REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Energetinis biolaukas (nuotr. Fotolia.com)

Liaudyje sakoma, jog visos ligos prasideda galvoje. Su šiuo teiginiu sutinka ir technologijos mokslų daktaras, auros diagnostikos specialistas Artūras Dabkevičius. Tad norėdami būti sveiki, anot jo, visų pirma, turime stebėti ne savo kūną, bet jausmus, bendrą savijautą. Vienas iš būdų pamatyti ir patyrinėti savo vidinį pasaulį – auros diagnostika.

10

Liaudyje sakoma, jog visos ligos prasideda galvoje. Su šiuo teiginiu sutinka ir technologijos mokslų daktaras, auros diagnostikos specialistas Artūras Dabkevičius. Tad norėdami būti sveiki, anot jo, visų pirma, turime stebėti ne savo kūną, bet jausmus, bendrą savijautą. Vienas iš būdų pamatyti ir patyrinėti savo vidinį pasaulį – auros diagnostika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai yra praktika, kai specialiu aparatu nufotografuojamas žmogaus energetinis biolaukas. ,,Ką mes nufotografuojame, tai fizikoje vadinama elektromagnetiniu spektru, bangomis. Padaroma fotografija, matome viso energetinio biolauko vaizdą, o turint šiuos duomenis galima pasakyti šiek tiek apie žmogaus vidinį sielos gyvenimą, kokioje jis būklėje“, - pasakoja A. Dabkevičius.

REKLAMA

Auros diagnostikos specialisto teigimu, nufotografavus matosi pati žmogaus aura, jos dydis, forma, kiek pramušimų yra. Iš to sprendžiama apie žmogaus bendrą būklę. Ar jis tuo laikotarpiu yra stiprus, ar silpnas. Jei laukas aplink - didelis, platus, galingas, šviečia, tuomet reiškia, kad žmogus yra savo kelyje, susitvarko su problemomis. Jei gavus duomenis matosi, kad auros beveik nėra, tai kažkur žmogus paklydęs, matyt, yra problemų darbuose, su sveikata, santykiuose ar dar kur nors.

REKLAMA
REKLAMA

Gali padėti rasti ligas

Paklaustas, ar auros diagnostika gali padėti rasti, nustatyti ligas, A. Dabkevičius, visų pirma, pabrėžia, jog ligas diagnozuoja ir gydo kvalifikuoti gydytojai su klinikinėje praktikoje priimta įranga. Visgi tam tikrus pakitimus kūne, pranešimus apie gresiančią ligą padeda pastebėti auros fotografija. ,,Metodas nenustatys konkrečios ligos, bet su šita aparatūra galime pamatyti, kad yra tam tikri energetinio žmogaus lauko pakitimai tam tikrose kūno vietose“, - sako jis.

Tokiu atveju žmogus gali net nejausti, kad jam yra negalavimų. Bet, A. Dabkevičiaus teigimu, čia ir yra metodo unikalumas, jog galima tarsi iš anksto pamatyti, kas gali įvykti žmogui, jei jis užsiima nepalankiomis sveikatai veiklomis ir nekeičia savo įpročių. Specialisto teigimu, jei pažiūrėtume, iš kur atsiranda ligos, tai, pirmiausiai, viskas slypi giliau, fiziškai nieko dar nejaučiame. Tik perėjusi šešis lygmenis – intelektinį, dvasinį, sielos, mentalinį, astralinį, eterinį liga pasiekia septintąjį - fizinį kūną, tik tada jaučiame simptomus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, auros diagnostika rodo visus lygmenis, tad pamatę kuriame nors lygmenyje kažkokias problemas, galime sau padėti - susimąstyti, nuo kokių negatyvių būsenų susidarė kažkokie spazmai, įtampos ir ilgainiui pakito organų energetinė funkcinė būklė, susidarė pakitimai, liga.

Jo teigimu, rūpinimasis savimi nereiškia dėmesio skyrimo tik fiziniam kūnui. Derėtų pradėti gilinantis į savo vidų, mąstyseną. Ir jei žmogus nieko nekeičia savo gyvenime, kai subtilesniuose nei fizinis kūnas lygmenyse yra nesklandumų, ilgainiui atsiranda susirgimų fiziniame lygyje, ligų.

REKLAMA

Išsibalansavę energetiniai centrai

Kitas dalykas, ką galima pamatyti - žmogaus energinių centrų – čakrų informacija. ,,Iš fotografijos matome, kokiu stiprumu kiekviena čakra veikia, kokie žmogaus dalykai - stipriausi, kokie - silpni. Jei, pavyzdžiui, širdies čakra yra stipriausia, aktyviausia, žmogus gyvenime daugiausiai remiasi emocijomis, jam svarbu santykiai, atvirumas, draugiškumas, jis stengsis visur ieškoti taikos, aukštesnių vertybių. Tokiam žmogui nebus svarbu tik pavalgyti, pamiegoti, pasidauginti. Jei energetinis taškas, pavyzdžiui, ta pati širdies čakra nutolusi nuo centro, gali būti išsibalansavimas kurios nors srities. Pavyzdžiui, žmogus per daug jautrus ar, priešingai, per daug uždaras ir apatiškas“, - pasakoja M. Dabkevičius.

REKLAMA

Energetiniai centrai – čakros

1. Šaknies čakra - yra žemiau stuburo pagrindo. Ji susijusi su materialiuoju pasauliu. Šaknies čakra suteikia energijos fiziniam kūnui: kaulams, raumenims, organams ir kraujui.

2. Sakralinė čakra - yra maždaug per tris pirštus žemiau bambos. Tai nevaldomų emocijų, seksualinės ir kūrybinės energijos centras.

3. Saulės rezginio čakra - yra per tris pirštus virš bambos. Ši čakra veikia žmogaus emocijas. Nuo jos priklauso, ar asmuo geba valdyti jausmus.

4. Širdies čakra - yra krūtinės ląstos viduryje. Ji atsakinga už grožio ir harmonijos suvokimą. Tai besąlygiškos meilės centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Kaklo čakra - yra kaklo rezginyje. Ji atsakinga už bendravimą ir minčių dėstymą. Kaklo čakra padeda žmogui įsiklausyti į vidinį balsą ir suvokti, kad viskas, kas vyksta aplinkui, turi prasmę.

6. Trečiosios akies čakra - yra tarp antakių. Ji atsakinga už paranormalius gebėjimus, išmintį ir intuiciją.

7. Karūnos čakra - yra viršugalvyje ir siejama su tobulybe. Būtent čia visos čakros jungiasi į visumą.

Pasak A. Dabkevičiaus, išsiderinusius energetinius centrus yra galimybė subalansuoti. ,,Vienas dalykas tai ką žmogus daro pats, kitas – kai žmogus eina ir jam padeda. Jei didelis išsiderinimas, pradžioje rekomenduoju specialisto pagalbą. Gali padėti ir bioenergetikas, ir įvairios terapijos: garso, mineralų, psichoterapijos. Bet po specialisto vis tiek grįžtame į savo gyvenimą vieni, tad rekomenduoju ir susirasti sau tinkamą asmeninę praktiką. Tai galėtų būti meditacija, joga, būtent išsibalansavusioms čakroms skirtos asanos – jogos pozos, mantros“, - pataria jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų