REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avižos priskiriamos prie vertingiausių maisto produktų sveikatai. Avižine koše ar blynais, kuriuose gausu angliavandenių, suteikiančių daug energijos, pradėti dieną vienas iš tinkamiausių pasirinkimų sveikai maitinantis.

Avižos priskiriamos prie vertingiausių maisto produktų sveikatai. Avižine koše ar blynais, kuriuose gausu angliavandenių, suteikiančių daug energijos, pradėti dieną vienas iš tinkamiausių pasirinkimų sveikai maitinantis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesa, jog avižas turėtų valgyti kiekvienas – tiek didelis, tiek mažas. Jos pasižymi ne tik angliavandenių gausa, tačiau avižos taip pat greitina ir medžiagų apykaitą, gerina žarnyno veiklą, padeda kovoti su vidurių užkietėjimu, turi gausybę ląstelienos, vitaminų bei mineralų“, – sako mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė.

REKLAMA

Maistas – tinkantis visur

Specialistės teigimu, avižas dažniausiai rekomenduojama valgyti ryte, tačiau nieko blogo tokį maistą rinktis ir dienos eigoje ar pavakariams.

„Avižos yra labai universalus produktas. Jas galima valgyti košės pavidale su įvairiais vaisiais, uogomis ir medumi. Jei nesinori saldumo, prie avižinės košės taip pat puikiai tiks žiupsnelis druskos, alyvuogės ar bet kokios kitos mėgstamos daržovės.

Taip pat avižos tinka blynų, pyragų kepimui ar sveikesnių skanėstų gaminimui. Pavyzdžiui, ypatingai gardus avižinis plokštainis su riešutais ir razinomis arba lengvai pagaminamas desertas iš tokių ingredientų, kaip avižos, jogurtas, medus, chia sėklos ir įvairūs vaisiai“, – patarimais, ką galima pasigaminti iš avižų, dalinasi Jūratė Gliožerienė.

REKLAMA
REKLAMA

Avižinių košių idėjos pusryčiams

Rekomenduojama avižų dienos norma – bent 1 porcija per dieną, apie 50 g. avižų. Vis dėlto, konkretus rekomenduojamas svoris priklauso nuo žmogaus organizmo, sudėjimo ir kaip vėliau planuojama maitintis dienos eigoje.

Kokosinė avižų košė

Reikės: 1 stiklinė avižų, 1-2 valgomieji šaukštai kokosų drožlių, kelių džiovintų figų, žiupsnelis smulkintų migdolų ir šlakelio pieno.

Paruošimas: išverdame avižas vandenyje, įpilame šlakelį pieno, sudedame smulkintas figas, suberiame kokosų drožles ir paverdame dar apie minutę. Paruošus košę ant viršaus užbirename smulkintų migdolų skiltelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Avižinė košė su riešutais

Reikės: 1 stiklinė avižų, 3 valgomieji šaukštai pekano riešutų, pusė stiklinės razinų, 1 obuolys, šlakelis pieno ir cinamonas.

Paruošimas: išverdame avižas vandenyje, , įpilame šlakelį pieno, suberiame razinas, riešutus ir susmulkintą obuolį. Viską šiek tiek pakaitiname ant ugnies. Pagardinimui, košę apibarstome cinamonu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų