REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvių ambicijos – nepagrįstos, o dėl Donato Motiejūno jaudintis neverta. Taip mano ilgametis Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza.

Latvių ambicijos – nepagrįstos, o dėl Donato Motiejūno jaudintis neverta. Taip mano ilgametis Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Linai, šiandien lietuviai žais su labai ambicingais latviais. Ko galima laukti iš šių rungtynių?

REKLAMA

– Latviams būtina laimėti. Jie žaidžia namuose. Bus labai įdomios rungtynės. Dar smalsiau pažiūrėti į Kristapą Porzingį – kaip jis žais, nes yra labai talentingas krepšininkas.

Vakar mačas su rumunais nebuvo įdomus.

Smagu matyti Lietuvos rinktinės progresą. Rungtynės skiriasi, krepšininkai žaidžia geriau, labiau pasitiki savimi, sėkmingiau ginasi. Manau, komanda pradeda įsibėgėti pačiu laiku.

– Latviai, šiemet turėdami K. Porzingį, kalba apie Europos čempionato medalius. Ar tokios ambicijos pagrįstos?

REKLAMA
REKLAMA

– Tikrai ne. Vieno žaidėjo Europos čempionatui niekada neužteks. Matėme, kas buvo su Vokietijos rinktine, kai joje žaidė Dirkas Nowitzki. Reikia geros, subalansuotos komandos. Aišku, K. Porzingis padės Latvijos rinktinei, bet laimėti medalius šansų nėra.

– Lietuvos komandos žaidimas pasikeitė po ekipos pokalbio, kuriame kritikos sulaukė ir komandos treneriai. Ar pačiam tokiuose susirinkimuose teko dalyvauti? Galbūt 2010-aisiais, kai rinktinės žaidimui vadovavo taip pat jaunas treneris Kęstutis Kemzūra?

– Ne. 2010-aisiais nebuvo jokių pokalbių. Tai – išskirtiniai rinktinės atmosferos metai. Manau, jei paklaustumėte kiekvieno žaidėjo, kuris buvo 2010-ųjų pasaulio čempionate, jis pasakytų, kad tai buvo maloniausi rinktinės metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susirinkimų turėjau nemažai. Viskas gerai – išsikalbi, kitaip nusiteiki. Manau, šis pokalbis – labai išpūstas burbulas, per daug eskaluojamas. Tai normali praktika komandose, rinktinėse.

– Kokį įspūdį palieka Donatas Motiejūnas?

– Jis labai primena mane, kai į rinktinę grįžau 2013-aisiais. Tada buvau ilgai nežaidęs.

Donatas pamažu įsivažiuoja. Norėtųsi matyti jį žaidžiantį kuo daugiau. Vis tiek Donatas – vienas kertinių mūsų krepšininkų. Nesuprantu, kodėl jis taip mažai žaidžia… Reikia jį atvaryti į tą formą, kurioje buvo. Jei norime ir tikimės medalių, Donatas turi būti labai geros formos. Tai užtruks. Tačiau, manau, jis turės gerą čempionatą.

Donatas Motiejūnas (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų