REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
„ENEOS 1006 km lenktynėse“ – netikėtai pakrypusios piršlybos (nuotr. Organizatorių)

Palangos centre, „Eneos 1006 km“ lenktynių atidarymo metu įvyko netikėtos piršlybos: „Dynami:t Energy“ komandos mechanikas Jonas Gedgaudas pasipiršo „Kauno autoklubo“ administratorei Kristinai Kleinauskei.

Palangos centre, „Eneos 1006 km“ lenktynių atidarymo metu įvyko netikėtos piršlybos: „Dynami:t Energy“ komandos mechanikas Jonas Gedgaudas pasipiršo „Kauno autoklubo“ administratorei Kristinai Kleinauskei.

REKLAMA

Prišlybos parado metu

Ketvirtadienio vidurdienį, Palangos centre „Eneos 1006 km“ dalyvių pristatymo programos metu prieš tūkstantinę automobilių sporto aistruolių minia „Dynami:t Energy“ komandos narys Jonas Gedgaudas paprašė mylimosios Kristinos Kleinauskės rankos. Pirmasis jos atsakymas: „ne“.

Tačiau ji greitai nuramino šokiruotą minią patį reginio kaltininką Joną pripažinusi, kad pokštavo. Galiausiai ji ištarė „Taip“. Prieš du metus „Kauno autoklube“ susipažinusi pora tapo stapo sužadėtiniais.

Vyras ir žmona lenktyniauja kartu

Tai jau antra, būsima šeima „Dynami:t Energy“ komandoje. Pirmoji – susikūrusi prieš tris metus, kartu lenktyniauja su 53 numeriu pažymėtu „BMW M3“ automobiliu. Tai Mantas ir Aistė Matukaičiai. Tai vienintelis šeimyninis lenktynininkų tandemas „Eneos 1006“ km lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA

2014 metais „Kauno automobilininkų sporto klubas“, su kuriuo lenktyniavo Mantas Matukaitis nusprendė įgyvendinti dar neregėtą projektą – suburti merginų komandą. Aistę Antanaitytę jis žinojo kaip kaimynę. Prisimena, kad jų abiejų automobiliai kieme buvo gražiausi. Mantas nutuokė Aistės pomėgį automobiliams ir spontaniškai jai pateikė „pasiūlymą už milijoną“.

REKLAMA

„Kai man pasiūlė, aš nė negalvojusi sutikau. Kelis metus iki tol dirbau 1000 km lenktynėse Palangoje su rėmėjais ir visiems sakiau, kad kada nors pati sėsiu prie vairo. Aplinkiniai juokėsi, bet mano svajonė išsipildė,“ – pasakoja Aistė.

„Dažnai su Mantu susitikdavome aptarti merginų komandos reikalų, ir juos aptarinėdavome tol, kol kavinės ar restoranai užsidarydavo. Keitėsi kalbos: temos nuo projekto krypdavo tolyn į marketingą ir automobilius, po jų prasidėjo pokalbiai apie gyvenimą,“ – toliau pasakojo A. Antanaitytė-Matukaitė.

„Po kelių mėnesių kartu iškeliavome į Barseloną. Ten galutiniai įsitikinome, kad mūsų pomėgiai ir požiūriai sutampa, ir atrodo, kad mes kartu bendraujame jau daugiau nei 100 metų,“ – pasigyrė Mantas, atradęs tikrąją antrą pusę.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar dar važiuosi“?

Po pirmųjų 1000 km lenktynių Palangoje Mantas Aistės, įgyvendinusios svajonę paklausė: „Ar dar važiuosi“? Ši, mačiusi Manto džiaugsmą ir šampano purslus ant apdovanojimų pakylos sakė, kad važiuos tol, kol pati užlips ant podiumo.

2015 metais susikūrė nauja „Dynami:t Energy“ komanda, kurioje Mantas ir Aistė jau lenktyniavo kartu. Tąkart jie A3000 klasėje užėmė trečią vietą, lipo ant podiumo. Aistė vėl pasiekė savo tikslą. Mantas pakartojo klausimą: „ar dar važiuosi“? „Tol, kol iškovosiu 1 vietos taurę“. Pernai, 2016 metų „Eneos 1006 km“ lenktynėse „Dynami:t Energy“ nugalėjo A3000 klasėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugiau jau nebeklausiu tokių klausimų,“ – nusijuokė Mantas, lenktynių išvakarėse žiūrėdamas į besitreniruojančią Aistę.

Lenktynės išugdė pasitikėjimą

Jis prisipažino, kad pirmaisiais metais net negalėjo žiūrėti į Aistės vairuojamą automobilį trasoje. Didelis pavojus. Baisu. Tačiau ilgainiui išsiugdė jų pasitikėjimas vienas kitu. Abu vienu balsu sako, lenktynės išugdė stiprų pasitikėjimą vienas kitu.

„Lenktynės – geras išbandymas santykiams. Čia daug stresinių situacijų, daug užduočių, kurias turime atlikti. Pirmais metais dar tikrindavome vienas kitą, tačiau dabar esame pasiskirstę darbus, visiškai pasitikime vienas kitu ir palaikome. Lenktynių metu atsirado net ir firminis mūsų bučinys į šalmą,“ – išaiškino Mantas Matukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų