REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Jono Pakulio nuotr.

Miškuose, gerai palijus ir atėjus rudeniui pagausėjo grybų, pasigrožėkite jų nuotraukomis, kurias mums atsiuntė fotografijos meną įvaldę mūsų skaitytojai.

50

Miškuose, gerai palijus ir atėjus rudeniui pagausėjo grybų, pasigrožėkite jų nuotraukomis, kurias mums atsiuntė fotografijos meną įvaldę mūsų skaitytojai.

REKLAMA

 

Daugiausia grybų - rugsėjį

Grybų rinkimo sezonas Lietuvoje tęsiasi beveik visą pavasarį, vasarą ir rudenį, bet daugiausia grybų Lietuvoje surenkama nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo pabaigos

„Lietuvoje grybų rinkimo sezonai yra du – pavasario (balandis – gegužė, tuo metu renkami briedžiukai, bobausiai, pavasarinės balteklės ar avižėlės ir valgomieji tampriukai) ir vasaros-rudens sezonai (prasideda liepos-rugpjūčio mėn. ir baigiasi spalio mėn., renkami didžioji dauguma valgomųjų grybų). Priklausomai nuo klimatinių sąlygų, daugiausia grybų Lietuvoje surenkama nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo pabaigos“, – kalbėjo Vilniaus universiteto Botanikos ir genetikos katedros profesorius mikologas Ernestas Kutorga. 

„Masinis grybų rinkimas prasideda birželio pabaigoje, po Joninių ir baigiasi spalį, priklausomai nuo orų, nors bendrai, pavieniai grybai dygsta iki pat sniego iškritimo. Pirmosios valgomos rūšys išdygsta iš karto po sniego nutirpimo ir auga iki pat sniego iškritimo, iki temperatūra nusileidžia žemiau nulio. Juos renka daugiau fanatikai arba specialistai, nes labai atvėsus orams jau nemalonu eiti į mišką daug kam“, – pasakoja mikologas Jonas Kasparavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų