REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Daugiabučiai (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)

Nauji mokslo metai – vos už kelių dienų, tad būsto nesusiradusiems studentams šiuo metu, ko gero, pats paieškų įkarštis. Rinktis, atrodo, yra iš ko, tačiau kokią kainą už buto nuomą tektų ruošti į didmiesčius atvykusiems studentams, būsto paieškas atidėjusiems bene paskutinei minutei?

15

Nauji mokslo metai – vos už kelių dienų, tad būsto nesusiradusiems studentams šiuo metu, ko gero, pats paieškų įkarštis. Rinktis, atrodo, yra iš ko, tačiau kokią kainą už buto nuomą tektų ruošti į didmiesčius atvykusiems studentams, būsto paieškas atidėjusiems bene paskutinei minutei?

REKLAMA

Vilnius: buto nuoma – apytiksliai nuo 220 Eur mėnesiui

Šiuo metu Vilniuje nuomojamų butų pasiūlymų portale Aruodas.lt yra apie 2200 ir jie sudaro apie 70 proc. butų nuomos skelbimų. Daugiausia siūloma išsinuomoti dviejų kambarių butus – beveik pusė pasiūlos, likusieji – vieno arba trijų kambarių. Tiesa, vieno kambario butų nuomos pasiūlymų yra daugiau nei trijų kambarių butų.

Vieno kambario buto vidutinė nuomos kaina skelbimuose Vilniuje – apie 260 Eur/mėn., neatsižvelgiant į pastato statybos metus, vietą mieste, įrengimo lygį. Už dviejų kambarių butą sostinėje šiuo metu prašoma vidutiniškai 400-440 Eur/mėn. Vidutinė kaina už kvadratinį metrą dabar siekia apie 9,1 Eur ir yra apie 3 proc. didesnė nei tuo pačiu laiku praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Senesnės statybos butai nuomojami už mažesnę kainą – kelių dešimčių metų senumo namuose su centriniu šildymu vidutinė butų nuomos kaina skelbimuose siekia apie 220 Eur/mėn. už vieno kambario butą ir apie 390 Eur/mėn. už dviejų kambarių.

REKLAMA

Naujesniuose namuose esančių butų su centriniu reguliuojamu šildymu skelbimuose siūloma nuomos kaina siekia apie 350 Eur/mėn. už vieno kambario butą ir apie 400-500 Eur/mėn. už dviejų kambarių.

Yra pasiūlymų apsigyventi, nuomojantis kambarį. Tokiu atveju nebūtinai tektų gyventi su šeimininkais – kambario draugo ieško ir kiti būstą jau išsinuomoję asmenys. Kambario nuomos kaina svyruoja vidutiniškai nuo 80-100 Eur ir gali perkopti 150 Eur/mėn. ar didesnę sumą.

Kaunas: senesnį vieno kambario butą galima išsinuomoti už porą šimtų eurų

Ieškantys išsinuomoti butą Kaune šiuo metu gali rinktis iš maždaug pusės tūkstančio pasiūlymų. Daugiau kaip pusė jų – išsinuomoti dviejų kambarių butą, o trijų kambarių butų pasiūlos dalis didesnė nei vieno kambario butų.

REKLAMA
REKLAMA

Neskirstant pagal konkrečius buto ypatumus ar vietą, vidutinė buto nuomos pasiūlos kaina Kaune siekia apie 220 Eur/mėn. už vieno kambario butą ir apie 360 už dviejų kambarių. Vidutinė kaina už kvadratinį metrą šiame mieste rugpjūčio pabaigoje yra apie 7 Eur – maždaug 6 proc. daugiau nei tuo pačiu laiku pernai.

Senesnės statybos namuose su centriniu šildymu butus norima išnuomoti už mažesnę sumą – apie 210 Eur/mėn. už vieno kambario butą ir apie 290 Eur/mėn. už dviejų kambarių butų.

Naujesnių butų, kuriuose įrengtas centrinis reguliuojamas šildymas, siūloma nuomos kaina šiuo metu yra apie 380 Eur/mėn. už vieno ir apie 400-480 Eur/mėn. už dviejų kambarių butą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir sostinėje, yra pasiūlymų nuomotis kambarį. Nuomos kaina taip pat prasideda vidutiniškai nuo 80 Eur ir gali perkopti porą šimtų eurų.

Klaipėdoje vidutinės nuomos pasiūlos kainos – bene mažiausios didmiesčiuose

Klaipėdoje butų nuomos pasiūlymų pateikiama daugiau kaip 200. Kaip ir kituose didmiesčiuose, dviejų kambarių butų pasiūla yra didžiausia. O trijų kambarių butų nuomos pasiūlymų skaičius apytiksliai tris kartus didesnis nei vieno kambario butų.

Klaipėdoje vieno kambario butų nuomos vidutinė siūloma kaina mažiausia iš trijų didmiesčių – siekia apie 190 Eur/mėn. Dviejų kambarių vidutinė nuomos pasiūlos kaina panaši kaip Kaune – apie 370 Eur/mėn., neatsižvelgiant į pastato tikslią vietą bei kitus kriterijus. Vidutinė už kvadratinį metrą prašoma kaina uostamiestyje šiuo metu yra apie 2 proc. didesnė nei pernai rugpjūtį ir siekia apie 6,8 Eur.

REKLAMA

Senesnės statybos namuose su centriniu šildymu vieno kambario butus norima išnuomoti už 170 Eur/mėn., dviejų kambarių – už 290 Eur/mėn. Naujesnės statybos namuose, kuriuose būtų įrengtas centrinis reguliuojamas šildymas, už vieno kambario buto nuomą prašoma 270 Eur/mėn., nors tokių butų pasiūlos mažai, už dviejų kambarių butą prašoma vidutiniškai 400-500 Eur/mėn.

Kambarių nuomos pasiūlymų Klaipėdoje nėra itin daug, tačiau ir siūlomos kainos mažesnės nei Vilniuje ar Kaune – siekia maždaug nuo 50 iki 120 Eur.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų