REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvykus incidentui kelyje, stresą keliančioje situacijoje, eismo įvykio deklaracijos pildymas gali priminti kryžiažodžio sprendimą. Kaip nepasimesti ir viską užpildyti teisingai bei į kuriuos punktus svarbu atkreipti dėmesį – dalijamės patarimais.

REKLAMA
REKLAMA

Kada pildyti deklaraciją?

Eismo įvykio deklaracija turi būti pildoma iškart po įvykio. Jeigu abi pusės nesutaria dėl to, kuris vairuotojas kaltas, deklaracijos pildyti nebegalima ir reikia kviesti policijos pareigūnus. 

REKLAMA

Jeigu sutariama, kuris vairuotojas yra avarijos kaltininkas, galima pildyti deklaraciją. 

Tikslumai – būtini 

Pildant eismo įvykio deklaraciją svarbu aiškiai ir tiksliai užrašyti įvykio vietą ir datą. Pasitaiko atvejų, kai pildantieji parašo tik abstrakčias vietas, pavyzdžiui, Vilnius ar Kaunas. Kadangi vairuotojai avarijos metu gali apgadinti ne tik savo automobilius, bet taip pat ir kitas turtas, svarbu aiškiai nurodyti įvykio vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį ne tik į eismo įvykio vietos tikslumą, bet taip pat ir į laiką. Būna atvejų, kai kaltininkai nori sukčiauti, apgaudinėti ar išvengti finansinės atsakomybės, dėl, pavyzdžiui, pasibaigusio automobilio draudimo galiojimo laiko. Tokiu atveju stengiamasi suklastoti įvykio datą ir laiką, todėl vairuotojai turėtų išlikti budrūs bet kokioje situacijoje.

Vienas langelis, keičiantis viską

Dažniausia klaida, kurią daro streso būsenoje esantys vairuotojai – pasirašymas 14-oje skiltyje. Pačioje deklaracijos apačioje, prie vietos, skirtos eismo įvykio dalyvių parašams, yra langelis, kuriame parašyta: „Patvirtinu, jog esu atsakingas už padarytą žalą”. Šioje vietoje pasirašyti turi eismo įvykio kaltininkas. Būna atvejų, kai taip žalą patyręs vairuotojas, pasirašęs šioje vietoje, lieka kaltu už eismo įvykį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite visuomet automobilyje vežiotis bent dviejų eismo įvykio deklaracijos formų bei tušinuko, kad nutikus nelaimingam incidentui kelyje, galėtumėte užpildyti deklaraciją. 

Pavyzdys, kaip pildyti eismo įvykio deklaraciją: 

Eismo deklaracijos pildymo pavyzdysEismo deklaracijos pildymo pavyzdys  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų