REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Maisto ir gėrimų kainos Stambulo kavinėse Audriaus Bareišio nuotr.

Maistas yra neatsiejamas žmonių gyvenimo įprotis. Ir visiškai nesvarbu, kuriame pasaulio krašte būtum, tuščiu skrandžiu toli nenueisi.

33

Maistas yra neatsiejamas žmonių gyvenimo įprotis. Ir visiškai nesvarbu, kuriame pasaulio krašte būtum, tuščiu skrandžiu toli nenueisi.

REKLAMA

Šįkart naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo maisto ir gėrimų kainomis Stambulo kavinėse ir restoranuose.

Reikia pripažinti, kad ypatingų kainų skirtumų tarp Lietuvos ir Turkijos nėra. Žinoma, vieni patiekalai pigesni, kiti – brangesni, bet vidurkis, greičiausia, būtų panašus. Skyrėsi nebent tik maisto kokybė. Bet apie viską iš eilės.

Kiek kainuoja kebabas?

Niekam ne paslaptis, kad išgirdus apie Turkiją ir maistą, pirma į galvą šaunanti mintis – kebabas. Jų didžiausiame Turkijos mieste Stambule galima pavalgyti gal ne ant kiekvieno kampo, bet tikrai daug kur.

Milžinišką kebabą su vištiena kavinėse galima nusipirkti už 28 Turkijos lyras (apytiksliai 7 eurus). Reikia būti itin alkanam, kad tokią porciją įveiktum vienas. Pavyks tikrai ne visiems.

REKLAMA
REKLAMA

Atskira keptų bulvyčių porcija kainuoja 3,5 euro. Už tą pačią kainą galima gauti ir tešloje keptų svogūnų žiedų. Už porciją klasikinių cezario salotų restorane sumokėsite apie 7 eurus.

REKLAMA

Itin skanūs makaronai su jūros gėrybėmis kainavo beveik 9 eurus. Ir patikėkite, patiekale buvo galima rasti pačių jūros gėrybių, o ne tik užuosti jų kvapą. Mėgstantys mėsainius, tokių galėtų paskanauti už 7-9 eurus. Suprantama, didelė porcija bulvyčių, įskaičiuota į patiekalo kainą. Picų kainos Turkijoje svyruoja nuo 6 iki 10 eurų. Įvairūs kepsniai kainuoja nuo 11 iki 16 eurų.

Tik atkreipsime dėmesį, kad kainas nurodome remdamiesi vidutinio lygio kavinėmis ir restoranais. Nei į tuos, kur baisu užsukti, nei prabanga tviskančiose maitinimo įstaigose nesilankėme. Ten kainų skirtumai tikrai būtų didesni (į abi puses).

REKLAMA
REKLAMA

Gėrimai nėra pigūs

Gaivieji ir alkoholiniai gėrimai Turkijos kavinėse ir restoranuose nėra itin pigūs. Nedidelis „Pepsi Cola“ kainuoja beveik 3 eurus, tiek pat teks sumokėti ir už sultis ar vietoje gaminamą limonadą.

„Mojito“ alkoholinis kokteilis kainuoja – 7 eurus, pilstomo alaus (0,5 l.) bokalas – 6 eurus.

Daugiau kainų rasite nuotraukų galerijoje užfiksuotuose meniu. Tik primename, kad norėdami sužinoti kainą eurais, turėtumėte padalinti matomą sumą iš 4.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų