REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 19–20 dienomis Kupiškio mariose vyks vandens formulių F2 Europos čempionatas, o susirinkus žiūrovus šokdins tokios grupės, kaip „Bad Boys Blue“, „Secret Service“ ir atlikėjas Saulius Prūsaitis. Renginio organizatoriai paskelbė ir varžybų vietos schemas.

Rugpjūčio 19–20 dienomis Kupiškio mariose vyks vandens formulių F2 Europos čempionatas, o susirinkus žiūrovus šokdins tokios grupės, kaip „Bad Boys Blue“, „Secret Service“ ir atlikėjas Saulius Prūsaitis. Renginio organizatoriai paskelbė ir varžybų vietos schemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

F2 Europos čempionate Kupiškyje dalyvaus Edgaras Riabko. Čempionate vyks keturios lenktynės, kurių rezultatai bus sumuojami, o čempionu taps daugiausia taškų surinkęs pilotas. Kartu su F2 Europos čempionatu vyks ir F4 pasaulio čempionato finalinis III etapas, o čempionas paaiškės būtent Kupiškyje. F4 čempionate dalyvauja du Lietuvos atstovai – Paulius Stainys ir Virgilijus Gedrimas.

REKLAMA

Kempingas šalia trasos

Vandens formulių Europos čempionatas taps antrojo festivalio „Stichijos“ dalimi. Pernai liepos mėnesį Kupiškio marių Uošvės liežuvio saloje įvyko pirmasis kūrybos ir meno festivalis „Stichijos“.

Festivalyje kūrė apie 150 dalyvių – profesionalaus ir mėgėjų meno atstovų, savanorių, jaunimo organizacijų atstovų, muzikantų, lektorių. Skaičiuojama, kad renginį aplankė apie 4 tūkst. žmonių.

Pirmojo festivalio sėkmė įkvėpė tęsti veiklą ir plėstis. „Stichijos“ šiais metais įgauna naują greitį ir galią. Lankytojai Kupiškyje laukiami nuo penktadienio, rugpjūčio 18-osios.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį į Kupiškį pradės rinktis sportininkai, bei atsidarys specialus renginio kempingas.

„Kempingas bus įkurtas vaizdingoje vietoje visiškai šalia trasos. Žiūrovai nuo penktadienio galės apžiūrėti sportinę techniką ar patys išbandyti dvivietę vandens formulę“, – teigia E. Riabko.

Žengė į kitą lygį

Rugpjūčio 19-ąją vyksiančio kūrybos ir meno festivalio ašis – konceptualusis menas, įvairiapusiškai atspindintis keturis pamatinius gamtos elementus – Vandenį, Orą, Ugnį ir Žemę, kuriuos sujungti gali penktasis elementas – stichijų tarnas ir valdovas Žmogus. Festivalio erdvė Uošvės liežuvio saloje bus suskirstyta į keturias zonas. Kiekviena skirta atitinkamai stichijai, jose vyks kūrybinės dirbtuvės, meninės akcijos, performansai, diskusijos, parodos, įvairios pramogos, vaišės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas festivalio žiūrovas turės galimybę keliaudamas iš vienos zonos į kitą išbandyti save, tapti kūrėju, reikšti nuomonę diskusijose, mokytis ar tiesiog stebėti meninius procesus. Improvizuotose pačių menininkų sukurtose netradicinėse scenose vyks skirtingų žanrų muzikos koncertai. Kiekviena gamtos stichija simbolizuoja skirtingą muzikos žanrą, tad keturios scenos pasiūlys pramogų visų skonių žiūrovams.

Šeštadienio vakarą vainikuos skirtingų muzikos žanrų atstovų bendras koncertas penktojoje, pagrindinėje scenoje. Pirmiausia į didžiąją sceną pakils kiekvienos zonos atstovai, bus pristatytos dieną vykusios kūrybinės veiklos, koncertuos kiekvienos zonos atlikėjai – dainininkai ir grupės.

REKLAMA

Pasaulinio lygio žvaigždės

Šeštadienio vakarą vainikuos į sceną vienas po kito kilsiančios Lietuvos ir užsienio muzikos žvaigždės. Vandens zoną atstovaus svečiai iš Švedijos, legendinė grupė „Secret service“, nukelsianti žiūrovus į 90-ųjų diskotekas su legendine daina „Ten O’Clock Postman“.

Žemės arba romantiškų potyrių zoną atstovaus buvęs grupės „Bad Boys Blue“ vokalistas Herbas Mccoy’us. Be jokios abejonės, tokius hitus kaip „You’re a woman, I’m a man“ arba „Come back and stay“ žino kiekvienas melomanas.

REKLAMA

Ne ką prastesnis žvaigždžių desantas atvyks iš Vilniaus. Oro arba alternatyvių potyrių zoną atstovaus ekstravagantiškasis Saulius Prūsaitis.

Prieš vidurnaktį kraują kaitins ugnies arba ekstremalių potyrių zonos atstovai grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, o šeštadienio fiestą vainikuos fejerverkai.

Tačiau tai dar ne pabaiga – sekmadienį vyks lemiami plaukimai vandens formulių F2 ir F4 klasėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų