REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros sezonui einant į pabaigą, po truputį mažėja ir atostogaujančiųjų skaičius. Tačiau kiti atostogas renkasi rudenį, tuomet kainos turėtų ne taip skaudžiai kąsti. Naujienų portalas tv3.lt domisi, ar jau vėlu susiplanuoti pigias atostogas svečioje šalyje rudenį.

Vasaros sezonui einant į pabaigą, po truputį mažėja ir atostogaujančiųjų skaičius. Tačiau kiti atostogas renkasi rudenį, tuomet kainos turėtų ne taip skaudžiai kąsti. Naujienų portalas tv3.lt domisi, ar jau vėlu susiplanuoti pigias atostogas svečioje šalyje rudenį.

REKLAMA

Sakoma, roges tepk vasarą, o ratus žiemą. Norintiems pigiai pakeliauti šis posakis turėtų būti itin pažįstamas, nes juk kuo anksčiau skrydį nusipirksi, tuo geresnės kainos gali tikėtis. Rugpjūtis eina į pabaigą, tad ar ne per vėlu įsigyti pigesnės kelionės rugsėjo, spalio ar lapkričio mėnesiui?

Savaitės atostogos – nuo 250 iki 1500 eurų

Išankstiniai pardavimai prasideda dar prieš metus, tačiau pašnekovų teigimų pirmąjį traukinį pavėlavę nelieka it musę kandę. Mantas Tamulevičius, vienas iš „travelfree.info” puslapio kūrėjų patikina, kad susirasti pigių skrydžių rudeniui tikrai ne vėlu, o galima tikėtis, kad jie dar ir pigs. Tiesa, ne visos kryptys.

Keliautojas Rimvydas Širvinskas – Makalius naujienų portalui tv3.lt pasakoja, kad pats keliones renkasi rudens ir pavasario metu – kainos geresnės ir oras vis dar malonesnis nei Lietuvoje tuo metu. Jis pateikia paskaičiavimus, už kiek į kurią šalį būtų galima nuvykti šį rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, savaitę praleisti Maroke galima už 250 Eur – 150 Eur skrydis į abi puses ir 100 Eur viešbutis. „Pusiau ekonominis variantas, tą galima padaryti labai pigiai, mokant ieškoti ir planuojantis“, – prideda jis.

REKLAMA

Egiptui reikėtų bent 400 Eur – gyvenant ne pačiame geriausiame viešbutyje, o 500–600 Eur renkantis viešbutį su visais patogumais. Turkijoje sezonas į pabaigą, tad ir kainos mažyn – 300–400 Eur pakanka. Kanarų salose vėlyvą lapkritį dešimties dienų kelionei galima išleisti apie 350 Eur. „Be maitinimo, bet ten maistas pigus“, – pamini R. Širvinskas.

Toliau pašnekovas pasakoja, kad šiuo metu itin patraukli tampa Nica. „Pigių skrydžių bendrovės kartais iki 100 Eur bilietus paleidžia į abi puses. Ten ir ne sezono metu šilta, nes net ir žiemą yra apie 14 laipsnių šilumos. Prancūzijos Rivjera yra brangi, bet sezono metu“, – sako Makalius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių pamėgta Gruzija šį rudenį gali kainuoti brangiau. Skrydžių kainos siekia apie 300 Eur, tad visai kelionei Makalius skaičiuoja, kad prireiktų 500–600 Eur. Tačiau tai būtų ne poilsinė, o pažintinė kelionė. „Pačioje Gruzijoje tikrai labai pigu, nuostabus maistas, svetingi žmonės, pigi nakvynė. Daug labai pinigų ten nepareikalaus“, – patikina jis.

Itin populiarios egzotinės kelionės į Azijos kraštą pareikalaus daugiausiai santaupų. R. Širvinskas – Makalius pataria, kad biudžete turėtų būti apie 1500 Eur.

„Dabar tolimomis kryptimis į Tailandą, Maldyvus galima nuskristi už 500–600 eurų. Už ekskursijas, maistą dar paliekama tiek. Taupiai labai, vadinamiems kuprinėtojams, kurie su kuprine ant pečių keliauja ir gali miegoti ir hosteliuose, ir pigiuose viešbučiuose, jiems automobilių prabangių nereikia, tai gali ir tilpti ir 1 tūkst. eurų“, – komentuoja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vardindamas populiarias žiemos kryptis keliautojas pamini Kanarų salas, Tenerifę, Gran Kanariją, Portugalijoje esančią Madeiros salą, kuri pakeri ne gražiais paplūdimiais, o nuostabia gamta. Be visa to prasideda kelionės į Egiptą, Azijos šalis.

O štai keliones į Balkanus patariame atidėti sezonui, nerekomenduojama keliauti vėliau nei iki rugsėjo vidurio.

R. Širvinsko teigimu, norintiems dar didesnio krypčių pasirinkimo, reikėtų pasižvalgyti į Varšuvą. Ten daug didesnė pasiūla, galima rasti tiesioginių skrydžių ir į Afrikos miestus. Keliaujantiems savarankiškai patartina naudotis tokiais internetiniais puslapiai, kur būtų galima kainas palyginti.

REKLAMA

„Man patinka kayak.com, patinka momondo.com, skyscanner.com labai populiarus, tačiau šiuo metu ten nesutarimų yra, nes puslapyje nefiltruoja kai kurių pigių skrydžių bendrovių, tai ne visada visos galimybės matomos. Rekomenduoju ieškot to palyginimo, kur vienoje vietoje galėtumėte viską padaryti“, – sako jis.

Skrydžiai vis pinga

Travelfree.info vienas iš įkūrėjų Mantas Tamulevičius pastebi, kad kuo toliau – tuo skrydžiai pigesni, ypač Europoje. Išimtis ta, pasirinkimas iš kur keliauti.

„Iš Lietuvos, pavyzdžiui, vis dar neturime tiesioginių pigių oro linijų skrydžių į Kanarų salas, tad natūralu, jog dažnai teks mokėti daugiau nei kaimynams lenkams (ką jau kalbėti apie pačius ispanus). Tiesa, atsirado tiesioginis „Wizzair“ skrydis iš Vilniaus į Maroką, pigiausi bilietai nesiekė 40 eurų į abi puses, bet juos, kaip ir galima tikėtis, išgraibstė akimirksniu.

REKLAMA

Jeigu kalbant platesniais mastais – beveik visada galima užmatyti pigių pasiūlymų į JAV ar Pietryčių Aziją. Ir ne tik tokių pigių skrydžių bendrovių, kaip „Norwegian“, bet ir prabangių oro linijų, kaip „Qatar airways“. Taip pat į Meksiką, kitas Karibų regiono šalis, bet tai dažniausiai būna paskutinės minutės pasiūlymai, kai išvykimas už savaitės ar net kelių dienų“, – nurodo jis.

M. Tamulevičius pastebėjo, kad šį rudenį kainos tikrai žemesnės: neseniai „Ryanair“ buvo paleidę šimtus tūkstančių bilietų po Europą už 10 eurų arba svarų, net tokiomis pabrangusiomis kryptimis kaip Barselona pastaraisiais metais buvo tiesioginių bilietų už 10 eurų į vieną pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tad visko galima tikėtis ir toliau. Į tolimesnius kraštus kainos gal per daug radikaliai nepasikeičia, tačiau pigių variantų tikrai netrūksta. Mano nuomone, skrydžių bilietai pinga, ir net labai greitai. Visų pirma todėl, kad skrydžių atsiranda vis daugiau, ir didėja konkurencija. Antra – kadangi atsiranda daugiau skrydžių, daug lengviau susiplanuoti keliones su persėdimais (į tuos pačius Kanarus, Portugaliją ar pan.)“, – tv3.lt pasakoja M. Tamulevičius.

Savarankiškai keliaujant sutaupoma ne visur

Kelionės kaina kartais priklauso ir nuo keliavimo pasirinkimo – vyksite su agentūra ar savarankiški. R. Švirnsko – Makaliaus teigimu, išimtis yra Egiptas, kur savarankiškai pigiau nenuskrisi nei su kelionių organizatoriumi.

REKLAMA

M. Tamulevičius teigia, kad tai amžinas klausimas, kaip visgi geriau keliauti. O atsakymą kiekvienam turėtų nulemti jo komforto zona.

„Jeigu nepatingėsi pasėdėti ne vieną vakarą, pasidomėti skrydžių, viešbučių, transporto kainomis, tikrai sugebėsi surasti gerokai pigiau nei kelionių organizatorius. Jeigu nakvynei tau nebūtina, kad viešbutis turėtų baseiną ar kad lagaminus nuneštų durininkas, o svarbiausia – dušas ir lova (na, dar ir internetas, 2017 m. juk), tikrai įmanoma surasti nebrangių variantų, kartais net ir miestų centruose.

O jei jau į kraštutinumus – užtenka miegmaišio ir žvaigždžių virš galvos, pakeleivingi automobiliai – puikus keliavimo būdas, o kelionėje svarbiausi nuotykiai, o ne pasižymėti pliusiuką, kad buvai prie Eifelio ar Laisvės statulos – tada turbūt net nėra ką kalbėti apie kainą“, – atsako jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų