REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Moteris socialiniame tinkle pasidalino įspėjančiu pranešimu (nuotr. facebook.com)

Moteris socialiniame tinkle pasidalino pranešimu, įspėjančiu, kad pas ją apsilankiusi moteris, per kurios nago vidurį ėjo juoda linija, vėliau sužinojo, kad serga vėžiu.

3

Moteris socialiniame tinkle pasidalino pranešimu, įspėjančiu, kad pas ją apsilankiusi moteris, per kurios nago vidurį ėjo juoda linija, vėliau sužinojo, kad serga vėžiu.

REKLAMA

„Facebook“ tinkle Lisa Harrison William ir dar 85 tūkst. žmonių pasidalino įrašu, kuriame rašoma apie grožio salone apsilankiusią moterį, kurios nagas išdavė klastingą ligą.

Manydama, kad per nagą einanti vertikali juoda linija byloja apie kalcio trukumą arba paprasčiausią kraujo išsiliejimą po nagu, grožio salono darbuotojos paprašė nulakuoti jos nagus tamsia spalva.

Po patarimo apsilankyti pas gydytoją, kaip rašoma įraše, moteriai pranešta, kad jai – agresyvios formos melanoma, išplitusi po limfmazgius.

„Prieš porą savaičių pas mane apsilankė klientė. Ji jau daugelį metų lakavosi nagus. Per vieną iš jos nagų ėjo vertikali juoda linija. Vos tik prisėdusi ji pasakė, kad nulakuočiau jai nagus tamsia ir viską paslepiančia spalva. Kiti manikiūro salonai teigė, jog ši juoda linija atsirado dėl to, jog moters organizme trūksta kalcio, jog tai paveldėta iš vieno iš tėvų, o vienas jų pranešė, kad moteriai po nagu susidarė kraujo pūslė. Iš tikrųjų tai melanoma. Nenorėjau jos gąsdinti, bet liepiau kuo greičiau kreiptis į gydytoją. Šiandien ji man paskambino ir patvirtino, kad tai išties agresyvi melanomos forma, išplitusi į jos limfmazgius. Jos prognozė nėra gera. Labai prašau, būkite atidūs ir neignoruokite bet kokių ant kūno atsirandančių neįprastų darinių. Kai kurie keisti pasikeitimai ant nagų nebūtinai turi pranešti apie ligą, tačiau kartais tai vienas vienintelis pavojingos ligos simptomas. Taip pat stebėkite savo vyresnių artimųjų nagus. Ankstyva diagnozė gali išgelbėti gyvybę“, - rašė salono darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Šis įrašas susilaukė tūkstančių komentarų.

„Visai neseniai, dėl to pačios priežasties man amputavo pusę nykščio. Paaiškėjo, kad man buvo piktybinė melanoma. Neignoruokite tokių požymių, nes ši vėžio forma yra labai pavojinga“, - rašė viena internautė.

REKLAMA

Tačiau ne visi buvo įsitikinę, kad tai vienos iš rimčiausių ligų požymis.

„Tai paveldima. Visa mano tėčio giminė turi tokią liniją ir tai tikrai nėra vienas iš vėžio požymių. Ji taip pat gali atsirasti dėl per mažo kalcio kiekio organizme“, - teigė kitas.

Britanijos Nacionalinė sveikatos organizacija teigė: „Ant nagų pasirodžiusios juodos linijos labai dažnai aptinkamos tamsaus gymio žmonėms, vyresniems nei 20 metų ir daugeliu atveju nežada nieko blogo. Tačiau tai neturėtų būti ignoruojama, nes kartais ši linija praneša apie vėžį, pažeidžiantį nagą. Labai svarbu, pastebėjus bet kokius nago pakitimus, kreiptis pas savo šeimos gydytoją ir paprašyti būti patikrintam dėl melanomos. Dažniausiai ši melanomos rūšis pažeidžia vieną nagą. Taip pat gali būti, kad ši juoda linija pasikeis, t.y. taps platesnė, tamsesnė, taip pat patamsės aplink nagą esantį oda. Jei taip nutiko, nedelskite ir kreipkitės į gydytoją.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų