REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Charlotte Adams (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Drąsi motina socialinio tinklo „Facebook“ pagalba tiesiogiai transliavo sudėtingą gimdymo procesą, kad parodytų, kaip tai atrodo iš tikrųjų.

7

Drąsi motina socialinio tinklo „Facebook“ pagalba tiesiogiai transliavo sudėtingą gimdymo procesą, kad parodytų, kaip tai atrodo iš tikrųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Surėjaus mieste, Anglijoje gyvenanti Charlotte Adams (28 m.) ir jos vyras Robas Adamsas pasidalino 8 vaizdo įrašais, kuriuose įamžintas judviejų dukters gimimas. „Netmums“ „Facebook“ paskyroje jį jau peržiūrėjo daugiau nei 1 mln. internautų.

REKLAMA

Šviežiai iškepta mama smulkiai papasakojo visą gimdymo procesą. Nuo 6 val. ryto nubėgusių vandenų, iki vaistų paskyrimo bei kitą vakarą vykusio gimdymo proceso, visas 48 valandas moteris nepaleido telefono iš rankų.

„Nemeluosiu, šiuo metu viską skaudą. Net nežinau, kaip tai įvyko. Vieną akimirką man viskas gerai, kitą jau prašau vaistų, o po dar kelių valandų ji jau mano rankose“, - sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant maldavimų paskutinę minutę suleisti nuskausminamuosius vaistus, Charlotte sugebėjo pagimdyti ir be jų. Moteris teigė, jog didžiuojasi savimi ir sugebėjimu iškęsti tokį ilgą gimdymo procesą.

Aiškindama, kodėl nusprendė viską įamžinti, ji sakė norinti parodyti kitoms moterims, kaip iš tikro atrodo vaikelio atėjimas į pasaulį.

„Taip dariau tik norėdama padėti kitoms būsimoms mamos, tačiau taip pat ir šiek tiek eksperimentuodama pati su savimi. Galbūt esu šiek tiek pašėlusi“, - sakė ji.

Jos patirtis tik įrodė, jog kad ir kiek beplanuotumėte, galiausiai viskas sugriūna. Moteris iš pradžių planavo gimdyti vandenyje, vėliau norėjo, jog šalia gimdymo metu būtų jos geriausia draugė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planų įgyvendinti nepavyko

Pirmasis Charlotte vaizdo įrašas, nufilmuotas 6 val. ryto, pasakoja apie 00.15 val. nakties nubėgusius vandenis.

„Pastarąją valandą jaučiu sąrėmius, guminę šildyklę pripyliau karšto vandens, bandau atsipalaiduoti ir nesuprantu, kas vyksta, nežinau, ko tikėtis. Truputį jaudinuosi, bijau, o mano partneris vis dar miega. Greitu metu neplanuoju jo žadinti“, - pasakojo Charlotte. „Skausmas primena stiprius menstruacijų skausmus pilvo srityje, tačiau kol kas dar nesu agonijoje. Tikriausiai eisiu pasigaminti skrebutį. Ar tai keista?“

REKLAMA

Charlotte ir Robas nuvyko į ligoninę, tačiau jiems buvo liepta grįžti namo ir į gydymo įstaigą atvažiuoti tik sustiprėjus sąrėmiams.

Jei nebus progreso, 23 val. jai turėjo būti dirbtinai sukeltas gimdymas, tačiau atvykus nustatytu laiku, specialiose palatose nebuvo laisvų vietų.

„Ne taip viską įsivaizdavau. Bandžiau išlikti rami ir per daug neplanuoti, tačiau vis tiek susidarai įspūdį, kaip viskas atrodys“, - sakė moteris.

Charlotte norėjo gimdyti vandenyje, tačiau dirbtinai sukėlus gimdymą, vaikelio būklė nuolat turi būti stebima, o tai nėra įmanoma, jei renkiesi tokį gimdymo būdą.

REKLAMA

„Šiek tiek liūdna, bet stengiuosi per daug apie tai nemąstyti. Svarbiausia, jog vaikelis ir aš būtume sveiki. Juk tai turėtų rūpėti labiausiai“, - pasakojo Charlotte.

Kitą rytą ji sugrįžo į ligoninę. Paskatinus gimdymą, moteris apie viską pranešė ir savo sekėjams „Facebook“.

„Nemalonu. Nors esu tik 1 cm prasiplėtus, patiriu stiprius sąrėmius. Kol kas negėriau jokių nuskausminamųjų, apart „Cocodamol“. Pažiūrėsim, kiek ilgai ištversiu, galbūt teks pajungti dujas ir deguonį. Noriu bet kokiais būdais išvengti vaistų, leidžiamų į nugaros apačią. Nežinau, kaip seksis, bet esu pasiryžusi kentėti“, - tęsė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Charlotte taip pat sužinojo, kad šalia jos negalės būti moters geriausia draugė, nes situacija tapo rimtesnė, nei planuota.

„Planai. Kodėl mes juos kuriame? Juk jie niekada nepasitvirtina“, - sakė Charlotte.

Kitame vaizdo įraše matoma stiprų skausmą kenčianti būsimoji mama. Ji jau traukia skausmą mažinančias dujas ir orą.

„Stengiausi kurį laiką išlikti drąsi, tačiau tai tikrai padeda. Sąrėmiai trunka maždaug 40 sekundžių, kartojasi kas 3 minutes. Dar galima pakentėti. Ir toliau nepasiduosiu“, - sakė moteris.

Aštuntajame ir paskutiniame vaizdo įraše Charlotte pristatė ir savo dukrelę.

„Viską padariau be vaistų, vienu metu vos nemiriau“, - prisipažino ji. „Sąrėmiai buvo gan intensyvūs ir tikrai jau ruošiausi vaistams, bet jų neprireikė. Taip pat prireikė trijų siūlų, o tai nėra smagu.“

„Džiaugiamės, kad „Netmums“ komandos narė nusprendė mums parodyti savo gimdymą, koks jis yra iš tikrųjų. Be jokių pagražinimų ir blizgučių. Mes tikime tik tuo, kas tikra, o Charlotte savo vaizdo įrašais parodė būtent tai“, - sakė „Netmums“ redaktorė Anne Marie O‘Liery.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų