REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Palangoje rastos dvi padirbtos 500 eurų kupiūros.

 Palangoje rastos dvi padirbtos 500 eurų kupiūros.

REKLAMA

Policija informuoja, kad sekmadienį ir pirmadienį Palangos prekybininkai nukentėjo nuo sukčių, kurie už prekes atsiskaitė 500 eurų nominalo, įtariama, suklastotais banknotais.

REKLAMA
REKLAMA

Merginos ir vaikinai J.Basanavičiaus gatvėje esančiame prekybos kioske už maistą ir gėrimus bei Kęstučio gatvėje esančioje lauko prekybos vaisiais ir daržovėmis vietoje už prekes sumokėjo, įtariama, suklastotomis kupiūromis.

REKLAMA

Pareigūnai sako, kad vasarą Palangoje sezoniniam darbui dažniausiai yra įdarbinami jauni asmenys, kurie neturi patirties prekybos sferoje ir, tik apžiūrėję banknotus ar juos palietę, negali atskirti netikrų.

Policija pataria verslininkams įsigyti ir užtikrinti, kad prekybos vietoje būtų banknotų tikrinimo prietaisas. Tada pardavėjas, gavęs banknotą, kuris sukėlė įtarimą, ar stambią kupiūrą, neskubėtų atmesti grąžos, neįsitikinęs, kad banknotas tikras. Jei prekyvietėje nėra banknotų tikrinimo prietaiso, reiktų prašyti pardavėjų patikrinti pinigus artimiausioje parduotuvėje ar prekybos vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Visais atvejais reiktų patikrinti banknoto popierių. Tikrų pinigų popierius gaminamas iš medvilnės, yra storesnis, standus ir šiugždantis, o netikrų pinigų – blizgus ir plonesnis“, – teigia policija.

Ranka perbraukus banknoto paviršių, jaučiami dažų nelygumai, banknoto šonuose esančių brūkšnelių iškilimai. Tai patys pirmieji požymiai, kada galima įtarti, jog pinigai netikri. Klastotes dažnai būna sunku atskirti nuo tikrų pinigų, todėl būtina neprarasti budrumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų