REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Lietuva – Lenkija (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos rinktinė iš Kauno išskrido į Prancūziją, kur dalyvaus draugiškame turnyre. Jau trečiadienį mūsiškiai susitiks su Kroatija, poryt – su Prancūzija.

59

Lietuvos rinktinė iš Kauno išskrido į Prancūziją, kur dalyvaus draugiškame turnyre. Jau trečiadienį mūsiškiai susitiks su Kroatija, poryt – su Prancūzija.

REKLAMA

Tačiau treneris tikina, kad ir po šio turnyro dar nebus galima daryti išvadų apie šių metų rinktinės žaidimą.

„Išvadas bus galima daryti po rungtynių namuose su Prancūzija (rugpjūčio 15-ąją). Taip, esame jauna komanda, bet Donatas yra ilgai nežaidęs, Kuzminskas taip pat ilgai nerungtyniavęs“, – vardino strategas ir pridėjo, kad į žaidimą bandys įlieti Mantą Kalnietį ir Joną Mačiulį, kurie dar nerungtyniavo draugiškame turnyre Klaipėdoje.

Į Prancūziją rinktinė išvyko be traumas patyrusių Mariaus Grigonio ir Evaldo Kairio. Kaip vylėsi D. Adomaitis, M. Grigonio sugrįžimo tikimasi po sugrįžimo į Lietuvą, o E. Kairio lauks vakarinėje treniruotėje šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris sako, kad tikslas Prancūzijoje – susiklijuoti žaidimą ir įtraukti žaidėjus, kurie dar nerungtyniavo ir prie komandos prisijungė vėliau.

D. Adomaitis po turnyro Klaipėdoje minėjo, kad atkaklios rungtynės duoda daug medžiagos analizei. „Analizavome savo klaidas, daug akcentavome gynybą. Per tas tris treniruotes kai kurias problemas išsiaiškinom ir, man atrodo, kad dėjome žingsnį į priekį“, – optimistiškai kalbėjo strategas.

REKLAMA

Dėl galutinio dvyliktuko paskelbimo datos treneris dar nėra tikras. Jo teigimu, daug ką gali sujaukti traumos, todėl konkrečios dienos įvardinti nesinori.

„Galvojam, kad į Latviją važiuosime su 14-ka žaidėjų“, – sakė D. Adomaitis. Turnyras kaimyninėje šalyje vyks rugpjūčio 18-20 dienomis.

Nors turnyre Klaipėdoje Adas Juškevičius ir Mindaugas Girdžiūnas buvo bandomi kaip kūrėjai, dabar, pasak D. Adomaičio, šie krepšininkai rungtyniaus sau priimtinesnėje – atakuojančio gynėjo – pozicijoje.

Paklaustas, ar kontrakto vis dar neturintis Donatas Motiejūnas neprašo trenerio, kad būtų patausojamas, D. Adomaitis negailėjo pagyrų puolėjui: „Ne, norėčiau, kad kiekvienas jaunas žaidėjas pamatytų, kaip jis dirba ir koks yra jo požiūris į darbą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų