REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Evaldas Kandratavičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Evaldas Kandratavičius tapo žmogumi atsakingu už Lietuvos rinktinės fizinį pasirengimą. Tiesa, ne iš karto. Iš pradžių šias pareigas turėjo užimti Sigitas Kavaliauskas, bet pastarasis su Jonu Kazlausku išvyko dirbti į Kiniją.

76

Evaldas Kandratavičius tapo žmogumi atsakingu už Lietuvos rinktinės fizinį pasirengimą. Tiesa, ne iš karto. Iš pradžių šias pareigas turėjo užimti Sigitas Kavaliauskas, bet pastarasis su Jonu Kazlausku išvyko dirbti į Kiniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujas ir netikėtas iššūkis iš pirmo žvilgsnio E. Kandratavičiui yra „vežantis“. Fizinio rengimo treneris užsidegęs kalbėjo apie tai, ką sieks nuveikti ir kokią nacionalinę komandą sieks išsiųsti į Europos čempionatą.

REKLAMA

Interviu metu treneris vengė žvalgytis į praėjusių metų klaidas, kurias galbūt padarė jo kolega S. Kavaliauskas, nors ir pats Jonas Kazlauskas buvo sakęs, kad forma Rio de Žaneire nebuvo geriausia.

Pats E. Kandratavičius su šypsena prisimena 2010-sius, kuomet Lietuva pasaulio čempionate užėmė trečiąją vietą. Tada jauna komanda nustebino visus, o fizinio rengimo treneris sako, kad tam reikėjo daug ir sunkiai dirbti. To jis tikisi ir šiemet.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jis pats su rinktine visą laiką nebus. Antroje rugpjūčio pusėje jį pakeis Martas Skrabulis, dirbantis su lengvaatlečiais, o E. Kandratavičius išvyks sezonui ruošti „Lietuvos rytą“.

– Ar kvietimas į rinktinę buvo netikėtas?

– Taip. Netikėtas, bet malonus. Džiaugiuosi, kad esu čia.

– Koks yra pasirengimo pradžios planas?

– Pirmas keletą treniruočių turėsime įvadinio pobūdžio, pasistengsime, nors žinome, kad žaidėjai stengiasi atvažiuoti pasiruošę, vis tiek bandysime apjungti visus į vieną vietą, dar kartą pasikartoti ties kai kuriais pratimais. Stengsimės juos įvesti į darbą. Tai bus pratimai, skirti prikelti miegančius raumenis, pagvildenti problemas, suaktyvuoti žaidėjus, kad būtų darbingi ir galėtų atlikti daug sudėtingesnį darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Sigitas minėjo, kad perduodamas estafetę su jumis kalbėjo. Galbūt paliko kažkokias pastabas, patarimus?

– Taip, su Sigiu mes esame kolegos ir draugai, mūsų bendras gyvenimo kelias yra seniai prasidėjęs, todėl, net ir būdami priešai klubuose, pasikalbame. Dabar nutiko taip, kad jis gavo galimybę išvažiuoti į užsienį, padirbėti gerame lygyje, su geru treneriu. Jis išvyko, aš noriu jam padėti, užimti jo vietą. Tęstinumas yra būtinas, mes daug ką aptarėme: ką reikia tęsti, kokios yra problemos.

– Gal problemas galėtumėte išskirti?

– Na, žodis „problemos“ galbūt yra per sudėtingas, per garsus. Iš principo problemos yra susiję su žaidėjų kūnais: vienos dalys yra pertemptos, kitos per silpnos, trečios – per stiprios. Tokios problemėlės priveda prie mini traumų. Jos nėra išgyvendinamos greitai, todėl Sigitas man viską perdavė iš praeitų metų. Kai kuriems žaidėjams tuos pačius pratimus reikia atlikti kiekvieną dieną metai iš metų. Stengismės tęsti tai, kas jau yra pradėta.

REKLAMA

– Pernai buvo prašauta su fiziniu pasirengimu, kaip išvengti tokių klaidų?

– Sunku komentuoti kolegų darbą, nesu įsigilinęs į visą procesą, į tai, ką jie darė. Taip, treneris Kazlauskas buvo oficialiai paminėjęs tą žodį „bendras fizinis pasirengimas“. Aš galiu atsakyti tik už savo darbą, ką esu padaręs pats. Nuo tokių komentarų ir eksperto pozicijos aš susilaikysiu.

– Jums teko kalbėtis su Sigitu Kavaliausku, gal jis žino tas padarytas klaidas?

– Kadangi buvo skirtingas žaidėjų atvažiavimo laikas, jie bandė kažkaip kitaip dėliotis planą. Buvo žaidėjų, kurie neseniai baigė sezoną, tikėjosi, kad tie žaidėjai pakankamai temps ir toliau. Nesu labai įsigilinęs, pačio Sigito taip pat nekamantinėjau, galbūt yra nuoskauda likusi kažkokia.

REKLAMA

– Gal kalbėjotės su treneriu, kada sieksite pasiekti formos piką?

– Ta forma bus optimali, mes neprivesime jų iki ugnikalnio viršūnės. Tai yra sudėtingas procesas. Bandysime viską taip suvaldyti, kad pikas būtų turnyro pradžioje. Reikia įvertinti tai, kad komanda – nauja, jauna, bus įvairiausių dalykų. Turime apsidrausti ir gerai atrodyti nuo pradžių. Gerųjų komandų modelis yra atrankoje žaisti prasčiau, o iššauti vėliau. Mes šiai dienai esame komanda, turinti labai didelį potencialą, bet nesame favoritai. Apsidrausdami bandysime žaisti gerai nuo pradžių ir iki galo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Treneri, minėjote, kad komanda yra jaunesnė, ar tai reiškia, kad ji daugiau bėgs, bus agresyvesnė?

– Manau, kad taip. Aš sapnuoju, kad bus toks modelis kaip 2010-siais, kai atėjo daug naujų žmonių, kurie pakeitė senbuvius. Man dar dabar akyse stovi, kai žaidėjai nesidalino zonomis gynyboje, o tiesiog dirbo darbą. Mano, nemano, šoko, stengėsi.

– Kas tada buvo padaryta?

– Daug dirbome. Turiu savo filosofiją, darbo metodus. Šiai dienai irgi bus niuansų, bet to sieksim.

– Trys žaidėjai prisijungs vėliau, kaip tai pakeis pasiruošimą?

– Bandysime kažkiek pasislinkti, juos integruosime. Mano tikslas yra kuo mažiau individualizuot. Tai nėra stovykla, kad kreiptume dėmesį į atskirus žaidėjus, turime lipdyti bendrą traukinį, kuris, kai pradės važiuoti, važiuos nesustabdomai toli ir ilgai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų