REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Penktadienį Kriminalinės policijos pareigūnai atliko kratą Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus Danieliaus Kuprio kabinete - iš jo paimti dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Galiu patvirtinti tik faktą, kad buvo apsilankę pareigūnai kartu su direktoriumi Danieliumi Kupriu ir atliko kabinete dokumentų poėmius, mano žiniomis. Kiek aš žinau, jie buvo iš Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos - Kriminalinės policijos“, - BNS sakė NŽT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

REKLAMA

Su D.Kurpiu BNS susisiekti nepavyko.

Žemė sūkio ministras Bronius Markauskas rugpjūčio pradžioje iš pareigų atleido D.Kuprį, tačiau kol kas jis formaliai vis dar vadovauja NŽT, nes turėjo nedarbingumo pažymėjimą, kurio galiojimas turėjo baigtis šį penktadienį.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) praėjusią savaitę patvirtino išvadą, jog D.Kupriui nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų. Žemės ūkio ministras Broniu Markauskas po šių išvadų nusprendė atleisti D.Kuprį.

Vienu metu ūkininkaujantis ir NŽT vadovaujantis D.Kuprys nuomojasi maždaug 55,4 hektaro žemės iš valstybės skirtinguose regionuose, D.Kuprys BNS anksčiau teigė, jog atleidimą skųs teismui.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų