REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos vyrų rinktinės krepšininkai, iš Europos čempionato pasitraukę jau aštuntfinalyje, pirmenybių kovas dabar stebės tik per televizorių.

 Lietuvos vyrų rinktinės krepšininkai, iš Europos čempionato pasitraukę jau aštuntfinalyje, pirmenybių kovas dabar stebės tik per televizorių.

REKLAMA

Atslūgus aistroms ir susigulėjus mintims, portalas tv3.lt balais (dešimtbalėje sistemoje) įvertino visų nacionalinės komandos žaidėjų ir vyriausiojo trenerio pasirodymą.

Mantas Kalnietis (8 balai). Sumaniai vadovavo puolimui – vidutiniškai atliko net po 7,2 rezultatyvaus perdavimo. Tai geriausias rezultatas tarp visų čempionato žaidėjų. Neblogai gynėsi, taikliai metė dvitaškius (62,5 proc.), tačiau tikėjomės didesnio rezultatyvumo (vid. 10,3 taško; Rio de Žaneiro olimpiadoje pelnė po 18), geresnio tritaškių pataikymo (25 proc.). Kiek per dažnai klydo (vid. 3,0).

Adas Juškevičius (7). Išskyrus aštuntfinalio kovoje su graikais, kai nepelnė nė taško per 21 minutę, rungtyniavo drąsiai ir užtikrintai. Italams atseikėjo 20 taškų. Solidžiai metė ir dvitaškius (71,4 proc.), ir tritaškius (50 proc.), labai retai klydo (vid. 0,3). Tiesa, atliko tik po 1,7 „asisto“ per 19,4 min., nekaip gynėsi, ypač mače su Graikija. Jonas Mačiulis (5,5). Vienas didžiausių rinktinės nusivylimų. Rinko vos 5,7 taško, nė vienoje dvikovoje neelnė dviženklio taškų skaičiau. Itin netaikliai atakavo iš trijų taškų zonos (19 proc.). Neblogai grūmėsi dėl kamuolių (vid. 4,7).

REKLAMA
REKLAMA

Martynas Gecevičius (6). Patvirtino snaiperio reputaciją, jo tritaškių taiklumas – 50 proc. Kita vertus, nekokybiškai gynėsi, prastai nuo krepšio atitverdavo tiesioginius oponentus. Per paskutines dvejas rungtynes nesukrapštė nė taško.

REKLAMA

Jonas Valančiūnas (9,5). Pastaruoju metu smarkiai patobulėjęs „centras“ buvo komandos lyderis. Jis pelnė po 15,8 taško, sugriebė po 12 kamuolių. Pastarasis rodiklis – geriausias čempionate. Taikliai metė dvitaškius (60,4 proc.). Jono žaidimas Rio de Žaneiro olimpiadoje ir žemyno pirmenybėse skyrėsi kaip diena ir naktis. Kartais prastokai gynėsi prieš varžovų derinį du prieš du (pikenrolą).

Mindaugas Kuzminskas (9). Nors NBA pirmenybėse neretai sėdėjo ant atsarginių suolo, tačiau paaiškėjo, kad „Kuzia“ už Atlanto tobulėja. Ypač pagerino prasiveržimą, sutvirtėjo psichologiškai. Metė po 15,3 taško, atkovojo 4,3 kamuolio, padarė tik po 1,3 klaidos.

REKLAMA
REKLAMA

Donatas Motiejūnas (5,5 balo). Buvo vienas blogiausių žaidėjų rinktinėje. Galbūt tam įtakos turėjo ir nugaros operacija. Atrodė nepasitikintis savimi, blaškėsi aikštėje. Pelnė po 6,3 taško, sugriebdavo vos po 1,3 kamuolio. Sužaidė tik vieną gerą mačą – į vokiečių krepšį įmetė 15 taškų.

Artūras Milaknis (5). Nepateisino į jį dėtų vilčių. Gerokai šlubavo gynyba, šaudė pro šalį atakuodamas iš tolimų distancijų (33 proc.). Tiesa, gavo nedaug laiko pasireikšti (vid. 7,2 min.).

Eimantas Bendžius (be vertinimo). Trumpai dalyvavo tik dvejose rungtynėse.

Artūras Gudaitis (6). Per daugelį kontrolinių rungtynių žaidė solidžiau nei čempionate. Dažnai atrodė sutrikęs. Gali pasigirti tik neblogu dvitaškių pataikymu (60 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Edgaras Ulanovas (6,5). Per 19 min. spėjo pelnyti po 7,2 taško. Neblogai metė ir dvitaškius (59 proc.), ir tritaškius (37,5 proc.). Tiesa, buvo tuščias per akistatas su Ukraina ir Italija, kai nepelnė nė taško ir sugriebė vos po vieną kamuolį. Iš viso pirmenybėse atkovojo tik 2,2 kamuolio.

Dainius Adomaitis (8). Sumaniai vadovavo ketverioms iš šešerių rungtynių. Nespraudė auklėtinių į rėmus, leido kurti, improvizuoti. Tai iš esmės pasiteisino. Tačiau, panašu, kad trenerių štabas neturėjo plano B mūšiuose su Gruzija ir Graikija. Mače su gruzinais, kurių atsarginų suolas itin trumpas, lietuviai nespaudė varžovų, nepabandė rengti staigių kontratakų ir taip varginti varžovų. Rungtynėse su graikais mūsiškiai jau rungtyniavo greitai, bet nerado būdų, kaip sustabdyti Kostą Slouką – gynyba prieš oponentų pikenrolą buvo prastoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų