REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Shannon Purcifer  (nuotr. facebook.com)

Sunkiai serganti paauglė, dėl patyčių praleidusi savo išleistuvių šventę, dalyvaus tik jai skirtame ir draugų suorganizuotame vakarėlyje.

6

Sunkiai serganti paauglė, dėl patyčių praleidusi savo išleistuvių šventę, dalyvaus tik jai skirtame ir draugų suorganizuotame vakarėlyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Shannon Purcifer (16 m.) atmetė pasiūlymą dalyvauti mokyklos šventėje, kai po 1,5 metų trukusių bendraklasių bauginimų ir pravardžiavimų, kuriuos išprovokavo merginos diagnozė – opinis kolitas, ji ne kartą namo grįždavo apsiašarojusi.

REKLAMA

Jos mama, Claire Carstens, pasidalino išties jausminga fotografija, kurioje jos dukra išleistuvių dieną pasipuošė įspūdinga balta suknele ir turėjo kartu su draugais mėgautis sau skirta švente, bet nusprendė joje nedalyvauti.

Shannon draugai ir visai jos nepažįstantys asmenys nusprendė šeštadienio vakarą suorganizuoti merginai atskiras išleistuves Gosporte, pietinėje Hampšyro dalyje ir į jas pakviesti maždaug 100 svečių. Pasipuošusią 530 eurų vertės suknele, ją į šventės vietą atlydės motorolerių flotilė. Vakarėlyje dalyvaus Shannon patėvis Kevinas Carstensas (37 m.), broliai Alexas (18 m.), Brandonas (12 m.), sesuo Freya (4 m.) ir patys artimiausi draugai bei giminės.

REKLAMA
REKLAMA

Su pilvo ertmėje išplitusia liga kovojanti mergina, kuriai taip pat neseniai nustatytas artritas, sakė, kad pertraukų metu jai būdavo paskirtas atskiras kabinetas, kuriame ji galėdavo pasislėpti nuo ją pravardžiuojančių ir užgauliojančių bendraklasių.

„Ji nori parodyti, kad ją bauginantys asmenys tikrai nelaimės. Išleistuvių vakarą ji nieko nedarė. Pasimatavusi suknelę ji priėmė širdį draskantį sprendimą neiti į šventę. Nors išleistuvių ji labai laukė ir suknelę jau buvo įsigijusi vasario mėnesį, patyčios taip sustiprėjo, kad, net ir pasirodžiusi vakarėlyje, ji žinojo, kad negalės atsipalaiduoti“, - pasakojo Shannon mama. „Kovodama su liga ir stengdamasi kuo geriau pasiruošti egzaminams, tuo pat metu ji kentė patyčias. Viskas prasidėjo maždaug dešimtoje klasėje ir tęsėsi iki dabar. Dažniausiai ji yra vadinama įvairiais negražiais vardais, bauginama ir netgi fiziškai užgauliojama. Su tuo susitaikyti ir stengtis nepasiduoti Shannon tapo be galo sunku.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patyčios paaštrėjo susirgus

Merginai opinis kolitas diagnozuotas prieš dvejus metus. Tai liga, kurios metu gaubtinės žarnos viduje atsiranda opos ir patinimai. Nusilpus paauglės sveikatai, ji net dvi savaites praleido ligoninėje, kurioje buvo nuolat stebima. Šiandien ji kasdien turi išgerti iki 5 tablečių, kuriomis gydomas ne tik kolitas, bet ir pernai metais aptiktas artritas.

Pasak Shannon, pasklidus informacijai apie jos ligą, pašaipos tik paaštrėjo.

„Buvo labai sunku su tuo susitaikyti. Mane vadindavo pačiais negražiausiais vardais, kurių net nedrįstu atkartoti. Vėliau patyčios persikėlė į trumpąsias žinutes ir socialinius tinklus. Turėjau pakeisti savo telefono numerį, tačiau jie kažkaip mane vėl pasiekdavo“, - sakė ji. „Jei būčiau dalyvavusi išleistuvėse, situacija būtų tik pablogėjusi. Taip elgiasi ir merginos, ir vaikinai.“

REKLAMA

„Daugiausia skausmo sukelia kiekviename sąnaryje esantis artritas. Yra tokių, kurie mano, jog apsimetinėju. Sunku buvo priimti sprendimą nedalyvauti šventėje, nes jos labai laukiau, tačiau džiaugiuosi artėjančiu man rengiamu vakarėliu. Esu sujaudinta žmonių, kurie prisideda prie šios šventės organizavimo“, - tęsė Shannon.

Šeštadienį popiet Shannon iš namų planuoja paimti kol kas dar neatskleista transporto priemonė.

Visą šį renginį organizuoti ėmėsi Shannon mamos draugė Kerri Kimber, kuri ir paskelbė apie tai socialiniame tinkle „Facebook“.

REKLAMA

„Jei Shannon būtų dalyvavusi išleistuvėse, ji būtų dėvėjusi šią gražią suknelę. Dėka bjaurių ir niekšiškų patyčių, ji nusprendė nebūti vienoje patalpoje su ją taip blogai pasijusti privertusiais šunsnukiais. Kaip mergina, kuriai gyvenime teko tiek daug patirti ir kuri serga įvairiomis ligomis, ji yra be galo stipri. Myliu tave, mergyt“, - rašė Kerri.

„Viskas vyks kaip tikrose išleistuvėse. Turime žmonių, kurie pasisiūlė padaryti Shannon šukuoseną, pasirūpino dekoracijomis ir visu kitu. Ji jauna, graži mergina ir didžiuojuosi, kad iš jos besityčiojantiems asmenims ji parodė špygą. Shannon norėjo, kaip ir jos tėtis, stoti į karinį jūrų laivyną, bet dėl sveikatos sutrikimų to padaryti negali, tad sieks karjeros teisės ar inžinerijos srityse“, - sakė mama.

„Nors atskirų mokinių elgesio komentuoti negalime, mokykloje dirbame su patyčias kenčiančiais paaugliais ir norime išspręsti visas su tuo susijusias problemas. Išleistuvės, kaip visada, vyko sklandžiai, o jose vyravo laiminga atmosfera“, - kalbėjo mokyklose, kurioje mokosi Shannon, direktorius. „Šios organizuojamos išleistuvės yra tikrai puiki idėja, parodanti, ką gali socialiniuose tinkluose besiburiantys pozityviai nusiteikę žmonės. Tikimės, viskas pavyks kuo puikiausiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų