REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lukas Lekavičius priėmė gyvenimo mestus iššūkius ir nepalūžo. Praėjusią vasarą net tarp 20-ties rinktinės kandidatų nepatekęs įžaidėjas gali būti ramesnis: įspūdingas sezonas, sutartis su Eurolygos grandais ir ekspertų pagyros, jei nenutiks nieko netikėto, turėtų garantuoti jam vietą Europos čempionate.

Lukas Lekavičius priėmė gyvenimo mestus iššūkius ir nepalūžo. Praėjusią vasarą net tarp 20-ties rinktinės kandidatų nepatekęs įžaidėjas gali būti ramesnis: įspūdingas sezonas, sutartis su Eurolygos grandais ir ekspertų pagyros, jei nenutiks nieko netikėto, turėtų garantuoti jam vietą Europos čempionate.

REKLAMA

Rinktinėje – smagiau nei anksčiau

Ramaus būdo 23-jų vaikinas iš Šilalės penktadienį su kitais kandidatais atvyko į pirmąją šių metų nacionalinės komandos stovyklą ir pradėjo ruoštis senojo žemyno pirmenybėms. Praėjusį kartą rinktinės marškinėlius jis vilkėjo 2015-ųjų Europos čempionato metu, tačiau tada žaidė nedaug ir jau po metų nesulaukė kvietimo atvykti.

„Tikrai smagiau atvykti nei pirmais metais: mažiau baimės, jaudulio. Be to, daugiau jaunimo, pažįstamų. Pradžia – normali, treniruotės kol kas įvadinės, nėra labai sunkios. Lauksim kol prisijungs kiti ir pradėsime rimtai sportuoti“, – portalui tv3.lt pasakojo įžaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Dainiaus Adomaičio filosofija Lukui Lekavičiui yra pažįstama, nes su šiuo treneriu gynėjui teko dirbti studentų rinktinėje. Ir pats žaidėjas sako, kad rinktinės strategas juo pasitikėjo, duodavo žaidybinio laiko, o trenerio mėgstamas greitas krepšinis puikiai tinka ir „Žaibu Makvynu“ kartais vadinamam rinktinės kandidatui.

REKLAMA

Tiesa, pats L. Lekavičius ramus dėl vietos dvyliktuke nesijaučia: „Nesijaučiu ramiau ar kažkuo išskirtinis, čia nesvarbu, koks buvo sezonas. Atvažiuoji ir viskas prasideda nuo nulio. Reikia iš naujo treneriui įrodinėti savo vertę.“

Žaidėjas priduria, kad šiemet jam rinktinėje yra smagiau nei pirmą kartą: nebėra jaudulio, nežinomybės, taip pat atvyko daugiau jaunų krepšininkų, todėl padaugėjo ir pažįstamų veidų.

Paklaustas, ar jau atsirado lyderis už salės ribų, L. Lekavičius atsakė neigiamai: „Kol kas visi ramūs, pirmos dienos, visi savoj vietoj. Manau, kad tokiais bus vyresni žaidėjai, kurie yra čia ilgiau išbuvę: Mačiulis, Kalnietis, Valančiūnas.“

REKLAMA
REKLAMA

Nors kapitono rinktinė dar neišsirinko, praktiškai visi kalbinti kandidatai juo įvardino Mantą Kalnietį. Jam savo balsą atiduoti planuoja ir L. Lekavičius.

Šiemet kasmetinių problemų su įžaidėjais, atrodo, nebus, tačiau spraga atsivėrė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Į mainų sūkurį patekęs ir Indianapolyje išmestas Domantas Sabonis sulaukė klubo rekomendacijos nevykti į rinktinę. Nors NBA klubai negali drausti krepšininkams žaisti nacionalinėse komandose, pasitelkę „rekomendacijos“ formą, dažnai išsako nuomonę krepšininko vasaros planų klausimu.

„Tai nebuvo labai netikėta, dažnai būna, kad NBA komandos neišleidžia žaidėjo. Ieškosim kuo tai išspręsti, turime nemažai žaidėjų. Aišku, čia labiau trenerių darbas, bet viskas bus gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi D. Sabonio nebus, vienintelis tikras „ketvirtas numeris“ yra Donatas Motiejūnas. Jis yra pasiryžęs į rinktinę atvykti net neturėdamas kontrakto. Tiesa, NBA klubo pasiūlymas tą užsidegimą vis dar gali užgesinti.

„Smagu, kad žaidėjas yra taip atsidavęs rinktinei, nori čia atvažiuoti ir mums padėti“, – apie D-Mo sprendimą kalbėjo L. Lekavičius.

Dar viena įdomi istorija išsiplėtojo tarp „Lietuvos ryto“ ir Artūro Gudaičio. Pats vidurio puolėjas pripažino, kad norėjo palikti sostinę, klubai siūlė išpirkas, tačiau visus pasiūlymus vadovybė atmetė.

„Tikrai keista situacija. Jei žaidėjas nenori žaisti toje komandoje, privaloma jį paleisti. Jei žais be jokio noro ten būti, tai nesijaus gerai, pačiai komandai nuo to bus blogai“, – nuomonę dėstė įžaidėjas.

REKLAMA

Papildomi šeši tūkstančiai sekėjų

Anksti komplektaciją užbaigęs Kauno „Žalgiris“ jau trynė rankomis, tačiau L. Lekavičius privertė klubo vadovybę vėl grįžti prie darbų.

Liepos 28-ąją pasirodė netikėta žinia, kad įžaidėjas išvyksta. Išvyks jis ne bet kur, o į galingąjį Atėnų „Panathinaikos“.

Kitą dieną po skambaus sandėrio 23-jų krepšininkas davė interviu portalui tv3.lt, kuriame atskleidė, kad sprendimas buvo „žiauriai“ sunkus, prieš jį priimant teko tartis ir su Šarūnu Jasikevičiumi.

Nors praėjo beveik mėnuo, Lukas Lekavičius sako vis dar neapsipratęs su mintimi, kad keliasi į vieną geriausių Europos komandų.

REKLAMA

„Atrodo, kad baigsis rinktinė ir eisiu į „Žalgirio areną“. Tas žingsnis – didelis, bet nieko. Ateis laikas, išskrisiu ten, dabar stengiuosi negalvoti apie tai“, – kalbėjo naujasis Graikijos čempionų atakų organizatorius.

Vos tik Lukas prisijungė prie „Panathinaikos“, jo socialinio tinklo „Instagram“ profilyje pradėjo plūsti komentarai, kuriuose graikai sveikino lietuvį tapus Atėnų klubo nariu.

Portalas tv3.lt pasiteiravo, kiek sekėjų jam „uždirbo“ naujas kontraktas. „Tikrai daug, gal kokius 6 tūkstančius. Ir žinučių daug gavau, sveikinimų iš fanų, tai yra neįtikėtina“, – su šypsena kalbėjo Lukas.

Šiuo metu Luką seka 13,3 tūkst. žmonių, todėl galima paskaičiuoti, kad po prisijungimo prie „Panathinaikos“, jo gerbėjų būrys „Instagram“ tinkle padvigubėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks didelis dėmesys, atrodo, gali pridėti ir papildomo spaudimo prieš ir taip sunkią legionieriaus karjeros pradžią. Bet šilališkis to nejaučia ir tikina, kad viskas priklausys nuo jo paties: jei rungtyniaus gerai – fanai mylės, jei nesiseks – pasikeis ir sirgalių žinučių turinys.

Visiems krepšinio gerbėjams yra žinoma, ką reiškia „Panathinaikos“ – „Olympiacos“ akistatos: išprotėję sirgaliai, neįtikėtina atmosfera, skraidantys daiktai ir sproginėjančios petardos.

„Youtube“ puslapyje L. Lekavičius tikina vaizdo įrašų iš šių mūšių dar neieškojęs ir su petardų garsais treniruotės nerengęs, bet pripažįsta, kad su nekantrumu laukia tokių akistatų.

„Kiek teko žaisti su „Žalgiriu“ Atėnuose, tai tokio triukšmo ypatingo nebūdavo, gal todėl, kad „Žalgiris“ atvažiavo, ne tokia elitinė komanda, bet žinau, kad fanai yra neįtikėtini. Ten jau visai bus kažkas nerealaus“, – apie netolimą ateitį kalbėjo 23-jų gynėjas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų