REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Galinga audra Lietuvoje (nuotr. Fotodiena.lt)

Paskutinėmis rugpjūčio savaitėmis galėsime džiaugtis atgaiva po karštų dienų, žinoma, kai kuriems tai gali ir nepatikti. Orai bus labai lietuviški, dažnai užklups trumpi lietūs.

29

Paskutinėmis rugpjūčio savaitėmis galėsime džiaugtis atgaiva po karštų dienų, žinoma, kai kuriems tai gali ir nepatikti. Orai bus labai lietuviški, dažnai užklups trumpi lietūs.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje bus nepastoviai debesuota, daug kur palis, galima perkūnija. Aukščiausia temperatūra 18–21 laipsnis šilumos.

Artimiausią naktį palis beveik visur, lietaus išvengs nebent vidurio Lietuva, Kaunas. Kitur lietus taip pat netruks ištisai, kartais dangus praskaidrės ir galima bus pamatyti rugpjūčio dangaus grožį. Temperatūra kris iki +11–12 laipsnių šilumos, pajūryje iki +13 laipsnių.

Antradienio dieną orai smarkiai nesikeis. Daugelyje rajonų bus +18 laipsnių, Kaune šils iki +19 laipsnių. Lietus taip pat nesitrauks, palis beveik visoje Lietuvoje, tačiau ir saulė pasirodys. Bus gaivu, bet nešalta.

Trečiadienis numatomas gana vėsus

Trečiadienio naktį palis nebent šiaurinėje Lietuvos dalyje: Šiauliuose, Panevėžyje, kitur bus giedra, tik pajūryje lengvai debesuota. Vės iki +10 – 12 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną orai taip pat bus panašūs, bet lietaus bus mažiau, tiksliau, jis apims ne visą Lietuvą, o tik Vilnių ir Panevėžį. Taip pat bus ir vienu kitu laipsniu vėsiau. Šils tik iki +17 -18 laipsnių.

REKLAMA

Ketvirtadienį jau šilčiau

Ketvirtadienio naktį trumpi lietūs praslinks pajūryje bei Panevėžyje. Temperatūra kris iki +10 -11 laipsnių, pajūryje iki +13 laipsnių.

Dieną taip pat prognozuojami krituliai, tačiau jie bus labai trumpi ir negausūs, pakaitins ir saulutė. Šils iki +20 laipsnių.

Savaitgalis bus pusėtinas

Penktadienio naktį Lietuvoje palis jau gausiau, temperatūra sieks +13 -14 laipsnių, pajūryje +16 laipsnių. Dieną taip pat prognozuojami krituliai, tačiau jie bus labai trumpi ir negausūs, juos nutrauks saulės įsikišimas. Šils iki +21 -22 laipsnių, pajūryje iki +19 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalio naktimis Lietuvoje atvės iki +11 – 12 laipsnių šilumos, pajūryje iki +15 -16 laipsnių. Dienomis bus +20 - 22 laipsniai. Taip pat galimi trumpi lietūs, bet ir saulutė palepins.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 19–22 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +19 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +22 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 22 laipsnis, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +22 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +20 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +21 laipsnis, Šventojoje (Anykščiuose) +19 laipsnių, Kuršių mariose +20 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų