REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį per tiesiogiai transliuotą televizijos laidą atsakinėjo į jaunimo klausimus, Kremliui mėginant užmegzti ryšį su paaugliais, sudarančiais opozicijos rengiamų protesto demonstracijų branduolį.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį per tiesiogiai transliuotą televizijos laidą atsakinėjo į jaunimo klausimus, Kremliui mėginant užmegzti ryšį su paaugliais, sudarančiais opozicijos rengiamų protesto demonstracijų branduolį.

REKLAMA

Prezidentas Juodosios jūros kurorte Sočyje susitiko su talentingų vaikų stovyklos „Sirius“ dalyviais – 10–17 metų vaikais ir jaunuoliais. Laidą „Suaugusiųjų pokalbis“ transliavo prokremliška televizija NTV.

64 metų lyderis atskleidė, kad menkai išmano šiuolaikinio jaunimo kultūrą, kai buvo paklaustas, ar laisvalaikiu naršo „Instagram“ arba kitus socialinius tinklus.

„Aš asmeniškai praktiškai to nenaudoju“, – pripažino V.Putinas, bet pridūrė, kad jo padėjėjai nevengia socialinių tinklų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano sunki darbo diena baigiasi taip vėliai, kad „Instagram“ man jau nė motais. Tik galvoju, kaip greičiau nusigauti iki lovos“, – sakė jis. Tačiau prezidentas palygino internautų naudojamus slapyvardžius su praktika, taikyta Sovietų Sąjungos KGB šnipų mokykloje, kurioje jis mokėsi. V.Putinas atskleidė, kad tuomet naudojosi Platovo slapyvardžiu.

REKLAMA

V.Putinas pirmąkart dalyvavo pustrečios valandos trukusioje tokio pobūdžio laidoje. Panašu, kad Kremlius siekia užsitikrinti didesnį jaunimo palaikymą, kai žinomiausio opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno organizuojamos protesto akcijos pritraukia daug paauglių.

Per televizijos laidą V.Putinas nesutiko atskleisti, ar kandidatuos per kitais metais vyksiančius prezidento rinkimus, kai tokį klausimą jam uždavė kaklaraištį peteliškę ryšintis paauglys, vardu Ivanas.

„Dar nenusprendžiau, – sakė Kremliaus vadovas. – Pažiūrėsiu.“

Paklaustas, ar yra numatęs kokį nors savo politinį įpėdinį, prezidentas irgi išsisuko nuo aiškaus atsakymo. Jis sakė, kad egzistuoja tarptautinė praktika, kad kadenciją baigiantis prezidentas rekomenduoja kokį nors kandidatą, bet pabrėžė, kad bet kokiu atveju „sprendžia liaudis“ rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kurios opozicijos asmenybės“

Viena paauglė šviesia dažytais plaukais paklausė, ką V.Putinas galvoja apie „kai kurias opozicijos asmenybes“, akivaizdžiai turėdama omenyje A.Navalną. Šio opozicijos lyderio anksčiau šiais metais portale „YouTube“ paskelbtas filmas apie numanomą aukščiausių šalies pareigūnų korupciją sulaukė didelio atgarsio Rusijoje ir užsienyje.

Rusijos vadovas laikėsi savo įpročio niekada neminėti A.Navalno pavardės ir sakė, kad opozicija neturėtų užsiimti spekuliacijomis tokiais klausimais.

„Esamą valdžią visada būna už ką kritikuoti. Tačiau gyvenimas toks sudėtingas ir įvairus, kad išspręsti visus klausimus ir išspręsti (juos) idealiai, galit manim patikėti, nėra įmanoma, neįmanoma niekam, – aiškino jis. – Tai nereiškia, kad šito nereikia siekti. Negalima vien spekuliuoti šiomis problemomis – visą laiką (reikia) siūlyti savus sprendimus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nepakanka vien šaukti „Laikykit vagį! – reikia patiems nevogti, suprantat?“ – pridūrė jis.

A.Navalnas vėliau „Twitter“ žinutėje rašė, kad šios laidos dalyvė sugalvojo dar vieną frazę jam apibūdinti.

„Eufemizmų Navalnui kolekcija auga. Dabar jau „kai kurios asmenybės“ – šaipėsi jis.

Švietimo centro „Sirius“, kurį aplankė V.Putinas, vienas iš įkūrėjų yra prezidento draugas violončelininkas Sergejus Rolduginas.

Praeitais metais S.Rolduginas buvo įtrauktas į vadinamąjį „Panamos popierių“ skandalą, kai nutekinti dokumentai atskleidė, jog jis vadovavo apie 2 mlrd. JAV dolerių vertės ofšorinių įmonių imperijai. Tiek S.Rolduginas, tiek V.Putinas šiuos kaltinimus neigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų