REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Racquel Symon (nuotr. asm. archyvo)

Palaikymo šokėjų komandos narė, dėl patyčių susirgusi anoreksija, įveikė šią klastingą ligą ir tapo išskirtinės figūros sunkumų kilnotoja.

43

Palaikymo šokėjų komandos narė, dėl patyčių susirgusi anoreksija, įveikė šią klastingą ligą ir tapo išskirtinės figūros sunkumų kilnotoja.

REKLAMA

Kalifornijoje gyvenanti Racquel Symons (20 m.) svoris buvo nukritęs ir iki 40 kg. Kai kurios palaikymo šokėjų komandos narės, pasirodymų metu turėjusios iškelti ją į viršų, specialiai numesdavo ją ant žemės ir teigdavo, jog Racquel yra per sunki.

Sverdama vos 50 kg, tačiau vis tiek norėdama atsikratyti papildomo svorio, aktore norinti tapti Racquel kasdien suvalgydavo tik dviejų kiaušinių baltymus, mažą skardinę tuno ir kelias daržoves. Viskas pasikeitė, kai jos tėtis susisiekė su sporto mitybos specialistu, padėjusiu jai tapti kultūriste.

„Komandos narės taip pat norėjo būti mėtomos į viršų, tad specialiai mane numesdavo ant žemės. Patikėjusi jomis, kad esu per sunki, nustojau valgiusi. Per 2 mėnesius netekau 12 kg. Buvo siaubinga. Kuo daugiau svorio netekau, tuo labiau bijojau į burną įsidėti maisto. Per dieną suvalgydavau tik kelis daržovių gabalėlius ir vieną ar du virtus kiaušinius.

REKLAMA
REKLAMA

Mano kūnas prie to priprato, tad po kurio laiko nebejaučiau alkio, bet tuo pat metu jausdavausi mieguista ir neturėdavau energijos. Ne kartą nubudus ryte ir nuėjus į virtuvę mano mama tiesiog pravirkdavo. Ji man kartodavo, jog kenkiu ne tik sau, bet ir visai šeimai. Sportu užsiimantis tėtis lankydavosi sporto papildų parduotuvėje. Ten dirbo mitybos specialistas, kurio jis paprašė man padėti“, - sakė mergina.

REKLAMA

„Jis sukūrė man mitybos planą ir vėl sugrąžino sveikatą bei energingumą. Pamilau sportą ir tapau nuo jo priklausoma. Vėliau sužinojau ir apie rengiamus konkursus, o ten dalyvaujančių merginų figūros mane be galo sužavėjo. Jos įkvėpė mane siekti daugiau. Visomis išgalėmis stengiausi tapti vieno to konkurso dalyve.“

Antrame nacionaliniu lygiu vykstančiame konkurse, bikinio grupėje Racquel tapo čempione.

„Įveikus anoreksiją man nuo krūtinės nusirito didžiulis akmuo. Anksčiau gyvenau bijodama maisto, kiekvieno priaugto gramo ir neleidau sau mėgautis gyvenimu“, - sakė ji. „Nenorėdavau eiti iš namų ir bendrauti su draugais, tačiau dabar esu visiškai kitokia ir nebaudžiu savęs už riebesnį maisto kąsnį ar desertą. Gydantis nuo anoreksijos sunkiausia buvo save įtikinti, kad suvalgius gabalėlį picos aš tikrai nepriaugsiu 3 kg, o porciją ledų nesubjauros mano kūno. Man tai suprasti buvo be galo sunku.“

REKLAMA
REKLAMA

Racquel sportuoja 6 dienas per savaitę ir sako, jog jos šeima ir draugai be galo didžiuojasi merginos pokyčiais ir pasiekimais. Ji tikisi, kad savo istorija pavyks įkvėpti kitas jaunas ir su valgymo sutrikimais kovojančias merginas.

„Jie manimi labai didžiuojasi ir sako, kad dabar atrodau geriau, sveikiau ir esu laimingesnė. Sirgdama anoreksija maniau, kad atrodau puikiai, tačiau kai dabar apie tai pagalvoju, pasidaro bloga“, - pridūrė Racquel. „Kitiems žmonėms patarčiau nebijoti prašyti pagalbos. Giliai širdyje norėjau, kad kas nors paklaustų, ar man viskas gerai ir ar nereikia padėti, tačiau niekas nesuprato, kokį skausmą tada jaučiau.

Jaučiausi bejėgė ir gailiuosi, jog į rankas savęs nesuėmiau anksčiau. Nepasiduokite, nes, kad ir kiek sveriate, esate gražios. Svoris jūsų neapibūdina. Taip pat noriu paskatinti kitus jaunus žmones pasidomėti, kaip reikia maitintis sveikai ir tinkamai, o ne badauti.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų