REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
64
Luka Dončičius (nuotr. Fotodiena/Mato Baranausko)

Jam vos tik 18 metų ir jis jau gali didžiuotis tapęs Europos čempionu. Maža to, Slovėnijos talentas Luka Dončičius buvo išrinktas ir į geriausių čempionato žaidėjų penketuką.

64

Jam vos tik 18 metų ir jis jau gali didžiuotis tapęs Europos čempionu. Maža to, Slovėnijos talentas Luka Dončičius buvo išrinktas ir į geriausių čempionato žaidėjų penketuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors finalas L. Dončičiui nesusiklostė itin sėkmingai. Jis spėjo sužaisti beveik 23 minutes per kurias pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškių, 2/2 baudos metimų, 0/5 tritaškių). Tačiau tada jis patyrė traumą ir daugiau aikštelėje nebepasirodė. Po laimėto finalo Luka net ir nepaisydamas traumos plačiai šypsojosi ir džiaugėsi iškovotu aukso medaliu. Panašiai plačiai šypsojosi ir Luka tėvas Saša Dončičius, kuris sutiko papasakoti tv3.lt apie savo sūnų Luka.

REKLAMA

- Jūs pats anksčiau žaidėte krepšinį, ar ši sporto šaka yra šios šeimos genuose?

- Tikriausiai. Aš pats žaidžiau krepšinį, dabar mane pakeitė Luka. Reikia manyti, kad kažkas yra genuose užkoduota?

- Kada jūsų sūnus pradėjo žaisti krepšinį?

- Jis krepšinį žaidžia dar nuo pradinės mokyklos laikų. Turiu pripažinti, kad jis išbandė įvairias sporto šakas, bet galiausiai apsistojo ties krepšiniu. Labai dėl to džiaugiuosi.

REKLAMA
REKLAMA

- Gal šiek tiek prisidėjote ir jūs prie jo pasirinkimo?

- Aš tikrai jo nestūmiau žaisti būtent tik krepšinio. Bet jis visą laiką augo tokioje aplinkoje, kur krepšinis buvo pirmoje vietoje. Gal tai irgi šiek tiek turėjo įtakos. Dabar sunku pasakyti.

- Ar prisimenate jo pirmąją pergalę?

- Jis iškovojo daug pergalių. Dabar jau net sunku prisiminti, bet, regis, būdamas šešerių jis iškovojo pirmąją pergalę.

- Luka yra puikiai fiziškai sudėtas, judrus jaunas žaidėjas. Ką galėtumėte pasakyti apie jo psichologinę stiprybę?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Psichologiškai jis yra labai tvirtas. Nors jam dar tik 18 metų. Bet būtent tas psichologinis tvirtumas suteikia jam stabilumo. Jis yra labai protingas vaikis, o kas svarbiausia – jis sugeba susikoncentruoti tik į krepšinį. Jis niekada nesidairo į šonus, nesiblaško, o tik susikaupęs žaidžia krepšinį.

Man patinka, kad šių metų rinktinė yra labai solidi. Jie būna laimingi po pergalės valandą ar pusantros ir tada vėl susikaupia bei susikoncentruoja į kitą dvikovą. Jiems svarbiausia žaisti krepšinį ir šiame turnyre jie kovojo iš tiesų gražiai.

REKLAMA

- Ar Luka prašo jūsų, kaip buvusio krepšininko ir tėčio, patarimų?

- Ne, ne, ne. Aš neduodu jam jokių patarimų. Jis turi puikų trenerį, komandos draugus. Jie gyvena kartu, žaidžia kartu ir mano patarimų jam tikrai nereikia.

- Bet turnyro metu vis tiek teko pasikalbėti su sūnumi. Apie ką?

- Pasveikindavau jį po pergalių. Pasidžiaugdavome gražiu rinktinės žaidimu. Kažką tokio. Tiesa, aš jam vieną pastabą vis tiek pasakiau. Išgirdau iš kroatų, kad vienintelis jų krepšininkas Tony Kukočas yra padaręs trigubą dublį per vienas rungtynes. O Luka pusfinalyje pelnė 11 taškų, atkovojo 12 kamuolių bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Pritrūko tik dviejų, kad būtų pakartotas kroato pasiekimas. Tad paprašiau jo tą padaryti per šį finalą. Deja, bet patirta trauma neleido to padaryti.

- Ar tikėjote, kad Slovėnijos finale įveiks Serbiją?

- Tikėjau, kad Slovėnija buvo geresnė rinktinė šiame turnyre nei Serbija. Aišku, serbai prieš turnyrą prarado daug svarbių žaidėjų. Tad slovėnai turėjo galimybę tapti čempionais ir ja pasinaudojo. Jie šiame turnyre žaidė geriausią krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų