REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiame sezone karštojoje vyriausiojo trenerio kėdėje debiutavęs Vaidas Pauliukėnas lieka „Šiauliuose“. Šiemet jis dirbs ilgamečio mokytojo Antano Sireikos asistentu. V. Pauliukėnas buvo gavęs pelningesnį Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymą, bet nusprendė likti Šiauliuose.

Praėjusiame sezone karštojoje vyriausiojo trenerio kėdėje debiutavęs Vaidas Pauliukėnas lieka „Šiauliuose“. Šiemet jis dirbs ilgamečio mokytojo Antano Sireikos asistentu. V. Pauliukėnas buvo gavęs pelningesnį Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymą, bet nusprendė likti Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su „Pieno žvaigždėmis“ buvo suderinęs sutarties detales

„Pieno žvaigždžės“ praėjusią savaitę pranešė, kad prie komandos vairo grįžta Rimantas Grigas. Jis ekipą treniravo 2013–2014 metų sezone.

REKLAMA

V. Pauliukėną prisijungti prie „Pieno žvaigždžių“ trenerių štabo pakvietė Pasvalio klubo direktorius Arūnas Burkevičius.

Pasiūlymas atkeliavo po to, kai V. Pauliukėnas grįžo iš Europos U-18 čempionato. Treneris buvo nuvykęs į Pasvalį, kur suderino sutarties su „Pieno žvaigždėmis“ detales.

„Tačiau A. Burkevičių iškart perspėjau, kad pirmiausia turiu pakalbėti su A. Sireika. Porą dienų pagalvojau ir „Pieno žvaigždėms“ atsakiau – prieš išvykdamas į Slovakiją buvau davęs žodį „Šiauliams“ ir turiu jo laikytis“, – tv3.lt pasakojo V. Pauliukėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kuris pasiūlymas buvo finansiškai patrauklesnis, treneris nesudvejojo: „Pasvalio.“

V. Pauliukėnas kilęs iš Biržų, tad, priėmęs „Pieno žvaigždžių“ kvietimą, būtų grįžęs arčiau namų. Treneris su tuo nesutiko: „Mano namai Šiauliuose. Būčiau arčiau gimtinės.“

„Materialus pasaulis – aukščiau visko“

Praėjęs sezonas buvo pirmasis, kai V. Pauliukėnas dirbo vyriausiuoju treneriu. „Šiaulius“ kamavo finansinės problemos, komanda laimėjo šešerias rungtynes iš 36-erių ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) liko paskutinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo sunkiausi metai mano gyvenime, – neslėpė V. Pauliukėnas. – Gavau daug pamokų. Supratau, kad šiais laikais materialus pasaulis aukščiau visko. Nereikia niekuo pasitikėti, tik savimi.“

V. Pauliukėnas didelių iliuzijų, kad artėjančiame sezone bus vyriausiuoju treneriu neturėjo: „Nesvarbu, kad klube nebuvo pinigų. Galbūt pasirodėme ir pagal galimybes, bet turėjau šansų realizuoti save, stengiausi, dariau, ką galėjau, bet neiššoviau. Kitu atveju, gal būčiau sulaukęs „Šiaulių“ arba kito klubo pasiūlymo.“

REKLAMA

Šiaulietis artėjančiame sezone bus A. Sireikos asistentu. Kaip ir Robertas Giedraitis, Robertas Stankevičius, fizinio pasirengimo treneris Andrius Norkus.

„Savas kolektyvas. Manau, labai smagiai dirbsime. Tikiuosi, kad po prasčiausio sezono klubo istorijoje bus geriausias“, – juokėsi V. Pauliukėnas.

Kovinga, norinti pergalių. Taip naująją „Šiaulių“ komandos sudėtį charakterizavo V. Pauliukėnas. Jis yra žaidęs A. Sireikos treniruojamoje ekipoje, o vėliau buvęs stratego asistentu.

„Dirbti su A. Sireika tikrai nesunku. Jis – ne tik geras, reiklus, griežtas, teisingas, autoritetingas treneris, o ir žmogus iš didžiosios raidės“, – kalbėjo pašnekovas.

REKLAMA

Rinktinei linki medalių

V. Pauliukėnas po sunkaus praėjusio sezono ilgai nesiilsėjo. „Šiauliai“ finišavo balandžio 26-ąją. Birželio 24-ąją į pirmąją stovyklą Klaipėdoje susirinko Lietuvos jaunių (U-18) rinktinė. Ji liepos 29–rugpjūčio 6 dienomis dalyvavo Europos čempionate Slovakijoje, kur laimėjo bronzos medalius. V. Pauliukėnas dirbo Gedimino Petrausko asistentu.

„Svajonės buvo kitos, bet medalis irgi gerai. Vaikinai – šaunuoliai, talentingi. Buvo daug skeptiškų nuomonių, bet komanda trečius metus rodo stabilius rezultatus“, – vertino V. Pauliukėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo treniruojama rinktinė – vienintelė Lietuvos jaunimo komanda, šią vasarą laimėjusi medalį. Ekipa buvo pagerbta per draugiškų rungtynių Kaune Lietuva – Prancūzija pertrauką.

„Paprasčiausiai mums pasisekė ir nepasisekė. O kitoms rinktinėms nepasisekė. 19-mečių vietą lėmė vienos nelemtos rungtynės, kurios buvo prasčiausios turnyre. Jei ne jos, galbūt rinktinė būtų tapusi čempione, kas žino“, – svarstė V. Pauliukėnas.

Treneris G. Petrausko asistentu ketverius metus dirbo „Šiauliuose“, o su rinktinėmis – nuo pat jaunučių (U-16) komandos. Kitąmet šios kartos ekipos laukia laisva vasara, bet V. Pauliukėnas gali prisijungti prie kitų šalies rinktinių trenerių štabo.

REKLAMA

Anksčiau V. Pauliukėnui dvi vasaras teko dirbti dabartinio vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio asistentu. Tada šalies studentų komanda vieną vasarą rengėsi, o kitą dalydavo Universiadoje.

„Dainius – geras treneris, suprantantis savo darbą. Lietuvos vyrų rinktinei, kaip visada, linkiu Europos čempionato medalio. Komanda turėjo gynybos problemų, dabar jos šiek tiek susitvarkė. Žaidimas pasisuko į teigiamą, gerąją pusę. Manau, rinktinė įgaus geriausią formą tada, kai to labiausiai reikės“, – vertino V. Pauliukėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų