REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mes visi žinome tokių žmonių, kurie atrodo turintys neišsenkantį energijos šaltinį. Visi mes žinome tą žmogų, kuris pabunda su saule, eina sportuoti prieš 8 val. ryto, kuris visuomet pasiruošęs nuotykiui po darbo arba savaitgalio ekskursijai. Visgi daug šansų, kad jūs nesate tas žmogus.

Mes visi žinome tokių žmonių, kurie atrodo turintys neišsenkantį energijos šaltinį. Visi mes žinome tą žmogų, kuris pabunda su saule, eina sportuoti prieš 8 val. ryto, kuris visuomet pasiruošęs nuotykiui po darbo arba savaitgalio ekskursijai. Visgi daug šansų, kad jūs nesate tas žmogus.

REKLAMA

Pasak 2015 m. vykdytos apklausos, tik vienas iš septynių amerikiečių kasryt pabunda pailsėjęs ir energingas. Likusi dalis žmonių yra pervargę, tikėdamiesi pagalbos iš didžiulių kavos puodelių ir patogios lovos, ant kurios galės sudribti dienos gale, pažado.

Esi pavargęs būti pavargusiu? Portalas the huffingtonpost.com pateikia 5 patarimus iš pačių energingiausių žmonių.

Valgyk sočius ir subalansuotus pusryčius

Jautiesi vangus? Peržvelk savo mitybos racioną! Jei daugiausia nvalgai perdirbtą maistą, kuriame gausu cukraus, arba jeigu praleidi pagrindinius maistus, pavyzdžiui, pusryčius, norėdamas numesti svorio, tu radai kaltininką.

REKLAMA
REKLAMA

„Cukraus kiekis kraujyje rytais dažnai būna sukilęs, tad tam, kad išvengtum didelio energijos šuolio, po kurio seka nuolydis, labai svarbu suvalgyti pusryčius su geraisiais angliavandeniais- pavyzdžiui, pilno grūdo produktais , daržovėmis, vaisiais – ir trupučiu baltymų ir riebalų. Tai subalansuos cukraus kiekį kraujyje ir užkirs kelią energijos duobėms“, – rašo dietologė, maisto blogerė Alyssa Cohen.

REKLAMA

Geras pasirinkimas? Pabandyk pino grūdo duonos skrebutį su avokadu, kiaušiniu ir rūkyta lašiša.

Ugdyk savo socialinius įgūdžius

Jeigu tau tenka daug bendrauti su žmonėmis darbe, o tu nesi iš tų, kuriems nuolatiniai pokalbiai teiktų didžiulį entuziazmą, gydytojas Alex Rother turi patarimą.

Šį plastikos chirurgą pacientai apibūdina kaip „nuolatos energingą“. Jo paslaptis, kaip jis sako, yra socialinių įgūdžių nuolatinis lavinimas.

„Tavo sugebėjimas bendrauti su skirtingais žmonėmis taip stipriai veikia tavo asmeninį ir profesinį gyvenimą, kad aš išbandžiau ne vieną skirting metodą šiam sugebėjimui stiprinti. Pavyzdžiui, tam tikrą laiką aš iš tikro susikoncentravau į tai, ką žmonės nori pasakyti ir stengiausi suprasti. Aš nustumdavau savo norą pasakyti savo nuomonę į šalį ir duodavau žmonėms erdvę išreikšti save“, – kalbėjo gydytojas Roheris.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat bendraudamas naudoja akių kontaktą, nevengia paliesti pašnekovo, tačiau geriausias būdas, anot jo, įveikti socialinę baimę ir kalbėtis su nepažįstamaisiais yra tiesiog eiti ir bendrauti su tokiais žmonėmis.

„Tu jausies energingesnis, kai nereikės jaudintis apie tai, kad tau reikės susipažinti su naujais žmonėmis kasdien“, – sakė jis.

Nuo pat ryto įjunk savo kūrybinius raumenis

Jeigu rytą pradėsi sportu, diena bus tikrai gera, tačiau, jeigu ryte negali saves išjudinti, pabandyk išjudinti kitą esmiį raumenį: smegenis.

„Tam, kad išjudintum smegenis, rekomenduoju padaryti kažką kūrybingo tik atsikėlus. Pavyzdžiui, galima groti pianinu, megzti, dainuoti, piešti, šokti a daryti tai, kas tau patinka, nuo pat ryto. Tai kaip protinis viso kūno apšipimas, kuris man pakeičia ryto kavą ir padeda man išlikti produktyviu visa dieną“, – sakė psichologas ir asmeninis treneris Gene Caballero.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerk. Daugiau. Vandens!

Nors tai skamba paprastai, labai daug žmonių išgeria per mažai vandens ir kasdien jaučia dehidrataciją. Patarimas – kasdien stenkitės išgerti 8-nias dideles stiklines (maždaug 230 ml) vanden ir venk kavos, sulčių ar gazuotų gėrimų – jei gali tave dehidratuoti dar labiau. Išjunkite prietaisus ir išsimiegokite

Pasak Nacionalinio miego fondo, vidutiniškai suaugusiam žmogui reikia 7-8 val. miego kasnakt. Būk nuoširdus, kiek valandų miegojai šiąnakt? Jeigu tavo atsakymas yra mažesnis, turėtum šiandien nueiti miegoti šiek tiek vėliau.

Tam, kad būtum energingesnis rytoj, šįvakar pasiimk truputį laisvo laiko: išjunk televizorių, telefoną ir suprask, kad visi šie jaudinantys laiškai, žinutės ir šou niekur nedings ir rytoj.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų