REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Lietuva – Lenkija (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos rinktinė pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui pradėjo sunkia pergale prieš Lenkiją. Mūsiškiai po įtemptos ir nerezultatyvios kovos varžovus palaužė rezultatu 59:58.

35

Lietuvos rinktinė pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui pradėjo sunkia pergale prieš Lenkiją. Mūsiškiai po įtemptos ir nerezultatyvios kovos varžovus palaužė rezultatu 59:58.

REKLAMA

Nors susitikimo pradžia nežadėjo įtemptos kovos, nes lietuviai susikrovė dviženklę persvarą, lenkai nepasidavė. Jie sumažino persvarą, ilgai vijosi ir rungtynių pabaigoje jau buvo išsiveržę į priekį. Vis dėlto lietuviams pavyko laimėti paskutinėmis minutėmis.

Lietuva: J. Valančiūnas (13 atk. kam.) 14, A. Gudaitis 11, E. Bendžius (7 atk. kam.) 9, M. Kuzminskas (6 atk. kam.) 6, A. Milaknis ir D. Gailius po 5.

Lenkija: D. Kulig (6 atk. kam.) 14, M. Ponitka 12, A. Slaughter 10, A. Hrycaniuk (7 atk. kam.) 8. 

Pirmas kėlinys

Sėkmingiau pačią susitikimo pradžią žaidė lenkai, kurie po dviejų su puse minutės pirmavo 5:2, o pirmuosius Lietuvos taškus šią vasarą pelnė Jonas Valančiūnas, kuris vėliau apdovanojo varžovą galingu bloku.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgai Lenkija priekyje nebuvo: A. Milaknis ir M. Kuzminskas pataikė po tritaškį ir, likus žaisti tris minutes, Lietuva buvo priekyje 12:7.

Po pirmųjų 10-ties minučių lietuviai priekyje buvo 18:10, nors vienu metu skirtumas jau buvo dviženklis. Į aikštę Dainius Adomaitis buvo neišleidęs tik dviejų krepšininkų: Roko Giedraičio ir Ado Juškevičiaus.

REKLAMA

Antras kėlinys

Antrojo ketvirčio pradžia buvo itin nerezultatyvi. Po trijų su puse minutės lietuviai buvo pelnę 3 taškus, lenkai – 2. Badą nutraukė Martyno Gecevičiaus tikslus tritaškis.

Jonas Valančiūnas pelnė du taškus su pražanga, jau kitoje atakoje sugrūdo kamuolį iš viršaus po Edgaro Ulanovo perdavimo ir Lietuva priekyje buvo jau 29:15.

Prieš didžiąją pertrauką lenkai surengė keletą sėkmingų atakų ir į didžiąją pertrauką komandos išėjo Lietuvai pirmaujant 34:26.

Per pirmąją pusę mūsiškiai pataikė 40% dvitaškių (8/20), 21% tritaškių (3/14) ir 47% baudų metimų (9/19). Rezultatyviausias su 8 taškais buvo Jonas Valančiūnas, jis buvo atkovojęs ir 6 kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA

Trečias kėlinys

Po pertraukos Lenkija priartėjo iki keturių taškų, o per pirmas keturias minutes lietuviai sukrapštė 2 taškelius.

Vėliau mūsiškiai atsigavo ir įgijo solidesnę persvarą, tačiau Lenkija nepasidavė ir tolimu metimu vėl nukirpo pranašumą iki keturių.

Prieš lemiamą ketvirtį 45:41 priekyje buvo Lietuva.

Ketvirtas kėlinys

Ketvirčio pradžioje Lenkija sugebėjo išlyginti rezultatą 45:45. Pirmuosius taškus lietuviai pelnė tik sužaidus tris su puse minutės.

Sužaidus beveik pusę ketvirtojo kėlinio, Lenkija sugebėjo išsiveržti į priekį, tačiau tada kamuolį su pražanga į krepšį sugrūdo Artūras Gudaitis , kuris, beje, nerealizavo baudos metimo (49:49).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likus žaisti 2 minutes, jau lietuviai pirmavo 1 tašku, tačiau daugybė metimų skriejo pro šalį, o persvarą atšokdamas atgal padidino persvarą iki 3 taškų. Po minutės pertraukėlės A. Slaughteris tritaškiu rezultatą išlygino.

Lietuviai įgijo 4 taškų pranašumą, buvo likę vos keletas sekundžių, tačiau varžovai vėl įsmeigė tritaškį ir sumažino deficitą iki minimumo. Tačiau lenkai prasižengti nespėjo ir Lietuva šventė pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų