REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Charlesas Paskas  (nuotr. facebook.com)

Charlesas Paskas (37) nusipelno nuoširdžių aplodismentų, nes jis ne tik užsibrėžė tikslą atsikratyti viršsvorio, bet ir jo laikėsi bei pasiekė tikrai įspūdingų rezultatų.

11

Charlesas Paskas (37) nusipelno nuoširdžių aplodismentų, nes jis ne tik užsibrėžė tikslą atsikratyti viršsvorio, bet ir jo laikėsi bei pasiekė tikrai įspūdingų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėdamas tai atšvęsti, Charlesas išsimaudė vonioje. Po 20 metų pertraukos tai jis darė pirmą kartą, nes anksčiau jam būdavo sunku ne tik į ją įlipti, bet ir sutilpti, tad šis įvykis jam sukėlė daugiau laimės, nei gali atrodyti.

REKLAMA

Sverdamas 213 kg, o KMI normalų viršijant daugiau nei 3 kartus, Charlesas nebuvo laimingas. Jam buvo pasiūlyta atlikti skrandžio mažinimo operaciją, tačiau vyras jos atsisakė, nes nenorėjo kartu netekti aistros maistui ir jo gaminimui.

2016-aisiais Charleso draugei nustatytas vėžys. Ištiktas šoko, vyras prižadėjo jai, kad pakeis savo gyvenimo būdą ir visam laikui atsikratys svorio tik tam, kad padėtų jai įveikti vėžį ir suteiktų dar daugiau motyvacijos pasveikti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ženklai, kad Charlesui jau laikas mesti svorį, buvo atsiradę ir anksčiau.

„Jau daugelį metų norėjau kažką daryti su savo viršsvoriu, tačiau buvau tinginys, be to, mano sveikata nebuvo tokia jau prasta. Vėliau pastebėjau pirmuosius pasiduodančio kūno ženklus. Nubudęs vieną naktį, atsistojau ir išgirdau keistą garsą keliuose. Buvo baisu. Pasirodo, svoris suminkštino mano kelių girneles“, - sakė jis. „Mano drabužių dydis buvo 8XL, o klubų apimtis siekė 1,6 m, tad rasti tinkamus drabužius darėsi vis sunkiau, taip pat ir išlipti iš automobilio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Charleso svoris neleido jam daryti daugelio dalykų, tokių kaip keliauti lėktuvu ar atsipalaiduoti karštoje vonioje. Vyras nusprendė prisijungti prie „Slimming World“, tikėdamasis, kad jam sudarytas mitybos planas padės tirpdyti kilogramus, bet tuo pat metu neleis išalkti.

Nuo nuolatinio užkandžiavimo ir greito maisto, jis perėjo prie reguliarios mitybos. Per 15 mėnesių, laikotarpį, per kurį sveikais būdais įmanoma pakeisti gyvenimą, Charlesas neteko 89 kg, jo liemens apimtis sumažėjo 71 cm, o spintoje atsirado net 6 dydžiais mažesni drabužiai. Be to, jis pagaliau gali išsimaudyti vonioje.

REKLAMA

„Daugelis nevertina tokių paprastų dalykų, kaip atsipalaidavimas vonioje, tačiau man to labai trūko. Po 20 metų, pirmą kartą į vonią įlipau liepos mėnesį vykusių atostogų Kornvalyje metu. Tai buvo nuostabi ir nepakartojama akimirka. Spalio mėnesį su drauge planuojame skristi lėktuvu iš Londono į Niujorką. Pradėjau mėgautis gyvenimu ir džiaugtis manęs laukiančia ateitimi, kai daugelis tai tiesiog pamiršta“, - sakė jis.

Padėjo aplinkinių palaikymas

Vyras už pokyčius dėkoja ne tik „Slimming World“ mitybos planui, bet ir savo draugei, kuri jį be galo palaikė.

REKLAMA

„Pradėjus šią kelionę, iš draugų, šeimos ir kolegų sulaukiau labai daug taip reikalingos paramos, tačiau didžiausia mano įkvėpėja buvo draugė, su kuria susipažinau dar gerokai prieš šią svorio metimo kelionę. Ji nuostabi, nes manyje matė meilės kupiną vyrą, galvojusį, jog visą gyvenimą praleis vienas. Ji pakeitė mano gyvenimą ir negaliu sulaukti, kas mūsų laukia ateityje“, - sakė Charlesas.

Jis yra įrodymas to, jog pokyčiai įmanomi ir nesilaikant jokių ekstremalių dietų. Pakanka palaikymo iš žmonių, ėjusių tuo pačiu keliu, kuriuo ruošėsi eiti Charlesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo šią gyvenimą iš esmės pakeitusią kelionę Charlesas įamžino nuotraukose, kuriomis pasidalino „Instagram“ tinkle, tikėdamasis įkvėpti tikslų siekti ir kitus ilgai to daryti nedrįsusius žmones.

„Tikiuosi laimingesniu savo gyvenimu įkvėpti ir kitus žmones, taip kaip buvau motyvuotas ir aš“, - sakė jis. „Iki spalio vidurio, kuomet suplanuota mūsų kelionė lėktuvu, noriu numesti kiek galima daugiau svorio, kad galėčiau kandidatuoti į papildomos odos šalinimo operaciją. Sustoti dar nežadu, nes noriu pasiekti idealų ir sveiką KMI. Visiems metantiems svori svarbu suprasti, kad tai turi tapti jūsų gyvenimo būdu, o ne trumpalaike dieta. Žinau, kad daugelis jaunų vyrų nedrįsta žengti to pirmojo ir lemtingo žingsnio sveikesnio gyvenimo link. Šis planas, kurio laikiausi ir aš, tikiuosi paskatins tapti sveikesniais“, - užbaigė Charlesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų