REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Rebecca Batchelor (nuotr. asm. archyvo)

Šokėja, kuri dėl per didelio seksualumo ir žaidėjų blaškymo buvo atleista iš darbo, šiuo metu teisiama už pasipelnymą iš jos buvusio vaikino įvykdytos apgavystės.

18

Šokėja, kuri dėl per didelio seksualumo ir žaidėjų blaškymo buvo atleista iš darbo, šiuo metu teisiama už pasipelnymą iš jos buvusio vaikino įvykdytos apgavystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rebecca Batchelor (21 m.) kaip teigiama žinojo, kad didžiulės pinigų sumos, atsiradusios jos banko sąskaitoje, buvo jos buvusio mylimojo Aniso Ben-Sghaiero apgavystės prieš pensininkus pajamos.

REKLAMA

Mergina, dar žinoma kaip Bekka, šiuo metu vadovauja komandos palaikymo šokėjų trupei „Ricays“, linksminančiai publiką „Billericay Town“ futbolo komandos varžybose.

Anksčiau Rebecca pati buvo šios komandos šokėja, tačiau ją atleido klubo viršininkas Glennas Tamplinas, sužinojęs, jog kelios šokėjos bandė suvilioti futbolininkus. Supykus sportininkų gerbėjams ir šią naujieną iškėlus į viešumą, didesnių konfliktų išvengti pavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar mergina, kartu su Aniso Ben-Sghaiero jaunesniuoju broliu Bilalu ir jo dar viena buvusia mergina Cathereen Welch laukia tesimo. Visi trys kaltinamieji neigia bet kaip prisidėję prie tarp 2013-ųjų sausio ir 2016-ųjų rugsėjo vykdytos aferos.

Teisėja ir teismo dalyviai jau girdėjo Aniso ir Amino Ben-Sghaiero prisipažinimus įvykdžius apgaulę, kurios metu buvo skambinama pagyvenusiems žmonėms ir investavus į iškasenas užsidirbti pinigų.

Prokurorė Sarah Przybylska teismo salėje susirinkusiems asmenims paaiškino, jog aukos į apgavikų pinkles būdavo įviliojamos pasiūlius iš anksto sumokėti už paslaugas, vėliau atnešusias jiems pelną. Į iš anksto sumokamą avansą įeidavo įvairūs mokesčiai, suma, skirta išvaržytojui ir kiti mokėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visa tai buvo melas. Sumokėti pinigai neatitekdavo jokiam išvaržytojui ar už mokesčius atsakingiems asmenims. Jie atitekdavo Anisui, Aminui ir jų bendrininkams. Šie kaltinamieji taip pat dalyvavo aferose“, - sakė prokurorė.

Ji taip pat pridūrė, kad nukentėjusių asmenų pinigams atsidūrus kaltinamųjų banko sąskaitose, jie eidavo jų išleisti.

Pinigus viliojo iš senolių

Apgavystės aukomis tapo 79-erių sulaukę Johnas Price‘as, nuo 2013-ųjų lapkričio iki 2015-ųjų gegužės netekęs daugiau nei 212 tūkst. eurų. Nusikaltėliams susisiekus su šiuo senoliu, jam buvo pudrinamos smegenys, neva investavus į metalų gavybą, ši veikla atneš didžiulį pelną. Iš anksto sumokėti pinigai, kaip teigiama, atsidurdavo Amiso, Amino, Bilalo ir kitų kaltinamųjų banko sąskaitose.

REKLAMA

„Kiekvienas jų žinojo, ar bent jau įtarė, kad šie pinigai buvo uždirbti iš nusikalstamos veiklos“, - tęsė prokurorė.

Kita šios aferos auka – 87-erių Dorothy Hepper, netekusi 870 eurų. Šie pinigai nebuvo pervesti į kaltinamųjų sąskaitas, tačiau susirašinėjimas „WhatsApp“ programėlėje tarp Aniso ir buvusios šokėjos atskleidė, jog buvo planuojama pensininkei nusiųsti laišką, teigiantį, jog moters depozitas bus grąžintas pardavus jos anglies kreditus.

Teisme taip pat buvo atkleista, kur neteisėtai pinigus pasisavinę asmenys juos išleido. Kaltinamoji Cathereen Welch, anksčiau dirbusi „Harrod‘s“ prekybos centre, nuo 2013-ųjų lapkričio iki 2015-ųjų balandžio išleido daugiau nei 31700 eurų, nors per mėnesį uždirbdavo mažiau nei 1600 eurų.

REKLAMA

Moteris leido Anisui naudotis savo banko sąskaita, kad sumokėtų už poros nuomojamą bustą, tačiau teigė nė neįtarusi apie draugo vykdomus nusikaltimus. Bilalas iš savo brolio gavo beveik 6000 eurų ir vietoj to, kad jie būtų dar kam nors pervesti, jis juos išsiėmė grynais. Pinigų savo banko sąskaitoje rado ir Rebecca. Iš aukos, pavarde Singh, ji gavo 2800 eurų, kuriuos moteris išleido apsipirkinėdama parduotuvėse ir pietaudama restorane.

Policijos areštinėje duodant parodymus paaiškėjo, jog Rebecca įtarė apie savo buvusio vaikino nešvarius darbelius ir vėliau pripažino, kad jis apgaudinėja žmones ir iš jų vilioja pinigus.

Ji taip pat pridūrė leidusi Anisui naudotis jos banko sąskaita, nes manė, jog jis neturi savosios.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų