REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki rugsėjo pirmosios liko vos dešimt dienų. Tačiau tik pusė vaikų suskubo gauti privalomas sveikatos pažymas.

Iki rugsėjo pirmosios liko vos dešimt dienų. Tačiau tik pusė vaikų suskubo gauti privalomas sveikatos pažymas.

REKLAMA

Tėvai skundžiasi, kad jau dabar tenka ilgai laukti eilėse, tačiau medikai perspėja, kad tai tik pradžia. Kuo arčiau rugsėjis, žmonės dar ilgiau vargs eilėse.

Priėmimo sulaukė po mėnesio

Devynmetė Elzė ruošiasi eiti jau į trečiąją klasę. Tačiau kad į ją pakliūtų, į Vilniaus Antakalnio polikliniką lydima mamos atėjo profilaktinio patikrinimo privalomos pažymos apie savo sveikatą. Elzės mama sako, kad dėl šio 15 minučių patikrinimo turėjo anksčiau nei planavo baigti atostogas užsienyje. Kad netektų grūstis eilėse rugsėjo pradžioje, moteris į polikliniką kreipėsi dar liepos viduryje, tačiau priėmimo sulaukė tik dabar, praėjus mėnesiui.

Vien tokio sveikatos patikrinimo pas šeimos gydytoją nepakanka. Pažymoje turi būti ir odontologo išvada, tad moteris su dukra patraukia į kitą aukštą – pas odontologus. Joms pasiseka – jas priims čia šiandien.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros atostogos dar nesibaigė, tad šioje poliklinikoje vaikų skyriuje grūsties dar nėra. Tačiau gydytojai jau su nerimu laukia artėjančios mokslo metų pradžios. Šioje poliklinikoje trečdalis moksleivių dar neturi pažymų.

REKLAMA

Ministerija tvarkos vis tiek nekeis

Šalyje padėtis dar liūdnesnė. Nors pasirūpinti vaikų pažymomis tėvai raginami jau nuo pavasario, jas turi dar tik pusė.

Spūstys poliklinikose dėl sveikatos pažymų moksleiviams ir darželinukams kartojasi kasmet. Tačiau sveikatos apsaugos ministerija tvarkos neketina keisti ir pažymų bus toliau reikalaujama.

Pagal šio patikrinimo išvadas mokytojai sprendžia, kokį fizinį krūvį skirti vaikui, kiek arti prie lentos sodinti ir kaip pasiruošti galimiems ūmiems priepuoliams. Deja privalomi sveikatos patikrinimai rodo prastėjančią vaikų sveikatą. O didžiausią nerimą medikams kelia silpnos vaikų akys, kreivas stuburas ir nutukimas.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų