REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Amy-Leigh Cavanagh su dukra Aria McCart (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Paplūdimyje, manoma, įminus į šuns šlapimu sudrėkintą smėlį, 18 mėnesių mergaitei vos nereikėjo amputuoti kojos piršto.

12

Paplūdimyje, manoma, įminus į šuns šlapimu sudrėkintą smėlį, 18 mėnesių mergaitei vos nereikėjo amputuoti kojos piršto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po liepos 24 dieną Škotijos Ardrossan paplūdimyje kartu su šeima praleistos popietės, mažosios Aria McCart kairės kojos didysis pirštas padidėjo beveik 2 kartus ir pradėjo pūliuoti. Izoliuota nuo šeimos, ji net dvi naktis, kęsdama skausmą, praleido ligoninėje, kur, dėl atsiradusios infekcijos, gydytojai turėjo pašalinti piršto odą ir dalį jos pėdos.

REKLAMA

Mergaitės mama Amy-Leigh Cavanagh (26 m.) teigė, kad paslaptinga infekcija dukrelė užsikrėsti galėjo nuo be priežiūros paplūdimyje lakstančių ir visur besišlapinančių šunų. Moteris nori į šią problemą atkreipti dėmesį ir patarti tėvams neleisti vaikams basiems lakstyti ne tik savo kieme, bet ir viešose vietose.

„Aria laiką leido vandenyje ir ant kranto, tad nedėvėjo batų. Iš jos veido matėsi, kad jai smagu. Namo susiruošėme apie 16 val. Kadangi ji buvo aplipusi smėliu, jo radome jos plaukuose ir net ant blakstienų, namuose paruošėme vonią ir nusiprausėme. Paėmus Aria ant rankų, jos kūnelis degte degė. Nors ji ką tik buvo ištraukta iš vonios, jutau, kad kažkas negerai. Pradėjus mėlynuoti jos lūpoms, ji pravirko ir buvo nerami. Visa tai įvyko dviejų valandų laikotarpyje mums grįžus iš paplūdimio. Aria atrodė mieguista, tad pamaniau, kad ji paprasčiausiai peršalo. Paskambinau į ligoninę, kurioje patvirtino, jog viską darau tinkamai. Po trijų dienų ji pradėjo šlubuoti. Paėmusi ant rankų, ant dukros pėdos pamačiau nubrozdinimą, o pažiūrėjus iš arčiau, į akis man krito jos paraudonavęs kojos pirštas“, - sakė mama.

REKLAMA
REKLAMA

Manydama, kad tai sukėlė įaugęs nagas, moteris dukrelę nuvežė pas gydytoją, kur jai buvo liepta gerti antibiotikus, bet Amy-Leigh dar labiau išsigando, kai po dienos jos mažylės kojos pirštas tapo du kartus didesnis.

Dar vieną dukrelę, Alea-Jay (4 m.) auginanti moteris sakė: „Tikėjausi pamatyti geresnį vaizdą, tačiau nuklojus antklodę ir pamačius, jog pirštas ištino ir užpūliavo, mane ištiko šokas. Vėl susisiekus su gydytojais, buvau raminama, kad kol suveiks antibiotikai, turi praeiti daugiau laiko ir, norint stebėti patinimą, aplink pirštą patarė apibrėžti liniją. Išaušus naujos dienos rytui, Aria pirštas prilygo suaugusio žmogaus pirštui.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skubiai nuvežus mažylę į Crosshouse universitetinę ligoninę, jai nebebuvo leista grįžti namo. Pacientę apžiūrėję chirurgai nusprendė operuoti pirštą ir pašalinti infekcijos židinį, kad jis neišplistų dar toliau ir nereikėtų amputuoti piršto.

Vis dar negalinti atsigauti motina sužinojo, kad šią išties pavojingą infekciją mažylė pasigauti galėjo nerūpestingai žaisdama smėlyje ir vandenyje.

„Gydytojai uždavė gan keistus klausimus, lyg norėdami sužinoti, ar Aria nelietė kokių nors chemikalų. Net patys medikai nebuvo 100% įsitikinę, kas mano dukrai sukėlė tokį skausmą. Vieno gydytojo teigimu, infekcija galėjo atsirasti dėl vabalo įkandimo, smėlyje ar vandenyje aptiktų chemikalų ar net šuns šlapimo, į mažylės organizmą patekusio pro mažą įpjovimą ar žaizdelę odoje. Kad ir kas tai buvo, žmogaus organizmui ši medžiaga yra nuodinga“, - pasakojo Amy-Leigh. „Operacijos metu nuo mergaitės piršto buvo pašalinta visa oda. Taip pat teko išpjauti infekcija užkrėstos pėdos dalį. Labai bijojau dėl dukters gyvybės. Aria buvo išsigandusi, elgėsi lyg nesava. Ji dar per maža, kad suprastų, kas įvyko.“

REKLAMA

Po dviejų ligoninėje praleistų naktų, Aria pagaliau galėjo grįžti namo, tačiau, kaip teigė jos mama, mergaitė vis dar jaučia ją sutraumavusio įvykio pasekmes.

„Ji jaučiasi kur kas geriau, tačiau vis dar negali priminti sužeisto piršto, tad vaikšto kairę pėdą palenkusi į šoną. Taip pat negaliu apmauti jai batų, o kam nors prisiartinus prie jos pėdos, ji sunerimsta“, - teigė mama.

Amy-Leigh nori atkreipti tėvų dėmesį į tai, kokie pavojai tyko jų atžalų, basomis bėgiojančių po žolę, smėlį ar žaidžiančių vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų