REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius ir Tomas Pačėsas (tv3.lt fotomontažas)

Lietuvos krepšinio rinktinė pradeda draugiškų rungtynių maratoną prieš artėjantį Europos krepšinio čempionatą. Nuo penktadienio žiūrovai su nekantrumu lauks artėjančių Europos pirmenybių. Lauks jų ir buvę krepšininkai bei ekspertai.

72

Lietuvos krepšinio rinktinė pradeda draugiškų rungtynių maratoną prieš artėjantį Europos krepšinio čempionatą. Nuo penktadienio žiūrovai su nekantrumu lauks artėjančių Europos pirmenybių. Lauks jų ir buvę krepšininkai bei ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje startuoja pirmasis nacionalinės komandos draugiškas turnyras, kurio pirmose rungtynėse mūsiškiai susirems su Lenkija, o šeštadienį su Gruzija arba Latvija.

REKLAMA

Nors dar prieš prasidedant kontrolinėms rungtynėms kažką prognozuoti yra sunku, tačiau Valdemaras Chomičius, Tomas Pačėsas ir Rimas Kurtinaitis pasidalino savo įžvalgomis ir lūkesčiais.

Svarbiausia – fizinė forma

Valdemaras Chomičius portalui tv3.lt atskleidė, kad pats gyvai rinktinės kovų Europos čempionate stebėti nevyks, o rungtynes stebės per televizorių.

„Dabar esu toks pats sirgalius kaip ir visi“, – juokėsi buvęs krepšininkas.

Jis tikino, kad dabar, kai dar vyksta pasiruošimas, svarbiausia yra atstatyti žaidėjų fizinę būklę, o tam, kad būtų galima sustyguoti žaidimą, vien treniruočių neužteks, itin svarbios bus ir draugiškos rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvoju, labai gerai, kad šiandien yra rungtynės prieš lenkus, kurie jau žaidė. Mūsiškiai turės susikoncentruoti, kad žaistų taip, kaip nori žaisti“, – kalbėjo V. Chomičius.

Jis nesureikšmino rungtynių baigties, nes, kaip sako pats, dabar komandai svarbiausia yra pajusti vienas kitą ir žaidybinį ritmą: „Ir jau tik tada galima būtų reikalauti pergalių.“

Atsinaujinusi rinktinė ir nežinomumo faktorius V. Chomičiaus negąsdina. Atvirkščiai, jis mano, kad žaidėjai, kurių daugumai praėjęs sezonas nebuvo pats sėkmingiausias, gali iššauti būtent vasarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Motiejūnas – vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų

Po to, kai pasitraukė iš „Litetuvos ryto“ trenerio pareigų, Tomas Pačėsas prie šoninės linijos dar nesugrįžo. Tačiau alytiškis iš Europos čempionato tikisi pergalių.

Pasak jo, nesvarbu, ar žaidimas bus gražus, ar ne: „Bet, jei tą galima suderinti, tada būtų puiku.“

Paklaustas, ką gali pasakyti apie prie rinktinės po trijų metų prisijungusį Donatą Motiejūną, T. Pačėsas kalbėjo: „Manau, kad jis – vienas geriausių didelių žmonių – ypač 4-tos pozicijos – ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Jis įrodys savo vertę, klasę. Tai jis įrodė ne kartą. Malonu, kad jis grįžo ir manau, kad bus vienas pagrindinių ramščių.“

REKLAMA

T. Pačėsas nesiryžo prognozuoti, ko galima laukti iš rungtynių su Lenkija. Treneris juokavo, kad tikisi tiesiog 40-ties minučių krepšinio ir daug eksperimentų iš abiejų pusių.

Paklaustas apie Izraelyje laukiančius grupės etapo varžovus, buvęs „Lietuvos ryto“ strategas nesiryžo komentuoti per anksti: „Visi moka žaisti, tikrai nemanau, kad bus lengvas pasivaikščiojimas su bet kuria komanda. Visi stiprinasi, matome ir latvių fenomenalią rinktinę, visos rungtynės su jais buvo sunkios. Manau, kad sirgaliams nereikėtų remtis vien istorija ar praeities rezultatais.“

REKLAMA

„Sakė, kad rinktinė dirba puikiai“

Štai dabartinis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis sako stebintis visas naujienas, susijusias su artėjančiu Europos čempionatu.

Strategas tikina niekada neprognozuojantis, nes tiesiog nemoka to daryti: „Daug kas priklausys nuo kitų rinktinių, kas joms atstovaus. Tai Danilo Gallinari iškrito, tai dar kas iškrenta. Norėčiau, kad mūsų rinktinei taip neatsitiktų, kad visi galėtų žaisti.“

Kalbėdamas apie pajėgiausius varžovus, R. Kurtinaitis, kaip ir T. Pačėsas, paminėjo latvius. Taip pat „Lietuvos ryto“ treneris išskyrė Italiją, kuri turi gerą trenerį, tačiau, pasak R. Kurtinaičio, neaišku, kaip jam seksis verstis be lyderių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apie kitus sunku sakyti. Dabar sunku kalbėti, nes neaišku, ką mes žaidžiam“, – kalbėjo treneris. Jis taip pat pabrėžė, kad kai kurios stipriosios valstybės šio čempionato nesureikšmina, o tai gali atverti kelius silpnesnėms komandoms.

Tačiau R. Kurtinaitis akcentuoja, kad Lietuvos žaidėjai nenuvertino pirmenybių reikšmės ir surinko beveik pajėgiausią įmanomą komandą.

Strategas portalui tv3.lt pasakojo kalbėjęs su fizinio rengimo treneriu Evaldu Kandratavičiumi, kuris taip pat sezonui ruoš ir „Lietuvos rytą“. „Jis sakė, kad vyrai dirba puikiai, yra gerai nusiteikę“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų