REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos vyrų krepšinio čempionate antradienį ir trečiadienį vyks ketvirtfinalio mūšiai. Latvijos rinktinė šiandien išbandys jėgas su slovėnais.

Europos vyrų krepšinio čempionate antradienį ir trečiadienį vyks ketvirtfinalio mūšiai. Latvijos rinktinė šiandien išbandys jėgas su slovėnais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šio etapo kovas rodys „Viasat Sport Baltic“ ir TV3 kanalai bei vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt.

REKLAMA

Ketvirtfinalyje dar žais: Ispanija-Vokietija, Graikija-Rusija ir Italija-Serbija. Iš keturių porų tik ispanai vadinami aiškiais favoritais. Tiesa, vokiečiai nusiteikę mesti rimtą iššūkį varžovams. Visuose kituose mačuose laukiama didžiulės intrigos.

Ispanai šiose pirmenybėse dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo – jie laimėjo visas šešerias rungtynes. Ispanijos ekipai rimčiau pasipriešino tik kroatai (79:73). Visose kitose dvikovose Sergio Scariolo auklėtiniai buvo akivaizdžiai pranašesni už oponentus. Aštuntfinalyje Europos čempionai 73:56 pranoko šeimininkus turkus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame etape vokiečiai kiek netikėtai išsiuntė namo Prancūzijos krepšininkus (84:81). Grupės turnyre Vokietijos rinktinė nugalėjo Ukrainą, Italiją, Gruziją, bet pralaimėjo Izraeliui ir Lietuvai.

Kai kurie specalistai mano, kad vokiečiai gali rimtai kibti į atlapus ispanams, nes turi du aukšto lygio vidurio puolėjus – Danielį Theisą ir Johannesą Voigtmanną. Jie gali pristabdyti varžovų asus – brolius Pau ir Marcą Gasolius. Be to, Vokietijai atstovauja antras pagal rezultatyvumą (vid. 23,2 taško) čempionato žaidėjas Dennisas Schroderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios rinktinės Europos čempionatuose tarpusavyje grūmėsi 12 kartų – ispanai iškovojo 10 pergalių.

Mūsų „braliukai“ latviai po nesėkmės turnyro starte prieš Serbiją po to su Kristapu Porzingiu priešakyje nuskynė penkias pergales iš eilės. Latvijos komanda aštuntfinalyje sudorojo Juodkalniją (100:68).

Latvių ketvirtfinalyje laukia itin kietas riešutėlis – slovėnai kaip ir ispanai čempionate nesuklupo nė karto. Aštuntfinalyje Igorio Kokoškovo auklėtiniai 79:55 nepaliko vilčių ukrainiečiams. Grupėje Slovėnijos ekipa sugebėjo palaužti tokias galingas rinktines kaip Prancūzija ir Graikija.

REKLAMA

Ainaro Bagatskio auklėtinių svarbiausias ginklas – tritaškiai. Jie iš toli atakuoja 41,4 proc. tikslumu, o slovėnai – vos 31,8 proc.

Beje, latviai su slovėnais grūmėsi praėjusio žemyno čempionato aštuntfinalyje. Tuomet 73:66 triumfavo mūsų kaimynai. Abi ekipos tarpusavio akistatose Europos pirmenybėse pasidalijo po dvi pergales.

Lietuvių skriaudikai graikai sieks peržengti ir rusų barjerą. Aštuntfinalyje Graikija mūsiškius įveikė 77:64, o Rusija netikėtai labai lengvai 101:78 sutriuškino Kroatiją. Rusai čempionate pralaimėjo tik kartą – latviams. Tuo tarpu graikai grupėje nusileido Prancūzijai, Slovėnijai ir Suomijai. Graikijos rinktinei svarbiausia bus sustabdyti rezultatyviausią pirmenybių krepšininką Aleksejų Švedą (vid. 23,7 taško). Tai bus 10-asis šių komandų susitikimas žemyno pirmenybėse – 6:3 pirmauja Rusijos krepšininkai.

REKLAMA

Europos čempionatuose italai nė karto nėra nugalėję serbų. Pastarieji triumfavo visus penkis sykius. Šio turnyro aštuntfinalyje Serbija 86:78 palaužė Vengriją, o Italija 70:57 – Suomiją. Serbai pirmajame etape buvo silpnesni tik už rusus. Tuo tarpu italai turėjo pripažinti lietuvių, vokiečių pranašumą, tik 2 taškais įveikė gruzinus.

Ketvirtfinalio transliacijų tvarkaraštis:

rugsėjo 12 d. 18.35 val. Ispanija – Vokietija (www.viaplay.lt; tiesiogiai; nuo 19.35 val. – „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 21.25 val. Latvija – Slovėnija (www.viaplay.lt ir TV3; tiesiogiai); 23.45 val. Latvija – Slovėnija („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

rugsėjo 13 d. 18.35 val. Graikija – Rusija (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 21.25 val. Italija – Serbija (www.viaplay.lt ir TV3; tiesiogiai); 23.45 val. Italija – Serbija („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų