REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Tarnybos ragina ruoštis iš anksto: Lietuvą siaubs škvalas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėjo, kad šeštadienio vakarą Lietuvą siaubs škvalas. Gelbėtojai nurodė, kad škvalas didžiausią įtaką padarys rytinei ir pietinei Lietuvos daliai.

18

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėjo, kad šeštadienio vakarą Lietuvą siaubs škvalas. Gelbėtojai nurodė, kad škvalas didžiausią įtaką padarys rytinei ir pietinei Lietuvos daliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19 val. sostinėje jau buvo jaučiamas pakilęs vėjas, dangų gaubė debesys.    

REKLAMA

Rytiniuose ir pietiniuose Lietuvos rajonuose galima perkūnija ir škvalas, kurio metu vėjo gūsiai sieks 15-20 metrų per sekundę. Be to, gali iškristi stambi kruša.

Gyventojai prašomi pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu, įspėti kitus. 

Ciklonas, kurio epicentras Britų salyno šiaurėje, skverbiasi vis giliau į žemyną, tad daugės debesų, daugės ir kritulių. O ir šilumos banga pasitraukė į rytus – gilyn į europinę Rusijos dalį. Karščiai išliks Vidurio Europos valstybėse, na ir žemyno pietuose – Ispanijoje, Italijoje, Balkanų šalyse.  Šilta diena numatoma Kanaruose ir Antalijoje – čia šeštadienį bus apie 30, Kretoje 27 šilumos, o Egipte svilins  40-ties laipsnių kaitra. Romoje rytoj 32, Barselonoje 26 laipsniai. Vakarų Europos sostinėse ir Skandinavijoje vyraus dvidešimties laipsnių šiluma.  Ciklono valdomoje Varšuvoje įdienojus 18, o Minske aukšto slėgio sritis užtikrins 28 laipsnius šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje ateinančios  nakties pradžioje neramūs orai užsitęs šalies rytiniuose rajonuose, čia lis, vietomis griaudės perkūnija, kai kur kils škvalas, jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Vėliau perkūnijos pasitrauks, orai nurims, bet visą naktį palynos dar daugelyje rajonų. Naktį temperatūra nukris iki 11–16 laipsnių šilumos, tik pajūryje išliks apie 18 laipsnių. Sekmadienio dieną palis daugelyje Lietuvos rajonų, tačiau rytiniuose lietūs bus įkyresni, o vakariniuose rajonuose trumpi ir negausūs.  

Ir dėmesio ūkininkams bei poilsiautojams: sekmadienį temperatūra kai kur bus beveik dešimčia laipsnių žemesnė nei šiandien – sušils tik iki 16–21 laipsnio. Tačiau šiaurės rytiniuose Aukštaitijos rajonuose ir Vilniuje dar išsilaikys šiluma. Įdienojus termometrai čia rodys 27 laipsnius.  

Pirmadienį lietūs iš Lietuvos nesitrauks. Daug kur palis, rytiniuose rajonuose vietomis  smarkiai, tuo metu pajūryje  tikėtinas trumpalaikis lietus, kai kur su perkūnija, tačiau ir saulė pasirodys. Temperatūra išliks panaši: naktį 12–13, dieną tik 14–19 laipsnių šilumos.  Antradienį taip pat palis, tik lietūs bus trumpi ir negausūs. Debesys nebebus tokie tiršti, o danguje pasirodys ir saulė. Temperatūra dieną bus vos aukštesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų