REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Halės turguje daržovėmis prekiaujanti ponia Franciška kviečia paragauti savo pačios užraugtų agurkų.

Vilniaus Halės turguje daržovėmis prekiaujanti ponia Franciška kviečia paragauti savo pačios užraugtų agurkų.

REKLAMA

Nors prekystaliai lūžta nuo šviežių agurkų, pasak moters, privalu turėti ir šių raugintų, mat žmonės juos perka ir dabar. Štai ir šis pirkėjas atėjo raugintų agurkų. Perka, nors rauginti čia net keturiskart brangesni už šviežius – 4 € už kilogramą.

Daržovių pardavėjai jau ruošiasi žiemai ir užsiima rauginimu, kad patys turėtų ką valgyti ir kad pirkėjams būtų ką pasiūlyti. Rauginti galima labai daug ką. Tai ir kopūstai, ir burokai, ir česnakai, ir morkos, ropės ir daugybė kitų daržovių ir net vaisių. Pirkėjai, nors ir ne visi, bet taip pat įpratę bent agurkų ar kopūstų užsiraugti žiemai pagal savo mėgstamą receptą.

Rauginimo ir marinavimo sezonui jau pasirengę ir prekybos centrai. Juose gausu ne tik pačių daržovių, bet ir specialių prieskonių, įrankių ir indų.

REKLAMA
REKLAMA

Štai raugintuose agurkuose ir kopūstuose gausu vitaminų, mineralų bei skaidulų.

Tiesa, dietologė perspėja, kad naudingų savybių daržovės turi tik jas užraugus su druska. Marinuotos su actu daržovės praranda daug vertingų medžiagų.

REKLAMA

Dietologė vardina ir daugiau rauginimo su druska privalumų -kopūstuose padvigubėja B grupės vitaminų, o štai rauginti agurkai net tampa vertingesni už šviežius.

Saugo ne tik nuo peršalimo ligų ir stiprina imunitetą dėl vitamino C ir gliutamino rūgšties, bet ir veja šalin depresiją, nes juose gausu magnio.

Paslaptis - garstyčios

Nors raugti agurkus moka kiekviena šeimininkė, ne visos moterys žino vieną gudrybę ir paslaptį, tai – garstyčios.

Štai tobulas receptas, kaip galima raugti agurkus:

PARUOŠIMO BŪDAS:

2 kg agurkų, 1 stiklinė marinato (vanduo ir cukrus), 2 šaukštai druskos, 1 stiklinė 9 proc. acto, 3 šaukštai garstyčių. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Iš likusių produktų išvirkite marinatą. Agurkus suberkite į paruoštus stiklainius, užpilkite karštu marinatu ir palaikykite apie 20 min. Tada marinatą nupilkite, jį užvirinkite ir vėl apipilkite agurkus. Sandariai uždarykite stiklainius ir laikykite šiltai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų