REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
„Žalgiris“ – „Ludogorec“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai stoja į svarbų mūšį UEFA Čempionų lygos atrankoje. Lietuvos čempionai Razgrade egzaminuoja „Ludogorets“ ekipą.

47

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai stoja į svarbų mūšį UEFA Čempionų lygos atrankoje. Lietuvos čempionai Razgrade egzaminuoja „Ludogorets“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo pradžia buvo apylygė, tačiau „Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas užsidirbo geltoną kortelę. Per pirmas 10-imt minučių itin pavojingų progų sukurta nebuvo.

REKLAMA

Serge`as Nyuiadzi ir toliau baudė Razgrado komandą. 15-ąją minutę savo aikštės pusėje „Ludogorets“ prarado kamuolį, tuo pasinaudojo sostinės klubo futbolininkai: Matija Ljujičius atliko savalaikį perdavimą, o S. Nyuiadzi pasiuntė kamuolį į tinklą!

Pirmas rimtas išbandymas teko ir Armantui Vitkauskui, kuris 22-ąją minutę puikiai atlaikė varžovų smūgį į apatinį vartų kampą.

Dar vieną gerą šansą aikštės šeimininkai turėjo 27-ąją minutę, tačiau kamuolys skriejo šalia vartų.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet persvaros išlaikyti „Žalgiriui“ nepavyko. Netanaelis 41-ąją minutę gavo kamuolį baudos aikštelėje ir nuginklavo A. Vitkauską. Tiesa, rezultatas 1:1 vis dar buvo palankus vilniečiams. 

Pirmą gerą progą po pertraukos turėjo varžovai, tačiau smūgį galva fantastiškai atrėmė A. Vitkauskas.

Vis dėlto fortūna „Ludogorets“ klubui nusišypsojo. Wandersonas 55-ąją minutę atliko perdavimą į baudos aikštelę, kamuolio nepalietė nei vienas futbolininkas, o kamuolys suspurdėjo tinkle.

Gerą bangą pagavę varžovai jau kitoje atakoje vėl nuginklavo vilniečių vartininką. 56-ąją minutę pasižymėjo Claudiu Caseru, rezultatas tapo 3:1, todėl „Žalgiriui“, norint žengti tolyn, buvo būtina mušti įvartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oponentai toliau atakavo ir turėjo dar keletą progų, kai kamuolys tik per atsitiktinumą neatsidūrė „Žalgirio“ vartuose jau ketvirtą kartą. 

Nors įvarčio reikėjo Vilniaus klubui, atrodė, kad vyksta priešingai. Varžovai dar kartą į puikią situaciją išvedė C. Caseru, kuris 74-ąją minutę pelnė antrąjį savo įvartį. 

Užtikrintai turimą persvarą išlaikę Bulgarijos klubo futbolininkai šventė, o „Žalgirio“ komanda išgyveno gedulą: rungtynės baigėsi ir į kitą etapą iškopė „Ludogorets“.

Prieš rungtynes

Pirmosios rungtynės Vilniuje baigėsi „Žalgirio“ pergale 2:1, todėl išvykoje pakaktų ir lygiųjų. Tame susitikime „Ludogorets“ mušė pirmieji, kai pasižymėjo Anicetas. Tačiau po keitimo pasirodęs Serge`as Nyuiadzi sutvarkė reikalus: pats pasižymėjo ir atliko rezultatyvų perdavimą Mantui Kukliui.

REKLAMA

Jei Lietuvos čempionams pavyks žengti į kitą etapą, ten jų lauks Beer Ševos „Hapoel“ (Izraelis) arba Budapešto „Honved“ (Vengrija).

„Mes tikrai tvirtai stovime ant žemės ir neskrajojame padebesiais. Suprantame, kad dar nieko nepasiekėme ir nelaimėjome. Panašioje padėtyje buvome ir anksčiau. Nors šį kartą iškovojome pergalę, bet savo aikštėje „Ludogorets“ ekipai užtenka įmušti vieną įvartį ir ji taps padėties šeimininke, – prieš rungtynes Razgrade kalbėjo Valdas Dambrauskas. – Todėl džiaugtis galime tik tuo, kad sužaidėme neblogas rungtynes su pajėgiais varžovais, o žaidimo prasme netgi buvome šiek tiek geresni.

Mes parodėme sau ir kitiems, kad galime žaisti su geriausiomis Europos komandomis ir laimėti. Bet savo aikštėje Bulgarijos čempionai bus kitokie nei Vilniuje. Jie neturi kur trauktis, tad žais daug agresyviau, aktyviau, sieks pelnyti greitą įvartį. Neabejoju, kad bus ir labai didelis spaudimas nuo pirmų minučių, tad turime būti tam pasiruošę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų