REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ispanai. Jie turi didžiausią patirtį ir yra favoritai“, – į klausimą, kas taps Europos čempionais, nedvejodamas atsakė Adas Juškevičius. Lietuvos krepšinio rinktinės kariui antrino ir tv3.lt kalbinti ekspertai. Ar yra komanda, galinti sustabdyti ispanus?

„Ispanai. Jie turi didžiausią patirtį ir yra favoritai“, – į klausimą, kas taps Europos čempionais, nedvejodamas atsakė Adas Juškevičius. Lietuvos krepšinio rinktinės kariui antrino ir tv3.lt kalbinti ekspertai. Ar yra komanda, galinti sustabdyti ispanus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pergalių vidurkis – 25 taškai

Ispanijos rinktinė čempionatą pradėjo traiškydama varžovus. Ji 99:60 nugalėjo juodkalniečius, 93:56 čekus ir 91:50 rumunus. Pergalių vidurkis – 39 taškai.

REKLAMA

Vėliau 79:73 palaužti kroatai bei 87:63 vengrai.

Ispanai C grupės varžovus nugalėdavo vidutiniškai 29,2 taškais.

Čempionato favoritai aštuntfinalyje 73:56 eliminavo turkus, ketvirtfinalyje – 84:72 vokiečius.

Bendras pergalių čempionate vidurkis – 25 taškai.

Ispanai pirmenybėse taikliausiai meta tritaškius (42,1 procento), pirmauja pagal atkovotus kamuolius (43,6) ir rezultatyvius perdavimus (24,9), mažiausiai prasižengia (15).

Individualiai stiprūs krepšininkai

„Žiūrint į Ispanijos rinktinės sudėtį ir žaidimą, ji pirmojoje vietoje. Individualiai stiprūs krepšininkai padeda susikrauti pranašumą“, – tv3.lt vertino Europos čempionas Dainius Šalenga.

REKLAMA
REKLAMA

Jis manė, kad realiausia, jog pirmenybių finale susitiks ispanai ir slovėnai. Tačiau taip neįvyks – turnyro sistema abi ekipas suvedė pusfinalyje.

Dėl vietos finale taip pat kovos Graikijos/Rusijos ir Italijos/Serbijos rinktinės.

„Visos komandos turi silpnesnių vietų, tačiau, apibendrinus, jų Ispanijos rinktinėje mažiausiai, – kalbėjo D. Šalenga. – Jei reikėtų pasirinkti ir atsakyti, kas taps čempionais, rinkčiausi ispanus.“

Neparodė silpnų vietų

„Ispanijos rinktinė – klase aukščiau kitų. O šis čempionatas dar kartą parodė, kad laimi tie, kurie savo komandoje turi daugiau talentų“, – tv3.lt kalbėjo Rūtenis Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio eksperto nuomone, Ispanijos rinktinė – nuostabi komanda. Ji išsiskiria nepaprastai gerais vidurio puolėjais – Pau ir Marcu Gasoliais, Willy Hernangomezu, puikiais įžaidėjais – Ricky Rubio, Sergio Rodriguezu.

„Rinktinės stiprybė – P. Gasolis. Jis daug metų iš eilės yra šios komandos žaidimo ašis, emocinis lyderis. Jis ne tik renka taškus, bet ir gerai ginasi. P. Gasolis – keliolika metų pagrindinis faktorius, žaidžiant taškas į tašką, – analizavo R. Paulauskas. – Išskirčiau ir nesibaigiančią eilę gerų metikų. Apskritai ispanai kol kas neparodė silpnų vietų.“

REKLAMA

R. Paulauskas Ispanijos rinktinės triumfui Europos čempionate skiria 90 procentų.

 Ispanijos rinktinė – per stipri kitoms komandoms

Užtikrinčiausiai kalbėjo Europos čempionatą iš Stambulo TV3 televizijai ir tv3.lt komentuojantis Rytis Vyšniauskas.

„Manau, komandos, kuri galėtų sustabdyti Ispanijos rinktinę, nėra. Ekipa, turinti brolius Gasolius ir pakankamai talento kitose pozicijose, atrodo per stipri kitoms rinktinėms. Žinoma, viską lemia vienos rungtynės, sensacijų pasitaiko, bet nemanau, kad Ispanijos komanda suklups“, – tv3.lt kalbėjo R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Patirtis, talentas ir du išskirtinio intelekto, aukščiausios klasės aukštaūgiai. Tokias Ispanijos rinktinės sėkmės priežastis vardijo R. Vyšniauskas. Jo teigimu, tiek Marcas, tiek Pau gali dominuoti puldami, o kai broliai rungtyniauja kartu, aklinai uždaro baudos aikštelę.

R. Vyšniauskas išskiria ir gerą Ispanijos rinktinės stovyklos mikroklimatą, mat į komandą nesunkiai įsilieja jaunimas. Tarkime, broliai Hernangomezai.

„Ryškių silpnų vietų Ispanijos rinktinė neturi. Jei dar žaistų Sergio Llullas, komanda apskritai būtų nepažeidžiama“, – mano R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų