REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Andrejus Bakijevec (TV3 koliažas)

Žmonių sveikatai pavojingo, atvira tuberkuliozės forma sergančio Andrej Bakijevec policija neranda jau 3 mėnesius. Kol medikai skaičiuoja, kiek žmonių jis jau galėjo užkrėsti klastinga ir pavojinga liga, tv3.lt žurnalistai aptiko vyrą besibučiuojantį su mergina.

12

Žmonių sveikatai pavojingo, atvira tuberkuliozės forma sergančio Andrej Bakijevec policija neranda jau 3 mėnesius. Kol medikai skaičiuoja, kiek žmonių jis jau galėjo užkrėsti klastinga ir pavojinga liga, tv3.lt žurnalistai aptiko vyrą besibučiuojantį su mergina.

REKLAMA

Ieškomas pavojingas ligonis – merginos glėbyje

Atvira tuberkuliozės forma sergantis Andrej Bakijevec iš gydymo įstaigos pabėgo kone prieš 3 mėnesius. Pareigūnai vyro neranda, tad prašo pagalbos. „Išnaudojom visus įmanomus kanalus, tačiau nesėkmingai, tad dabar kreipiamės pagalbos į visuomenę,“ - tv3.lt portalui komentavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Robertas Stanaitis.

Tv3.lt portalo žurnalistai lengvai surado ieškomą vyrą internete. Viename iš socialinių tinklų, A. Bakijevec atpažintas iš nuotraukų, kuriose jis meiliai glaustosi su mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pranešus paiešką vykdantiems pareigūnams, šie komentuoti situaciją atsisakė.

Pacientas keičia buvimo vietą, šiuo metu pastebėtas Šiauliuose

R. Stanaičio duomenimis, 25 metų šiaulietis Alytuje buvo gydomas priverstiniu būdu. Šiuo metu įtariama, kad pavojingas visuomenei vyras slapstosi Šiauliuose. „Per šias dienas sulaukiame daug skambučių. Žmonės skambina ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir iš užsienio, vieni sako pastebėję vyrą Anglijoje. Mes tikriname gaunamus duomenis, tačiau kol kas paieška nesėkminga, pareigūnai nuvykę į nurodytą vietą neranda šio asmens, galbūt skambinantieji apsipažįsta,“ - kalbėjo R. Stanaitis.

REKLAMA

Anot R. Stanaičio, paiešką labiausiai apsunkina paciento artimieji. „Juk jie žino, kur jis yra ir, kad jis yra ieškomas, pavojingas visų mūsų sveikatai,“ - komentavo R. Stanaitis.

Kaip pabėgo pacientas – nežino

Alytaus apskrities tuberkuliozės ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Antanas Strazdas negali pasakyti, kaip iš šios gydymo įstaigos galėjo pabėgti pavojingas pacientas.

„Aš nežinau, jis dienos metu matyt išėjo, galbūt jam padėjo kiti pacientai,“ - kalbėjo A. Strazdas. Anot gydytojo, šioje įstaigoje pacientai retai kada noriai priima jiems teikiamą pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Plaučių tuberkuliozė – lengviausiai plintanti liga

Klaipėdos respublikinės ligoninės tuberkuliozės filialo vyriausioji gydytoja Romualda Gylienė sako, jog plaučių tuberkuliozė – pati pavojingiausia, labai lengvai oro lašeliniu būdu plintanti infekcija.

„Žmogus jeigu serga atvira forma, jis net kalbėdamas išskiria tuberkuliozės sukėlėjus. Jau nekalbu apie kosėjimą, čiaudėjimą. Tu lengvai gali įkvėpti, įtraukti, tai labai lengvai plintanti infekcija, kuria mes visi galime užsikrėsti,“ – sako R. Gylienė.

Vis daugiau vaikų suserga plaučių tuberkulioze

Anot gydytojos, atvira tuberkuliozės forma sergantys pacientai per metus gali užkrėsti nuo 15 iki 20 žmonių. „Labiausiai pažeidžiami vaikai, nes jų imuninė sistema nėra susiformavusi, o statistika rodo, kad šiuo metu suaugusiųjų sergamumas tuberkulioze mažėja, tačiau vaikų – didėja,“ - kalbėjo R. Gylienė. Tokia situacija galėjo susiklostyti dėl daugelio nenustatytų tuberkuliozės atvejų. „Mes galime daryti tokią prielaidą, jei vaikų sergamumas didėja, reiškia yra labai daug neišaiškintos, užleistos tuberkuliozės atvejų tarp suaugusiųjų, kurie lengvai šią ligą platina,“ - sako R. Gylienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medikai tikina, jog sergantieji šios ligos gali nė neįtarti. „Plaučių tuberkuliozė – klastinga liga. Žmogus gali užsikrėsi, sirgti ir nežinoti. Pradžioje pasireiškia prakaitavimas, nuovargis, svorio kritimus, paskui tik kosulys, skrepliavimas. Kurį laiką gali nė neįtarti, tai lėtinė liga,“ - pasakojo R. Gylienė

Pacientų yra visoje šalyje

Anot medikų šis iš Alytaus apskrities tuberkuliozės ligoninės savavališkai pasišalinęs pacientas ne vienintelis šiuo metu šalyje ieškomas ligonis. „Klaipėdos mieste mes taip pat turime paskelbę ne vieno paciento paiešką dėl priverstinio tuberkuliozės gydymo. Tačiau paieškos nesėkmingos, policijos pareigūnai šių ligonių neranda,“ - portalui tv3.lt sakė R. Gylienė.

Tuo tarpu visi pastebėję 1992 metais gimusį Andrejų Bakijevec, raginami skambinti 112. Policijos duomenimis, vyras iš Alytaus apskrities tuberkuliozės ligoninės savavališkai pasišalino birželio 16 d. apie 7.00 val. Vyro ūgis yra apie 1.80 cm, jis liekno kūno sudėjimo, trumpais šviesiais plaukais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų