REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi parlamentarė Greta Kildišienė traukiasi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Partijos bendražygis Povilas Urbšys sako, kad jos pasitraukimo – negana. Norint pataisyti partijos įvaizdį ir susigrąžinti žmonių pasitikėjimą, veiksmų turi imtis ir partijos lyderis.

Buvusi parlamentarė Greta Kildišienė traukiasi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Partijos bendražygis Povilas Urbšys sako, kad jos pasitraukimo – negana. Norint pataisyti partijos įvaizdį ir susigrąžinti žmonių pasitikėjimą, veiksmų turi imtis ir partijos lyderis.

REKLAMA

Tuo metu politologas Algis Krupavičius nusiteikęs optimistiškiau. Jis sako, kad visa G. Kildišienės ir R. Karbauskio istorija padės lietuviams tapti tolerantiškesniems.

G. Kildišienės pasitraukimas padės skandalui pasimiršti

Vytauto Didžiojo universiteto politologas A. Krupavičius sako, kad trumpuoju laikotarpiu G. Kildišienės pasitraukimas iš politikos mažai ką pakeis. Tačiau ilgainiui istorija turėtų užsimiršti.

„Ta istorija tęsėsi ilgai ir įgavo daug atspalvių. Politiniai oponentai ir žiniasklaida dar kurį laiką apie tai kalbės. Skandalas kol kas turės neigiamą žymę partijos veide. Bet G. Kildišienei pasitraukus iš politikos, ilgainiui pasimirš“, – sako A. Krupavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Politologo teigimu, G. Kildišienės skandalas parodė, kad lietuviai nėra tolerantiški savo politikų asmeniniam gyvenimui. „Lietuva – ne Prancūzija. Mes savo politikams taip greit neatleidžiame asmeninių skandalų. Štai prancūzų politikai, nuo Nicolas Sarkozy iki Emmanuel‘io Macron‘o, turi tą asmeninių santykių šleifą ir per daug nesuka galvos. Vakarų šalyse visuomenė linkusi tolerantiškiau žiūrėti į politikų asmeninį gyvenimą. Manau, kad ir mums reikia žiūrėti vakarietiškiau ir mažiau sieti politikus su jų asmeniniais reikalais. Gal G. Kildišienės istorija pasitarnaus tam, kad pradėtume į tokius dalykus žiūrėti atlaidžiau, o ir politikai nebemestų kelio dėl takelio“, – svarsto politologas.

REKLAMA

„G. Kildišienės atsistatydinimo neužtenka“

„Valstietis“ Povilas Urbšys sako, kad G. Kildišienės išėjimas iš partijos kaip tik pamaitins prielaidas apie tai, jog prie jos knygos pasirodymo prisidėjo Ramūnas Karbauskis. „Taip pat dar labiau suvešės kalbos, kad ji gali naudotis valstiečių politine platforma, o knygos pasirodymas gali būti siejamas su jos politine karjera. Visi tie dalykai garbės partijai nedaro. Todėl neužtenka tik jos atsistatydinimo. R. Karbauskis privalo atsiriboti nuo asmeninių G. Kildišienės reikalų. Nes jei jis to nepadarys, vėl įtrauks visą partiją į „Gretos romaną“.

REKLAMA
REKLAMA

Aš manau, kad visa partija turėtų atsiprašyti žmonių už tai, kad į politikos darbotvarkę įrašėme G. Kildišienės temą ir sudarėme prielaidas jos problemas prilyginti valstybinės svarbos problemoms. Nusileidome iki tos moters lygio. Reikia pagaliau baigti tą bruzdesį, atsakyti į visus visuomenei kylančius klausimus ir prie asmeninių Gretos reikalų nebegrįžti“, – sako P. Urbšys.

Paklaustas, gal R. Karbauskiui apskritai reikėtų nebekompromituoti partijos ir atsistatydinti iš pirmininko pareigų, P. Urbšys sako, kad vilčių išsiplauti mundurą dar yra.

„Kartais gyvenime reikia rinktis tarp savo žmogiškų silpnybių ir pareigos žmonėms. Jeigu R. Karbauskis teisingai pasirinks, bus naudinga ir pačiai G. Kildišienei, ir jam, ir partijai. Reikia partijos lyderiui atvirai pripažinti, kad klydo ir daugiau prie to nebegrįžti. Viešai jis to dar nepripažįsta, bet mums pasako, kad padarė klaidų. Laikas tai pasakyti ir žmonėms“, – sako politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„R. Karbauskis – neabejingas G. Kildišienei“

P. Urbšio teigimu, partijoje visi mato, jog lyderis neabejingas G. Kildišienei. Su šita žmogiška silpnybe partijos vedžiui esą reikėtų kuo greičiau susitvarkyti. „Akivaizdu, kad R. Karbauskis neabejingas jai ir tam, kas su ja vyksta. Manau, kad dar ir jaučia atsakomybę kaip tas žmogus, dėl kurio G. Kildišienė nukentėjo. Matyt jis prisidėjo ir prie knygos, kad G. Kildišienė galėtų atgauti gerą vardą. Bet nieko gero tai neatnešė.

Pavyzdžiui, vyko Naisių vasaros festivalis. Jame buvo pilna šeimų. Ir stovėjo palapinė su G. Kildišienės knygomis. Ką bendro turi šeimos vertybės ir moteris, kuri siejama asmeniniais ryšiais su Ramūnu Karbauskiu – vedusiu vyru? Idėja su knyga nepasiteisino. Buvo sugalvota, kad ji pakeis žmonių nuomonę apie G. Kildišienę, apšvies visuomenę. Tačiau įvyko atvirkščiai. „Atvirai“ pavadinta knyga buvo visai ne atvira ir tik dar labiau pakurstė žmonių nepasitenkinimą ir gandus“, – sako valstietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų