REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto apylinkės teismas kalėti trejus metus nuteisė 27 metų Andrių Baranauską, kuris uostamiesčio gatvėse užpuldavo ir apiplėšdavo moteris.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas kalėti trejus metus nuteisė 27 metų Andrių Baranauską, kuris uostamiesčio gatvėse užpuldavo ir apiplėšdavo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo bendrininkei 23 metų Silvijai Saudargaitei skirtas laisvės atėmimas aštuoniems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams, įpareigojant bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu ar mokymusi ir neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto rajono ribų be nuteistosios priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, pranešė teismas.

REKLAMA

Byloje nustatyta, kad Debreceno gatvėje, gegužės mėnesio pabaigoje, po vidurnakčio vyras, panaudodamas fizinį smurtą užpuolė 24 metų K.D. ir iš jos rankos išplėšė mobilųjį telefoną. Kitą dieną, panašiu laiku, toje pačioje gatvėje, pargriovęs nukentėjusiąją 39 metų I.R. ant žemės, pagrobė jos rankinę. Po kelių dienų tame pačiame rajone nuteistasis užpuolė dar vieną merginą, 17-metę A.P. Iš jos taip pat bandė pagrobti mobilųjį telefoną, tačiau šūktelėjus pašaliniam asmeniui, telefono nepagrobė ir nuplėšęs nukentėjusios rankinę pabėgo.

REKLAMA
REKLAMA

Rankinuke buvusią banko mokėjimo kortelę jis bandė panaudoti bare, tačiau kortelė jau buvo užblokuota. Dar kitą naktį vyriškis užpuolė 21 metų I. M. ir smogęs jai kumščiu bandė išplėšti rankinę, tačiau išsigandęs atbėgančių pašalinių asmenų, pabėgo.

Birželio mėnesio pabaigoje A.Baranauskas su S.Saudargaite sąmoningai suklaidino nukentėjusiąją 23 metų S.B. apie išnuomojamą butą.

Pasikvietus moterį iš anksto numatytą vietą, S.Saudargaitė apgaulingai pranešė, kad turi buto raktus, o A.Baranauskas tuomet smogė nukentėjusiajai, atėmė iš jos mobilųjį telefoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu kaltinamieji savo kaltę pripažino visiškai ir pageidavo tuoj pat duoti parodymus bei sutiko, kad kiti įrodymai nebūtų tiriami. Teismas, apklausęs nuteistuosius, įrodymų tyrimą nutraukė ir išnagrinėjo byloje surinktus ir ištirtus kitus duomenis sutrumpinto įrodymų tyrimo proceso tvarka.

Skirdamas bausmę A.Baranauskui teismas atsižvelgė, kad jis anksčiau net devynis kartus teistas už turtinius nusikaltimus, septynis kartus iš jų už plėšimus, neišnykus ankstesniam teistumui ir vėl padarė tyčinius - tris apysunkius turtinius nusikaltimus, du apysunkius nusikaltimus finansų sistemai, vieną kartą pasikėsino padaryti apysunkį turtinį nusikaltimą bei vieną kartą, veikiant bendrininkų grupe, padarė apysunkį turtinį nusikaltimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų