REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šakių „Vyčio“ treneris Aurimas Jasilionis, kaip ir visa Lietuva, akylai stebi šalies nacionalinės krepšinio rinktinės rungtynes. Strategas žiūrėjo visus penkis mačus, tačiau nė karto neapsilankė arenoje – pasak jo, tikras mačo stebėjimas – tai esant vienam namuose, kai nėra jokių papildomų trikdžių.

Šakių „Vyčio“ treneris Aurimas Jasilionis, kaip ir visa Lietuva, akylai stebi šalies nacionalinės krepšinio rinktinės rungtynes. Strategas žiūrėjo visus penkis mačus, tačiau nė karto neapsilankė arenoje – pasak jo, tikras mačo stebėjimas – tai esant vienam namuose, kai nėra jokių papildomų trikdžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks nacionalinės komandos nagrinėjimo būdas leido treneriui susidaryti aiškų įspūdį apie šių metų rinktinę. A. Jasilionis po trijų pralaimėjimų iš eilės buvo sunerimęs dėl rinktinės žaidimo, tačiau mūsiškiams sutriuškinus Prancūzijos rinktinę, treneris suprato, kad jis klydo.

REKLAMA

A. Jasilionis svetainei „bcvytis.lt“ papasakojo apie rinktinės žaidimą, nestandartinėse pozicijose esančius krepšininkus, visuomenės reakciją į pralaimėjimus ir galimybes Europos čempionate.

– Kokį įspūdį palieka Lietuvos rinktinės žaidimas? – „bcvytis.lt“ paklausė A. Jasilionio.

– Iš pradžių žaidimas kėlė nerimą, bet žinant, kokie specialistai dirba ir kokie žaidėjai surinkti, manau, viskas bus gerai. Čia tik pasirengimo etapas, bet kai kurie žaidėjai individualiai neatrodė, kad kažkur dar gali pasitempti. Bet paskutinės rungtynės parodė, jog klydau. Tikrai jie turi potencialo ir dar gali pasitempti.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip manote, kas lėmė tokias skirtingas rungtynes su Prancūzija svečiuose ir Kaune?

– Asmenine mano nuomone, viską lėmė psichologinis pasirengimas rungtynėms. Prieš savus žiūrovus vyrai norėjo pasirodyti ir įrodyti, kad jų dar nereikia nurašinėti. Jie tik susirinko iš skirtingų komandų, paskirtas naujas treneris, tad jiems dar reikia adaptuotis prie kitų. Antrosios rungtynės su prancūzais puikiai parodė, kad vyrai yra pasiruošę dirbti taip, kad nudžiugintų Lietuvos žmones.

– Ir visuomenėje, ir iš pačių rinktinės atstovų girdėti apie nesustyguotą gynybą. Ar ji tikrai tokia yra?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Manau, nėra jokių problemų. Čia pasirengimo etapas ir sudarytos idealios sąlygos dirbti. Paskirti rimti specialistai, atvyko tikrai pajėgiausi Lietuvos krepšininkai, kurie yra susirinkę rimtai dirbti. Rezultatus pamatysime čempionato metu, o dabar nereikėtų pūsti burbulo dėl gynybos. Kaip minėjo ir pats treneris – gal iš pradžių labiau buvo akcentuojamas puolimas, o dabar daugiau laiko skiriama gynybai. Jie žino, ką daro, yra susidėlioję planus ir tiesiog kryptingai dirba.

– Ar po pralaimėjimų nestebino visuomenės kritika rinktinei?

– Lietuva yra krepšinio šalis, visi viską žino, visi yra specialistai, bet norėčiau tokiems specialistams pasakyti, kad nereikėtų iš viso kelti to burbulo ir kažko kaltinti, nes nė vienas iš tų specialistų nėra su rinktine, nemato proceso, nežino, kaip rinktinėje dirbama. Tiesiog reikia duoti laiko, kad jie darytų tai, ką moka geriausiai, o vėliau pamatysime rezultatus.

REKLAMA

Donatas Motiejūnas šįkart žaidžia ketvirtoje ir penktoje pozicijoje. Kaip jo žaidimas?

D. Motiejūnas yra labai talentingas žaidėjas. Jam tiek penktuoju, tiek ir ketvirtuoju numeriu puikiai seksis. Jis pildo trenerio D. Adomaičio sumanymus ir nemanau, kad čia kažkokia problema. Donatas yra karys ir labai protingas žaidėjas, turintis užduotis, su kuriomis puikiai susitvarkys.

– Dėl netekčių Jonas Mačiulis ir ypatingai Mindaugas Kuzminskas dažnai žaidžia ketvirtoje pozicijoje. Ar tai privalumas?

– Esmė tokia, kad toks šiuolaikinis krepšinis, tokios yra dabartinės mados. Turėsime ir privalumų, ir trūkumų, bet, greičiausiai, daugiau bus privalumų. Viskas yra daroma tikslingai. Šiuolaikinio krepšinio diktuojamos mados verčia tai daryti.

– Ką rinktinė gali pasiekti Europos čempionate?

– Norėčiau, kad būtų ketvertuke. Eilę metų su Jonu Kazlausku nuskynėme nemažai medalių, tad manyčiau ir linkėčiau, kad ir vėl būtume tarp keturių stipriausių Europos ekipų. Lietuviai nori tik medalių ir man atrodo, kad juos pasieksime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų