REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliečio Gedimino veido oda - gerokai sudirgusi ir paraudusi. Nors karščių šiuo metu nėra, tokio rezultato vyras sulaukė vos prieš kelias dienas, kuomet grįžo iš žvejybos. 

Šiauliečio Gedimino veido oda - gerokai sudirgusi ir paraudusi. Nors karščių šiuo metu nėra, tokio rezultato vyras sulaukė vos prieš kelias dienas, kuomet grįžo iš žvejybos. 

REKLAMA

„Rytą atvažiavau labai anksti, man labai patinka rūkas, visada anksti važiuoju. Ir neatrodė, kad ta diena kažkokia kitokia, ar labai saulėta, ir panašiai. Galvoju, kepurės nesidėsiu, nors visada turiu kepurę ir būtinai, kad ji būtų su brylium. Ne vien tik snapelis, nes nudega ausys. Ir nieko, aš nejutau. Grįžau namo, bet vakare pradėjo bėgti ašaros, žiūriu televizorių, bėga ašaros", - sakė vyras.

Teko spręsti, kaip gydytis

Pažvelgęs į veidrodį Gediminas suprato, kad odai pakenkė, atrodytų, nekarštos saulės spinduliai. Vyrui teko spręsti, kaip gydytis. Vaistininkai rekomendavo nudegimus palengvinantį tepalą.

Medikai sako, kad panašių ligonių kaip Gediminas, ar rimtesnių ligoninėje dar nesulaukė. Tačiau ir vasara dar nesibaigė. Todėl jau dabar atkreipiamas gyventojų dėmesys į saulės ir karščių pavojų žmogaus sveikatai, nesvarbu, kur jis poilsiauja - Lietuvoje ar užsienyje. Pirmiausia nuo saulės kenčia oda. Galimi jos paraudimai, nudegimai, net pūslės.

REKLAMA
REKLAMA

„Riziką tam turi šviesesnės odos atstovai, mėlynakiai, rausvaplaukiai, žaliaakiai, vaikai. Reikėtų atkreipti dėmesį, koks odos fototipas, ir pačiam apsisaugoti. Tai laikini pažeidimai, nudegimai. Bet yra rizika vystytis kitiems odos pažeidimams, po kažkiek metų didėja odos vėžio rizika, kiek esam buvę stipriai nudegę saulėje", - sakė dermatologė Indrė Domarkaitė - Jakovlevė.

REKLAMA

Skambina pavojaus varpais dėl vėžio

Pasak gydytojos, odos vėžio - melanomos rizikos atvejų kasmet tik daugėja. Rekomenduojama vilkėti saulę atspindinčius lininius rūbus, dėvėti kepures ar skrybėles, naudoti kremus nuo saulės.

Pastaruosius teptis likus pusvalandžiui iki deginimosi, kaskart išlipus iš vandens ir kas dvi-tris valandas kaitinantis. Ypač nuo apgaulingos saulės saugoti vaikus. Ilgos saulės vonios, pasak neurologų, ypač sekina žmogaus organizmą.

Karšti orai pavojingi širdžiai, todėl saugotis turėtų ne tik sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis, bet ir sveikieji, mat gyvybiškai svarbus organas gali sustreikuoti netikėtai.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų