REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per pirmąją rugsėjo mėnesio savaitę, rugsėjo 1–7 dienomis, šalies keliuose įvyko 86 eismo įvykiai. Šiuose eismo įvykiuose žuvo 3 žmonės, 52 m. ir 18 m. vairuotojai ir 58 m. dviračio vairuotojas.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per pirmąją rugsėjo mėnesio savaitę, rugsėjo 1–7 dienomis, šalies keliuose įvyko 86 eismo įvykiai. Šiuose eismo įvykiuose žuvo 3 žmonės, 52 m. ir 18 m. vairuotojai ir 58 m. dviračio vairuotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos duomenimis, per savaitę eismo įvykiuose buvo sužeisti 102 žmonės. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 5 eismo įvykius, kuriuose buvo sužeisti 7 žmonės.

REKLAMA

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 14 eismo įvykių daugiu, žmonių žuvo 2 daugiau, sužeista 10 daugiau.

Šiais metais (iki rugpjūčio 31 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 130 žmonių, t. y. 13, arba 11 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 58, tarp jų – 8 motociklų ir 2 mopedų, ir pėsčiųjų – 38 (iš jų 18 – tamsiuoju paros metu).

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės:

Sekmadienį, rugsėjo 3 d., apie 11.20 val. Jonavos r., Gudžionių kaimo teritorijoje, kelyje Kaunas - Zarasai - Daugpilis, automobilis „Opel Omega“, vairuojamas 52 m. vyro, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Ford Ranger“, kurį vairavo 62 m. vyras. Susidūrus dviems automobiliams, „Opel Omega“ vairavęs pusamžis vyras žuvo. Automobilio „Ford“ vairuotojas ir kartu važiavusi 47 m. keleivė dėl traumų buvo pristatyti į ligoninę.

Rugsėjo 4 dieną, 6.55 val., Vilniaus r., Nemėžio sen., Skaidiškių k., 73 m. vyras, vairuodamas automobilį „Ford Focus”, važiuodamas šalutiniu keliu ir sukdamas į dešinę, nedavė kelio pagrindiniu keliu važiavusiam automobiliui „Renault”, kurį vairavo 45 m. vyras. Susidūrus dviems automobiliams, “Renault” vairuotojas buvo sužeistas ir gydomas namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7.45 val., Panevėžyje, prie Nemuno ir Dainavos g. sankryžos, automobilį “Seat Altea” vairavusi 43 m. moteris partrenkė pėsčiųjų perėją ėjusį 15 m. berniuką. Sužeistas nepilnametis gydomas ambulatoriškai.

10.52 val, Plungės m., A. Jucio g., prie įvažiavimo į stovėjimo aikštelę, sunkvežimio „MAN TGM 15.240” 55 m. vairuotojas, važiuodamas atbuline eiga, įvažiuodamas į vaikų darželio teritoriją, neįsitikino, kad tai padaryti bus saugu, ir 73 m. pėsčiąją., kuri ėjo pėsčiųjų taku. Pėsčioji nuo smūgio nukrito ir susižalojo, ji paguldyta į ligoninę.

REKLAMA

11.07 val. Vilniuje, Geležinkelio g., transporto žiede prie Geležinkelio stoties, 45 m. vairuotojo vairuojamas troleibusas užkabino į automobilį lipančios 53 m. moters ranką. Dėl kaulų lūžio moteris buvo pristatyta į ligoninę.

13.18 val., Marijampolės sav., Šunskų sen., Marciniškių k., 26 m. vyras, vairavo automobilį „Ford Focus” neblaivus, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 1,92 prom. girtumas, jis nežymiai susižalojo, taip pat buvo sužalotas kartu važiavęs neblaivus 47 m. keleivis.

REKLAMA

Rugsėjo 5 d. apie 12.30 min. Šilutės r., kelyje Žemaičių Naumiestis – Gardamas – Švėkšna, 3-ame km, traktorius „Massey Ferguson“ vairuojamas 21 m. vyro, kliudė bei mirtinai sužalojo ta pačia kryptimi kelkraščiu važiavusį 58 m. dviratininką.

Rugsėjo 5 d., 1.04 min. Vilniuje, Laisvės pr., automobilis „Subaru Legacy“ vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto blaivaus Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo vyresniojo prižiūrėtojo, kelio vingyje nesuvaldytas atsitrenkė į apšvietimo stulpą. Vairuotojas kreipėsi į medikus ir po apžiūros buvo išleistas į namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6.54 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g. ir Baltupio g. susikirtime, automobilis „SAAB”, vairuojamas 26 m. vyro, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusio ir sustojusio taksi automobilio „Opel”, vairuojamą 48 m. vairuotojo, galinę dalį. Eismo įvykio metu nukentėjo 42 m. taksi keleivė.

10.08 val., Vilniuje, Ateities g. ir Kalvarijų g. sankryžoje, 76 m. vyras, vairuodamas automobilį „Renault Laguna”, sukdamas į kairę, pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo 32 m. pėsčiąją, kuri dėl traumų buvo pristatyta į ligoninę.

REKLAMA

17.05 val., Kaune., Karaliaus Mindaugo pr. ir M. Daukšos g. sankryžoje, susidūrė 30-mečio vyro vairuojamas automobilis „Opel Meriva“ ir bendraamžio vyro vairuojamas automobilis „VW Scirocco“. „Opel“ vairuotojui buvo nustatytas 0,30 prom. girtumas, leidžiantis vairuoti transporto priemones. Eismo įvykio metu buvo sužeistas nepilnametis šio automobilio keleivis, 7 m. berniukas.

Rusgėjo 6d. Naktį iš antradienio į trečiadienį, 2.48 val., kad magistraliniame kelyje A1, Vilnius-Kaunas-Klaipėda, prie pat Elektrėnų, automobilis „Opel Vectra“, kurį vairavo 27 m. vyras, partrenkė iš dešinės staiga į kelią išbėgusį briedį. Eismo įvykio metu buvo sunkiai sužalota automobilio „Opel“ keleivė, 31 m. moteris. Dėl politraumos, komos būsenoje ji paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių. Sužeistas vairuotojas po suteiktos medikų apžiūros gydomas ambulatoriškai. Partrenktas briedis nugaišo.

REKLAMA

Vidurdienį, apie 12.40 val., Jurbarko rajone, Eržvilko sen., Petkaičių kaime, 40-metė vairuotoja nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio „Audi 80“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Įvykio metu automobilyje buvo prispausta jį vairavusi moteris, ją išvadavo į vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai, taip buvo sužeista kartu važiavusi 65 m. keleivė.

14.37 val., Šiaulių r., Kuršėnuose, V. Kudirkos g., nesuvaldytas motociklas užvažiavo ant šaligatvio ir partrenkė šaligatviu ėjusią 80 m. senjorę. Motociklas pasišalino iš įvykio vietos. Garbaus amžiaus pėsčioji gydoma ligoninės reanimacijos skyriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

18.49 val., Rokiškio r., Pandėlio sen., Ajutiškio k., 65 m. vyras vairavo automobilį „VW Polo“, būdamas neblaivus, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, ir nesuvaldęs automobilio, nuvažiavo nuo kelio į pakelės griovį. Vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 1,55 prom. girtumas, vyras buvo sulaikytas.

19.52 val., Rokiškyje, Ąžuolų g., 19-metis jaunuolis, vairuodamas automobilį „VW Phaeton“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio - Ežero gatvės, sankryžoje su Ąžuolų gatve nedavė kelio pagrindiniu keliu važiuojančiam mopedui „Hanlong“, kurį vairavo 15-metis paauglys, ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu sužalotas nepilnametis motociklo vairuotojas dėl sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę.

REKLAMA

20.59 val., Vilniuje, Perkūnkiemio g., 16-metis paauglys, vairuodamas mopedą „Aprilla“, nesugebėjo jo sustabdyti ir atsitrenkė į priekyje stabdžiusį automobilį „SAAB“, kurį vairavo 40-metis vyras. Įvykio metu nukentėjo mopedą vairavęs jaunuolis, kuris dėl sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę.

Rugsėjo 7 d., apie 9 val., 55 min. Plungės r., Kaušėnų k., Babrungo g., automobilis "Subaru Legacy”, Didžiosios Britanijos valstybinio numerio ženklais, lenkė ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Renault Laguna”, vairuojamą 36 m. moters. Baigus lenkimo manevrą, vairuotojas nesugebėjo suvaldyti vairuojamo „Subaru Legacy” ir atsitrenkė į betoninius kelio stulpelius. Nuo smūgio automobilis apsivertė ir nuo kelio nuvažiavo į tvenkinį. Ugniagesiai gelbėtojai iš vandens ištraukė nuskendusį automobilį ir jame rado 18-mečio vaikino kūną. Dėl eismo įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų