REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
„Regitra“ pataria, į ką atkreipti dėmesį prieš ruošiantis kelionei motociklu

Rugpjūčio 19 d. vyks jau 7-us metus organizuojamas didžiausias mototuristų ralis Lietuvoje „Ryterna Modul Mototourism Rally“. Vienas iš svarbiausių ralio siekių – saugumas keliuose, tad „Regitra“ dalijasi patarimais, kaip saugiai važiuoti motociklu.

8

Rugpjūčio 19 d. vyks jau 7-us metus organizuojamas didžiausias mototuristų ralis Lietuvoje „Ryterna Modul Mototourism Rally“. Vienas iš svarbiausių ralio siekių – saugumas keliuose, tad „Regitra“ dalijasi patarimais, kaip saugiai važiuoti motociklu.

REKLAMA

„Važiuoti motociklu ir tokiu būdu pažinti savo tėvynę yra didelė privilegija ir malonumas. Kviečiu būti atsakingais ir besiruošiant šiai kelionei prisiminti praktinio egzamino elementus – jie leis saugiai ir sėkmingai įgyvendinti suplanuotą kelionę po Lietuvą“ , – teigė „Regitros“ generalinis direktorius Dalius Prevelis.

Būtina atkreipti dėmesį, jog važiavimas motociklu susideda iš keleto labai svarbių elementų: tinkamo transporto priemonės paruošimo, vairuotojo pasirengimo ir techninių motociklo valdymo įgūdžių. Visas pasiruošimas - gyvybiškai svarbus.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie transporto priemonės paruošimą, labai svarbu, jog į gatves motociklas išriedėtų techniškai tvarkingas ir nekeltų grėsmės nei vairuotojui, nei aplinkiniams. Taigi prieš kelionę rekomenduojama patikrinti stabdžių kaladėles, tepalo ir aušinimo skysčio lygį bei oro slėgį padangose. Tai leis greitai reaguoti į netikėtas situacijas ir išvengti eismo įvykių kelyje.

REKLAMA

Taip pat svarbu nepamiršti, jog motociklininkai neretai kelyje yra „nematomi“, tad patariama dėvėti ryškių spalvų šalmą arba šviesą atspindinčią liemenę. Be kita ko, prieš kelionę būtina įsivertinti vairuotojo būseną ir nesėsti prie vairo, jei sergate ar jaučiate nuovargį. O visų svarbiausia, saugokite save bei aplinkinius pasirinkdami saugų greitį.

„Ralio dalyvių misija ne tik patiems keliauti, bet nešti visiems aktualią žinią – važiuoti saugiai. Su „Regitra“ bendradarbiaujame dėl to, kad žaismingai, nemoralizuodami ir nedarydami spaudimo atkreiptume ne tik ralio dalyvių, bet visų motociklininkų dėmesį, bei parodytume, jog prisiminti vairavimo įgūdžius, kuriuos galbūt pamiršo, yra svarbu. Kas gali geriau tai padaryti nei intelektualūs ralio dalyviai, kurių daugiau kaip 700“ , – sakė vienas „Ryterna Modul Mototourism Rally ralio organizatorių Markas Dolgov.

REKLAMA
REKLAMA

Saugumą keliuose užtikrina ne tik transporto priemonės ir vairuotojo pasirengimas, bet ir geri motociklo valdymo gebėjimai. Kokie įgūdžiai yra svarbiausi motociklininkams Lietuvoje nustato ralio partnerė „Regitra“, kurios darbuotojai šiemet suteiks išskirtinę galimybę ralio dalyviams prisiminti bei atlikti vieną iš praktinio egzamino elementų – aštuoniukę.

Norint atlikti aštuoniukę, dalyvių komandos turės atvykti į bet kurį iš 8 „Regitros“ egzaminų centrų: Šiaulius, Panevėžį, Uteną, Marijampolę, Alytų, Mažeikius, Telšius ar Tauragę, kur vienas komandos narys savo motociklu turės atlikti šį pratimą.

Pastebėtina, jog daugelis vairuotojų tiesiai važiuoja puikiai, tačiau dažnai kelionės sėkmė priklauso nuo to, kaip vairuotojas moka manevruoti. Renginio organizatorius pastebi, jog galima vairuoti daug, bet įgūdžiai be nuolatinės praktikos pamirštami. M. Dolgov nuomone, stažas ir kilometražas šiuo atveju negalioja, tad būtent pratimai aikštelėje, atliekami per praktinį vairavimo egzaminą, turi daugiausiai įtakos motociklininkų sugebėjimui manevruoti ir išvengti avarinių situacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ralyje motociklininkai varžosi, kas susiplanuos ir įveiks turiningiausią kelionę per paveldo, istorines, bei su krašto gynyba susijusias vietas. Komandos susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Komanda, surinkusi daugiausiai taškų, laimi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų