REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukraina atsikratė sovietinio palikimo – visi 1320 monumentų bolševikų lyderiui buvo demontuoti kiekviename mieste, kaimelyje ar gyvenvietėje, kuriuos kontroliuoja Kijevas, praneša „The Independent“.

Praėjus trejiems metams po Kremliaus kontroliuojamo buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus pabėgimo šalis atsikratė vieno iš buvusios prorusiškos valdžios simbolių – būtent Lenino paminklo kritimą Kijeve 2013-ųjų pabaigoje galima laikyti ukrainiečių pasipriešinimo prokremliškai valdžiai pradžia.

P. Porošenkos administracija ir Aukščiausioji Rada vienu iš prioritetinių darbų (jau 2015-ųjų gegužę) paskelbė šalies desovietizaciją, kuri taip pat numatė miestų ir gatvių pavadinimų keitimą. Opozicijos iniciatyva prasidėjęs „Leninpad“ (Leninų griūtis) vėliau, jau pasikeitus valdžiai, buvo vykdomas pagal iš anksto numatytą planą.

Dalis gyvenviečių taip pat buvo pervadinta į Ukrainos didvyrių vardus, tačiau pasitaikė ir įdomesnių atvejų – viename iš Užkarpatės regiono miestų Lenino gatvė buvo pervadinta į Lennono – „Beatles“ dainininko garbei.

REKLAMA
REKLAMA

Volodimyras Viatrovyčius, Nacionalinio Atminimo instituto direktorius patvirtino, kad visos Lenino statulos buvo pašalintos, kaip ir dar 1069 sovietinių monumentų, praneša „The Independent“.

Sovietinio palikimo Ukrainoje galima išvysti prokremliškų smogikų kontroliuojamose Donbaso teritorijose.

Jungtinių Tautų duomenimis, Ukrainos rytuose Rusijos įžiebtas karas jau nusinešė daugiau nei 10 tūkst. žmonių gyvybių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų