REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Tamzin Yates (nuotr. facebook.com)

Asmeninis treneris ir kultūristas, apsvaigęs nuo kokaino ir išvadinęs translytę draugę „nesveika“, taip stipriai trenkė merginai, kad ši parado sąmonę, tačiau kalėjimo išvengė.

37

Asmeninis treneris ir kultūristas, apsvaigęs nuo kokaino ir išvadinęs translytę draugę „nesveika“, taip stipriai trenkė merginai, kad ši parado sąmonę, tačiau kalėjimo išvengė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Davidas Sharplesas (30), prieš trenkdamas draugei Tamzin Yates ir bandydamas ją pasmaugti, vartojo alkoholį ir narkotikus. Agresyvus jis tapo sulaukęs skambučio iš jam pinigų skolingo asmens.

REKLAMA

Mančesterio teismo posėdyje Davidas, šiuo metu gyvenantis Derbyje, teigė, jog kurį laiką buvo asmeninis Tamzin treneris, o tą lemtingą 2015-ųjų spalio vakarą, juodu linksminosi pas vaikiną namuose. Jis išvadino merginą „nesveika“ ir „transvestite“.

Į šiuos įžeidinėjimus atsakydama antausiu, vėliau Tamzin pati sulaukė smūgio į veidą, atėmusio jai sąmonę, o atsigavus prieš akis ji išvydo garsiai besijuokiantį Davidą.

REKLAMA
REKLAMA

Birželį vykusio teismo posėdžio metu, Davidas prisipažino kaltu sužalojęs moterį. Policijos nuovadoje vaikinas teigė, jog mikrobangų krosnelėje nustatė laikmatį ir per 10 minučių liepė Tamzin išsinešdinti iš jo buto bei grasino ją pasmaugsiantis.

Ieškovės advokatas Davidas Jonesas sakė: „Jis pradėjo rėkti ir liepė jai nešdintis. Merginai renkantis daiktus, kaltinamojo įsiūtis tik didėjo. Jis ir toliau ant jos rėkė, vadino negražiais žodžiais. Tamzin Yates, neseniai prabilusi apie savo translytiškumą, jautėsi be galo įžeista. Jis ir toliau pravardžiavosi ir net du kartus spjovė jai į veidą. Moteris prisipažino, kad tuo metu trūko jos kantrybė ir ji neneigia trenkusi Davidui per veidą. Stiprus ir aukštas vaikinas kurį laiką spoksojo į moterį, o po to stipriai trenkė jai į veidą. Nuo smūgio moteris parkrito ant žemės ir kurį laiką gulėjo be sąmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tamzin prisimena, kaip kaltinamasis bandė ją smaugti, sugriebęs už galvos kelis kartus, maždaug 9, trankė jos galvą žemę. Po kurio laiko moteris išlaisvino koją ir spyrė užpuolikui. Tada prasidėjo priešinimasis ir kiekvieną kart moteriai bandant ištrūkti bei gintis, kaltinamasis vis stipriau suspausdavo jos ranką. Vėliau moteriai pasidarė sunku kvėpuoti. Viso šio užpuolimo metu Davidas nenustojo juoktis. Po kurio laiko jis suėmė moterį už plaukų ir tempdamas grindimis bei įžeidinėdamas išmetė ją iš buto.“

Kaltinamojo gynėjas Richardas Englishas teismo posėdžio metu sakė, jog jo klientas, per pastaruosius du metus, kuomet įvyko šis nemalonus incidentas, iš esmės pakeitė savo gyvenimą ir daugiau nė karto nebuvo prasikaltęs.

REKLAMA

Teisėja Angela Nield, skelbdama bausmę, teigė: „Šis užpuolimas, apie kurį išgirdau šiandien, yra labai liūdnas ir nemalonus. Net baisu įsivaizduoti, ką teko patirti translytei moteriai, kuriai gyvenime ir taip sunku, ir ką Davido išsakyti žodžiai bei veiksmai galėjo jai padaryti.“

Bausmės atlikimas Davidui atidėtas 16 mėnesių. Jam taip pat liepta atlikti 180 valandų viešųjų darbų bei išklausyti 20 valandų trukmės reabilitacijos kursą. Be to, jis turės sumokėti 550 eurų kompensaciją panelei Tamzin Yates.

„Ši įvykis man sugadino sveikatą, o pareiškimą nusprendžiau rašyti po paskutinių jo pasakytų ir prieš mane nutaikytų neigiamų komentarų. Būtent šiuo savo poelgiu norėjau parodyti, ką tenka ištverti tokiems žmonėms kaip aš. Jei kas nors ir prabilo apie savo translytiškumą, tai dar nereiškia, kad galima juos įžeidinėti ir kelti prieš juos ranką“, - po posėdžio kalbėjo Tamzin.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų