REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsinaujinęs ir ambicingas Vilniaus „Lietuvos rytas“ pradėjo rengtis artėjančio sezono iššūkiams. Šeštadienį komanda susirinko į neįprastą pirmąją treniruotę. Ją tribūnuose stebėjo apie 500 ekipos aistruolių.

Atsinaujinęs ir ambicingas Vilniaus „Lietuvos rytas“ pradėjo rengtis artėjančio sezono iššūkiams. Šeštadienį komanda susirinko į neįprastą pirmąją treniruotę. Ją tribūnuose stebėjo apie 500 ekipos aistruolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grįžo stipresnis

„Man tai pirmas kartas, – apie neįprastą treniruotę kalbėjo Rokas Giedraitis. – Palaikau šią idėją. Sirgaliai turi galimybę susipažinti su nauja komanda.“

REKLAMA

Vyriausiasis „Lietuvos rytas“ treneris Rimas Kurtinaitis yra užsiminęs, kad Rokas artėjančiame sezone gali rungtyniauti naujoje pozicijoje – sunkiuoju krašto puolėju.

„Tai būtų nauja praktika. Tačiau jei reikės – galiu. Manau, pirma tai išbandysime treniruotėse“, – šypsojosi R. Giedraitis.

Jis iš naujosios komandos tikisi pergalių.

Rokas neseniai grįžo iš Lietuvos rinktinės stovyklos. „Tikiuosi, kad po jos esu stipresnis nei buvau“, – šypsojosi krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Sujaukta trenerio vasara

„Lietuvos rytas“ į pirmąją treniruotę susirinko beveik pajėgiausios sudėties. Nebuvo vienintelio Artūro Gudaičio. Jis vis dar pluša su Lietuvos rinktine.

„A. Gudaitį turėsime po Europos čempionato. Tikiuosi jį matyti su medaliu, – šypsojosi R. Kurtinaitis. – Iki tol nesu turėjęs krepšininko, kuris nenorėtų žaisti mano komandoje, bet, manau, pasirodžiusi informacija buvo laikina. Viskas praėjo.“

Sostinės komandoje neliko trenerio asistento Arvydo Gronskio. Jis treniruos Vilniaus „Perlą“. Nors R. Kurtinaitis norėjo, kad kolega tęstų darbą, A. Gronskis priėmė kitą sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kurtinaičiui talkins Mindaugas Brazys ir po pertraukos į komandą grįžęs ispanas Alberto Blanco.

„Pastarąjį pažįstu tik iš laikraščių. Tikiuosi, pabendrausim artimiau“, – šmaikštavo R. Kurtinaitis.

Jo teigimu, komandos kompektacijos klausimas uždarytas. Tiesa, iki sezono pradžios gali atsirasti naujokų iš Lietuvos. Esą jų ekipai trūksta.

„Niekada neturėsi visų krepšininkų, kurių nori. Daugmaž lipdėme vieną žaidėją prie kito. Kad nebūtų kaip futbole – gali surinkti komandą su 11 Ronaldo, bet jie nesidalys kamuoliu. Dabar mūsų ekipa atrodo įdomi ir pajėgi“, – mano treneris.

REKLAMA

Jis nenorėjo įvardyti, ką su tokia komanda gali pasiekti: „Apie tai nekalbu. Ką turėčiau pasakyti? Kad būsime pirmi Europoje? Tokiomis frazėmis nesimėtau. Norėtųsi grįžti ten, kur buvome prieš 10 metų. Tačiau tokio biudžeto neturime. Manau, ši komanda pajėgi grįžti į LKL finalą. Turime tikslus ne tik išeiti iš Europos taurės grupės, kad ir kokia pajėgi ji būtų.“

R. Kurtinaitis vasaros pradžioje minėjo, kad komplektuoti komandą buvo likęs vienas. Tai pakeitė trenerio planus.

„Sakiau, pažvejosiu, pamedžiosiu, paatostogausiu. Nepavyko. Kai klubą perima nauji savininkai, manau, yra svarbesnių dalykų nei komandos komplektacija. Gerai, kad paskui atsirado Linas Kleiza. Jis labai padėjo“, – pasakojo strategas.

REKLAMA

Jo teigimu, pirmadienį komanda išvyks į treniruočių stovyklą Birštone. Pasiruošimo metu planuojamos penkerios šešerios draugiškos rungtynės.

Nori greitesnės komandos

„Popieriuje komanda atrodo labai gerai. Ką norėjome, tą pasiekėme – turime universalesnę ekipą. Ieškojome žaidėjų, galinčių rungtyniauti mažiausiai dvejose pozicijose. Norime žaisti gretai, pataikyti iš toli. Sieksime, kad komanda būtų daug greitesnė nei praėjusiais metais“, – vertino L. Kleiza.

Jis vasarą tapo klubo dalininku ir viceprezidentu. L. Kleiza atsakingas už komandos kompeltaciją.

„Lietuvos rytas“ vasarą susigrąžino 38-erių Mindaugą Lukauskį. L. Kleiza iš jo tikisi naudos ne tik rūbinėje, o ir puolant, pataikant tritaškius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mums vienas malonumas, kad jis grįžo“, – tikino L. Kleiza.

Komandą papildė penki legionieriai – Marcas Antonio Carteris, Robertas Carteris, Chrisas Krameris, Benas Madgenas ir Travisas Petersonas.

Pasak L. Kleizos, kviečiantis užsieniečius, buvo atsižvelgta ne tik į krepšininkų galimybes, o ir charakterius.

Vilniuje žais Martynas Echodas. L. Kleizos vertinimu, jis labai perspektyvus ir, kartu su jaunuoju Margiriu Normantu, dar ilgai džiugins klubo aistruolius.

Klubo viceprezidento teigimu, A. Gudaitis nori ir žais „Lietuvos ryte“. Jam numatytas labai svarbus vaidmuo.

Klubo administracijoje lieka Martynas Purlys. Ilgametis klubo direktorius pavasarį pareiškė norą trauktis.

„Džiaugiuosi, kad, nurimus emocijoms, jis nusprendė likti. Martynas – nepakeičiamas klubo administracijos žmogus“, – vertino L. Kleiza.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų