Šiandien dieną vėjas aprims, daug kur trumpai palis. Vilniuje šils iki +16 laipsnių, Kaune irgi iki +16, Panevėžyje iki +16 laipsnių, Klaipėdoje iki +16 laipsnių, Šiauliuose iki +14 laipsnių.

Trečiadienio naktį boluos rūkas

Trečiadienio naktį temperatūra kris iki +5 - 6 laipsnių, pajūryje iki +12 laipsnių. Naktį be žymesnio lietaus, vietomis kils rūkas.

Trečiadienio dieną lis ne visur. Klaipėdoje numatoma debesuota, apniukusi diena, bet krituli7 nenumatoma. Šils iki +14 - 15 laipsnių, Klaipėdoje iki +16 laipsnių.

Rūkas kyla ne tik kaimo vietovėse, tačiau ir miestuose, keliuose, todėl esant rūkui vairuotojams svarbu sumažinti greitį, elgtis atsakingai. Tamsiu paros metu, rūko metu, kelias bus geriau matomas įjungus rūko žibintus kartu su artimosiomis šviesomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne veltui saugaus eismo kelių eismo taisyklėse yra sąvoka, kas yra blogas matomumas, tai meteorologinių ar kitų reiškinių sukelta padėtis, kai kelio matomumas yra mažesnis, nei 300 metrų, netgi žiūrint į kelio parametrus, tai tas reiškinys, blogas matomumas, pas mus pasireiškia pakankamai dažnai, ne vien esant rūkui, stipriam lietui”, – mini Dmitrij Bial, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos, Kelių transporto ir civilinės aviacijos politikos departamento Saugaus eismo skyriaus vyriausiasis specialistas.

REKLAMA

Ketvirtadienį palis

Ketvirtadienio naktį bus debesuota, daugelyje rajonų palis, kai kur stipriau, kitur silpniau. Visuose rajonuose vyraus trumpi lietūs, taigi ištisai nepliaups. Temperatūra kris iki +10 - 11 laipsnių.

Dieną taip pat lis. Šils iki +15 - 16 laipsnių, Klaipėdoje iki +17 laipsnių.

Penktadienį bus šilčiau

Penktadienio naktį temperatūra kris iki +12 - 13 laipsnių. Pajūryje lyti neturėtų, Šiauliuose boluos rūkas, Kaune, Panevėžyje ir Vilniuje palis.

Dieną šils iki +16- 18 laipsnių. Bus saulėta, tačiau dangų uždengs ir lietaus debesys, todėl trumpai palis.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį bus saulės

Savaitgalį lietus neprognozuojamas, vėjas rims. Dienomis šils iki 18 -20 laipsnių, naktimis vės iki +13 -14 laipsnių.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 14–16 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +15 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +15 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 15 laipsnių, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +15 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +14 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +16 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +15 laipsnių, Kuršių mariose +15 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų