Sumuštiniai (nuotr. Fotolia.com)

Sumuštiniai (nuotr. Fotolia.com)

Daugelis lietuvių neįsivaizduoja pusryčių be sumuštinių. Populiariausias jo variantas - su kumpiu, dešra arba sūriu. Vis dėlto tokį derinį dauguma mitybos specialistų kritikuoja ir tvirtina, kad jis nėra tinkamas. 

Mitybos specialistė Vaida Kurpienė pasidalijo ypatingu sumuštinio receptu. Jį išmėginę, liksite sužavėti. Ši sumuštinio variacija ypač tinkama šiuo metu, kai miškuose randama daugybė grybų. 

Sveikam sumuštiniui, kuris, pasak V.Kurpienės, suteiks sotumo iki pietų, reikia duonos bei baravyko. Jį pakepinkite ant sviesto ir uždėkite ant duonos riekelės. 

„Jeigu prie tokio sumuštinio valgysite ir mėgstamų salotų ar daržovių, būsite sotūs iki pietų“, - tikino mitybos specialistė. 

Gintaras
2017-09-14 09:18:51
Sumuštinio "ingredientas"... Ne sudėtis, sudėtinė dalis, bet ingredientas. Skamba žiauriai šlykščiai. Jau ir kalboje Lietuvą prarandame.
Atsakyti
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB TV3 sutikimo draudžiama.

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA
Gintaras 2017-09-14 09:20:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
O gal rašykime "sumuštinio sostav"? Dar trumpiau ir rašalo mažiau, nei "sumuštinio ingredientai". Kaip jums atrodo, ponai lietuviai???   ATSAKYTI
Gintaras 2017-09-14 09:18:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Sumuštinio "ingredientas"... Ne sudėtis, sudėtinė dalis, bet ingredientas. Skamba žiauriai šlykščiai. Jau ir kalboje Lietuvą prarandame.   ATSAKYTI
Traškūs čeburekai
Savaitgalis yra puiki proga pagaminti ką nors gardaus sau ir visai šeimai. Išmėginkite ponios Loretos Grigalevičienės traškių čeburekų receptą, kuriuo ji dalijasi ne tik su ...
TV3 laida „Gardu Gardu“  (nuotr. TV3)
Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco gerbėjus nuolat stebina ne tik puikiais patiekalais, bet ir atvirumu bei pasakojimais apie savo gyvenimą. Šį šeštadienio rytą laidoje „Gardu ...
Vegetariškas maistas (nuotr. Fotolia.com)
Vegetarai ir veganai viešojo maitinimo įstaigose turi vis daugiau pasirinkimų nei garnyras. Be to, kuriasi daugiau specializuotų kavinių ir restoranų, kur mėsos, žuvies, ...
Slyvų pyragas
„Sutiksit su manim, kad ruduo yra ne tik obuolių, bet ir slyvų metas? Todėl šįsyk iškepiau ne obuolių, o slyvų pyragą“, - rašo tinklaraštininkė Audronė, kuri savo patiekalų ...
Pagamino tortą iš „Kinder“ šokoladukų – tokio rezultato nesitikėjo niekas (nuotr. YouTube)
Šis pyragas-tortas yra daugelio svajonė. Net neabejojame, kad sužinoję, kaip jį pagaminti, jau šį savaitgalį paruošite jį savo draugams arba šeimos nariams.  Daugelis ...
REKLAMA

Top Video

Vienoje pavojingiausių sankryžų – baisi nelaimė: milžiniškos pajėgos gelbėjo merginas
DABAR RODOMA
Vienoje pavojingiausių sankryžų – baisi nelaimė: milžiniškos pajėgos gelbėjo merginas
DABAR RODOMA
Kremliui tarnaujantys separatistai skleidžia melagingą informaciją apie lietuvius
DABAR RODOMA
Skelbia apie kritinę padėtį Lietuvoje: bankrutuojančios ligoninės priverstos skolintis iš bankų
DABAR RODOMA
Avarija judrioje Vilniaus sankryžoje įkalino vištas
DABAR RODOMA
Apsvaigę mėginate pareigūnų kantrybę? Valdžia jums turi pasiūlymą
DABAR RODOMA
Donata Rinkevičienė apie susidūrimą su girtu daktaru: driokstelėjo stiprus kvapas
DABAR RODOMA
„Ryanair“ dėl atšauktų skrydžių gali grėsti nemalonumai
DABAR RODOMA
Grybų sezonas auką turi ir šiemet: mirė tris paras pati besigydžiusi moteris
DABAR RODOMA
Pratybų „Zapad“ įkarštyje kaimynai neįžvelgia jokių grėsmių, o TV3 žurnalistams siūlo susirasti naujos veiklos
DABAR RODOMA
Ekspertai: V.P.Andriukaitis savo garsiais pareiškimais šauna į koją ne tik sau, bet ir visai Lietuvai

Televizija

Į viršų