REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Alice Toleman  (nuotr. Instagram)

Priklausomybę maistui turėjusi 23 metų mergina parodė įspūdingos savo transformacijos rezultatus ir papasakojo, kaip jai pavyko atsikratyti daugiau nei pusės savo kūno svorio.

29

Priklausomybę maistui turėjusi 23 metų mergina parodė įspūdingos savo transformacijos rezultatus ir papasakojo, kaip jai pavyko atsikratyti daugiau nei pusės savo kūno svorio.

REKLAMA

Melburne, Australijoje gyvenanti Alice Toleman ilgą laiką maitinosi nesveikais produktais ir patiekalais, kol kartą užlipus ant svarstyklių jos parodė ją išgąsdinusį skaičių – 135 kg.

Jauna moteris, tinklaraštį rašanti prisidengusi slapyvardžiu Alice Blows, pasakojo, kad jos svoris nekontroliuojamai didėti pradėjo atsiradus priklausomybei maistui. Šiuo metu Australijos socialinių tinklų persona, kurią „Instagram“ seka beveik 80 tūkst. internautų, atrodo neatpažįstamai.

Iki 2011-ųjų, kuomet Alice pradėjo sielą gydyti maistu ir didelėmis jo porcijomis, mergina gyveno pakankamai sveikai ir buvo laiminga. Jos priklausomybė ir nuolatinis rijimas tapo tokia rimta problema, kad nuėjusi į greito maisto restoraną „McDonald‘s“ ir užsisakiusi šeimai skirtą rinkinį, ji viena jį suvalgydavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Sėdėdavau viena prie stalelio ir mėgaudavausi ta prieš mane pūpsančia puota, taip tik dar labiau klimpdama į priklausomybę“, - tinklaraštyje rašė ji. „Vakare su draugais eidavome linksmintis, kas būdavo tikrai dažnai, o pakeliui į namus atsidurdavau „McDonald‘s“ restorane. Tiesą pasakius, „McDonald‘s“ buvo mėgstamiausia mano tų naktų mieste dalis. Kol gaudavau pavalgyti, turėdavau iškęsti visus tuos šokius ir bendravimus su žmonėmis.“

REKLAMA

Tačiau ties tuo merginos priklausomybė nesveikam maistui nesibaigė. Ji pridūrė, kad naktimis išsliūkindavo iš namų ir nuvykusi į prekybos centrą prisipirkdavo ledinukų, bulvių traškučių, sausainių ir šokolado plytelių.

„Po puotos „McDonald‘s“ restorane, vis dar norėdavau valgyti, tad nuvykdavau į parduotuvę ir nakčiai prisipirkdavau įvairių užkandžių. Be to, naktį suvalgydavau didžiulę dėžę picos. Tokie ritualai vykdavo maždaug 3 kartus per savaitę. Savo kambaryje turėjau saugyklą. Ji buvo mano rojus. Labiausiai man patikdavo sėdėti savo kambaryje ir kimšti maistą tol, kol nebegalėdavau pajudėti. Apsivertusi ant kito šono, nusnausdavau, o nubudusi vėl darydavau tą patį“, - teigė Alice.

REKLAMA
REKLAMA

Likus namie, mergina meluodavo draugams, kad yra laba užsiėmusi ir turi kitų planų, kai iš tikrųjų ji savo miegamajame kimšdavo riebų ir kaloringą maistą.

„Ilgai galvojau, kad toks gyvenimas yra normalus. Apie šią mano priklausomybę nežinojo beveik niekas, ypač ją slėpdavau nuo šeimos ir pačių artimiausių draugų. Kelis kartus per savaitę tėvams sakydavau, kad einu su draugais pavakarieniauti. Meluodavau, kad valgysime sveikus patiekalus“, - tęsė ji.

Didelį apetitą teko prislopinti

Kai baigiasi maistas jos kambaryje esančioje slėptuvėje, Alice kruopščiai iššniukštinėdavo visas virtuvės spinteles.

„Nebelikus užkandžių, pravėrus šaldytuvo ar spintelės dureles, valgydavau viską, už ko užkliūdavo mano žvilgsnis.“, - sakė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir toliau taip besimaitinant, greitai Alice priaugo svorio, tačiau šių pokyčių pati nepastebėjo.

„Nemačiau, kad pilnėju, nes nestodavau ant svarstyklių ir nestebėdavau savo svorio. Dėvėjau mano mamos man siutus drabužius, nes nenorėjau eiti į parduotuves ir persirengimo kabinoje susidurti su šia realybe. Šiuo savaiminiu sabotažu ir savęs žalojimu aš kovojau su mane užplūstančiomis emocijomis, be to, galvojau, jog taip elgiasi visi žmonės“, - pridūrė Alice.

Tačiau 2015-ųjų birželį, susipažinusi su skrandžio operaciją pasidariusia ir 100 kg atsikračiusia mergina, Alice nusprendė keisti savo gyvenimą.

„Chirurgas pasakė, kad jei ir toliau taip gyvensiu, mirsiu nesulaukusi 30-ties. Ši žinia mane šokiravo, tad neliko nieko kito, kaip tik ryžtis operacijai“, - pasakojo mergina. „Tą vakarą grįžus namo, mane užplūdo įvairios emocijos, tačiau priklausomybė maistui niekur nedingo. Supratau šias bėdas sau susikūrusi pati, prie to prisidėjo ir gąsdinantys chirurgo žodžiai.“

REKLAMA

2015-ųjų spalį, būnant 21-erių, Alice atlikta 4 valandų trukmės skrandžio mažinimo operacija, turėjusi prislopinti merginos apetitą.

„Jos metu buvo pakeista mano virškinimo sistema, leidžianti kontroliuoti suvartojamo maisto kiekį ir pagerinanti organizmui reikalingų medžiagų įsisavinimą. Niekada neslėpsiu to, kad norint išsaugoti savo gyvybę ir numesti svorio, man buvo atlikta ši operacija“, - pasakojo mergina.

Po gyvenimą pakeitusios operacijos ir pilvo odos patempimo, Alice dabar sveria 66 kg. Per 13 mėnesių ji atsikratė įspūdingų 70 kg. Ji gyvena sveikai, jos galvoje sukasi tik pozityvios mintys, merginos dieta sudaro mažai angliavandenių ir daug baltymų turintys produktai, o sporto salėje ji lankosi 6 kartus per savaitę.

„Aš neskaičiuoju kalorijų ir valgau tik tada, kai esu alkana. Niekada nepersivalgau ir savo organizmą lepinu tik sveiku ir skaniu maistu“, - sakė ji. „Turėjau išmokti ir kitaip mąstyti bei suprasti, kad maistas yra būtinas organizmui, o juo gydyti negatyvių minčių negaliu. Siekiu įkvėpti kitus ir motyvuoti siekti savo tikslų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų